هدفگذاری کشت ۵.۹ میلیون هکتار گندم در سال جاری/ تدارک ۴۶۰ هزار تن بذر

هدفگذاری کشت ۵.۹ میلیون هکتار گندم در سال جاری/ تدارک ۴۶۰ هزار تن بذر

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «سهراب سهرابی» با بیان اینکه امسال برنامه ابلاغی ما به استان‌ها، کشت چهار میلیون هکتار گندم دیم و یک میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار گندم آبی است، افزود: از اواخر شهریور و ابتدای مهر، عملیات کشت گندم در کشور آغاز شده و تاکنون حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار گندم دیم و نزدیک به ۷۰۰ هزار هکتار گندم آبی کشت شده است.

مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه عمده کشت گندم مربوط به استان‌های سرد و معتدل سرد است، تصریح‌کرد: عملیات کشت در اقلیم گرمسیری و مرطوب شمال نیز آغاز شده و ادامه دارد.

وی، پروژه جهش تولید در دیمزارها را یکی از پروژه‌های مهم در راستای تولید پایدار گندم عنوان کرد و اظهار داشت: طرح جهش تولید در دیمزارها در سال زراعی جاری در سطح ۶ میلیون هکتار برای انواع محصولات زراعی راهبردی اجرا می‌شود و سهم گندم در این طرح سه میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار است.

تدارک ۴۶۰ هزار تن بذر گندم

سهرابی در مورد تامین بذر گندم، گفت: برای سال زراعی جاری ۴۶۰ هزار تن بذر اصلاح شده گندم تدارک دیده‌ایم و تاکنون ۳۰۰ هزار تن بذر میان کشاورزان توزیع شده است.

وی با اشاره به ضرورت تامین کودهای شیمیایی، افزود: تدارک سه میلیون تن انواع کودهای شیمیایی شامل ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن ازته، ۴۰۰ هزار تن کود فسفاته و ۲۲۰ هزار تن پتاسه توسط وزارت جهادکشاورزی برای سال زراعی جاری برنامه‌ریزی شده است.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی، ساماندهی تولید و فرآوری بذور گندم، توسعه کشت گندم دوروم در اراضی دیم و آبی، توسعه مکانیزاسیون، تغذیه متعادل و بهبود کیفیت، ارتقای بهره‌وری مصرف آب، مدیریت آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز، ایجاد مزارع دیم و آبی مشاهده‌ای و مقایسه‌ای، کشاورزی کم‌نهاده، افزایش بهره‌گیری از قابلیت‌های اعضای بنیاد ملی گندمکاران و ارزیابی کیفیت تولید را از جمله مهمترین پروژه‌ها برای طرح تولید پایدار گندم برشمرد.

وی تصریح‌کرد: از دیگر پروژه‌های مهم در دستورالعمل طرح تولید پایدار گندم؛ مدیریت برداشت و کنترل ضایعات، آموزش کارشناسان و کشاورزان با کمک موسسه آموزش و ترویج کشاورزی و ارزیابی تعیین سطح کشت و برآورد تولید و عملکرد با همکاری مشترک معاونت امور زراعت و مرکز آمار و فناوری اطلاعات است.

سهرابی اضافه‌کرد: برای اجرایی شدن این پروژه‌ها بر مواردی همچون تنظیم ادوات و ماشین‌آلات پیش از ورود به مزارع، مصرف متعادل کودهای شیمیایی مدیریت عوامل خسارت‌زای زنده، توسعه روش‌های نوین کشت شامل کشت مستقیم در بقایای گیاهی، کشت روی پشته، کشت در کف جوی، توسعه آبیاری تیپ، استفاده از تجربیات کشاورزان پیشرو، رعایت اصول فنی کاشت، داشت و برداشت در استان‌ها تاکید کرده‌ایم.

وی گفت: در سند ملی دانش‌بنیان امنیت غذایی وزارت جهادکشاورزی مکلف شده‌ایم تا پایان سال ۱۴۱۰ به خودکفایی ۱۰۵ درصدی در تولید گندم برسیم و ما هم در این راستا گام برمی‌داریم.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گندم را گیاه بهره‌ور توصیف کرد و اظهارداشت: گندم در فصل پاییز کشت می‌شود و از این رو بین ۴۰ تا ۵۰ درصد نیاز آبی آن با بارش‌های پاییزه، زمستانه و اوایل بهار تامین می‌شود و بقیه باید با آب آبیاری جبران شود.

وی افزود: گندم حداکثر ۱۰ درصد از کل آب کشور را مصرف می‌کند، اما ۵۰ تا ۶۰ درصد انرژی و پروتیین مردم ایران از گندم و فرآورده‌های غذایی حاصل از این محصول تامین می‌شود و به همین دلیل نقش کلیدی در تامین امنیت غذایی مردم ایران دارد.

Check Also

روند قیمت گوجه فرنگی در عمده فروشی کاهشی شد

روند قیمت گوجه فرنگی در عمده فروشی کاهشی شد

به گزارش خبرنگار اقتصادی آباجان به نقل از ایرنا، در پی افزایش قیمت گوجه فرنگی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *