دریافت
۱۶ MB
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، کندوان یکی از جاده های پرتردد و حیاتی کشور بوده که بنا به گزارش منابع رسمی روزانه حدود ۳۰ هزار خودرو در این محور تردد می کنند و این آمار در روزهای تعطیل تا ۵۰ هزار دستگاه خودرو افزایش می یابد. رشته کوههای البرز از شرق به غرب پنج قسمت متفاوت به اسامی البرز شرقی، کوههای فیروزکوه، البرز مرکزی، البرز غربی و کوههای گیلان را شامل میشوند.
البرز غربی نیز همچون ناحیه البرز شرقی از وسعت نسبت زیادی برخوردار است به گونهای که وسعت آن از شرق به دره رودخانه چالوس و گردنه کندوان و رودخانه کرج و از غرب به دره رودخانه سفیدرود، از جنوب در حدفاصل کرج تا قزوین و رودبار و از شمال به مسیری در میان شهرهای چالوس تا سیاهکل رشت میرسد.
جاده گردشگری چالوس، یکی از مهمترین راه های ارتباطی میان استان های تهران، البرز و غرب استان مازندران است، این جاده یکی از پرترددترین مسیرهای داخلی کشور بوده که بهره برداری آزادراه در حال ساخت تهران – شمال، بار ترافیکی این مسیر را کاهش خواهد داد.
عملیات اجرایی این طرح به طول حدود ۲۰ کیلومتر از سال ۱۳۸۹ شروع شد و بر اساس برنامه اعلامی قرار بود از حدود پنج کیلومتر درست در امتداد قطعه چهار آزاد راه تهران – شمال پیش از شهر مرزن آباد شروع و تا منطقه دزدبن در مسیر جاده کندوان ادامه یابد منتهی بنا به گفته برخی از کارشناسان و مسوولان در سال های اخیر و قبل از فعالیت دولت چهاردهم روند اجرای این طرح به علت وجود موانع و بروکراسی های اداری با مشکلات و موانع فراوانی برخورد کرد به طوری که این وضعیت حتی به وقفه چندین ساله روند اجرای این طرح منجر شده بود.
رفع گره های کور ترافیکی در راستای بهره برداری از قطعه چهار آزاد راه تهران – شمال در محدوده شهری مرزن آباد، جلوگیری از یکطرفه شدن جاده کندوان در زمان اوج سفرها از منطقه دزدبن تا مرزن آباد و در نهایت رفع نگرانی و دغدغه چندین ساله ساکنان نقاط شهری و روستایی پیرامون بخش مرزن آباد ناشی از این معضل ادامه دار از مهم ترین اهدافی بوده که برای اجرای این طرح پیش بینی شده است.
تداوم انسداد ۱۰ روزه
در این پیوند رییس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای چالوس گفت: محور کندوان از روز دوشنبه ۲۰ آبان به مدت ۱۰ روز به منظور اجرای طرح ایمن سازی به صورت شبانه روزی به روی وسایل نقلیه بسته است.
مهدی صفایی افزود : این طرح در قالب اجرای مرحله دوم نصب گالری بتنی پیش ساخته به طول حدود ۱۵۰ متر در نقطه حادثه خیز “کمر زرد” و تور سنگ هم در چهار نقطه حادثه خیز این محور ارتباطی در زمان تعیین آغاز شده است.
وی توضیح داد : ایمن سازی در ۱۴ نقطه دیگر این محور به منظور پیشگیری از ریزش سنگ با نصب دیواره های حفاظتی در منطقه سیاه بیشه و همچنین ساخت دیواره های سنگی در نقاط پرتگاهی از دیگر عملیاتی است که در این قرار داد قید شده و پیمانکار باید نسبت اجرای آن اقدام کند.
رییس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای چالوس یادآور شد: اجرای طرح ایمن سازی محور کندوان از فروردین ماه سال گذشته همزمان با سقوط چندین مورد سنگ در نقاط حادثه خیز به ویژه کمرزرد به روی تعدادی خودرو و در نهایت کشته و زخمی شدن شماری از سرنشینان این خودروها آغاز شد.
صفایی همچنین گفت: در زمان انسداد این محور پرتردد، کاربران جاده ای می توانند از گذرگاه های جایگزین سوادکوه و هراز تردد کنند.
پیشرفت ۷۰ درصدی طرح
رئیس راهداری چالوس از پیشرفت ۷۰ درصدی پروژه نصب گالری پیشساخته در منطقه کمرزرد محور کندوان خبر داد و گفت: این پروژه با اعتباری بالغ بر ۱۰۸ میلیارد تومان و به طول ۱۵۰ متر در حال اجرا است و پیشبینی میشود این محور تا پایان هفته آماده بهرهبرداری خواهد بود.
صفایی با بیان اینکه پروژه ایمنسازی محور پرتردد کندوان به پیشرفت چشمگیری رسیده است، اظهار کرد: عملیات نصب گالری در کف ساعاتی پیش به پایان رسید از روز آینده نصب قطعات سقف آغاز و بتنریزی کف نیز همزمان انجام خواهد شد.
طرح نصب گالری پیشساخته در منطقه کمرزرد باهدف افزایش ایمنی تردد در محور کوهستانی کندوان، به طول ۲۰۰ متر در دو فاز بود که گام اول آن به طول ۵۰ متر در مردادماه به پایان رسید و فاز دوم به طول ۱۵۰ متر هماکنون با سرعت در حال اجرا است. این پروژه که با اعتباری قابلتوجه در حال انجام است، تا پایان هفته جاری به بهرهبرداری خواهد رسید. با تکمیل این پروژه، یکی خطرناکترین منطقه در پرترددترین محور شمالی کشور ایمن خواهد شد.
محور کرج – چالوس حدود ۱۶۰ کیلومتر طول دارد که حدود ۸۰ کیلومتر مربوط کندوان حوزه شهرستان چالوس و بقیه هم جزو حوزه جغرافیایی استان البرز است.
مرکز کنترل ترافیک پلیس راه استان با شماره ۲۱۸۲۴۴۳۴ و ۲۱۸۲۴۴۲۰ و با پیش شماره ۰۱۱ به طور شبانه روز آماده پاسخگویی در خصوص وضعیت راههای استان است.
برابر آمار، سالانه بیش از ۵۰۰ میلیون دستگاه خودرو در محورهای مازندران تردد دارند که ۱۱ درصد از این ترددها در محورهای اصلی و بقیه درون شهری است.
مازندران ۱۰ هزار و ۴۰۰ کیلومتر راه اصلی و فرعی دارد که حدود سه هزار کیلومتر از آن جاده اصلی و بقیه محور روستایی است.
هراز، کندوان، سوادکوه، کیاسر، کناره و جاده گلوگاه ۶ محور اصلی مازندران است که این استان را به استانهای تهران، البرز، سمنان، گیلان و گلستان متصل می کند
مسافران و رانندگان میتوانند جهت آگاهی از آخرین وضعیت راهها، انسدادها یا محدودیتهای احتمالی تردد و شرایط جوی به سایت www.۱۴۱.ir مراجعه کرده و یا با تلفن گویای ۱۴۱ تماس حاصل کنند.