نخستین مورد "مگس مدیترانه ای" در متمرکزترین انارستان ایران مشاهده شد

نخستین مورد “مگس مدیترانه ای” در متمرکزترین انارستان ایران مشاهده شد

کامران پیرزادی روز یکشنبه در گفت و گو با آباجان به نقل از ایرنا افزود: با توجه به نصب تله های فرمونی در باغات استان، مگس میوه مدیترانه ای در یکی از باغات مشاهده و پس از پایش سایر باغات و تله های نصب شده ، توصیه های لازم به همکاران و بهره برداران شهرستان جهت اطلاع رسانی، پایش و مبارزه انجام شد.

وی اظهار داشت: ریزش غیرعادی میوه از درخت، حالت پوسیدگی، نرمی و لهیدگی، نقطه های سیاه و وجود جای نیش لارو از اصلی ترین علائم وجود مگس مدیترانه ای در باغات است که با ۲ روش شیمیایی و غیرشیمیایی با آن مبارزه می شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان یادآور شد: هم اکنون در مرحله مشاهده هستیم و پایش ها با جدیت بیشتری صورت می گیرد که به باغداران توصیه می شود در صورت مشاهده علائم ذکر شده، میوه های ریخته شده در پایین درخت را جمع آوری و در عمق ۵۰ سانتی متری خاک دفن کنند.

پیرزادی ادامه داد: در روش های غیرشیمیایی از انواع تله از جمله فرمونی استفاده می شود و در صورت ازدیاد جمعیت مگس ها، روش های شیمیایی از۲ طریق سم پاشی های محدود و کامل بکار گرفته خواهد شد.

وی تصریح کرد: سال جاری مشاهدات مختلفی از مگس میوه مدیترانه ای در مناطقی از خرم آباد، چگنی و دورود مشاهده و مبارزه شد، اما باغات کوهدشت به دلیل گستردگی، تراکم و اهمیت اقتصادی بالا، به صورت ویژه نظارت و پایش می شوند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به مشاهده یک مورد از مگس میوه مدیترانه ای در باغات انار کوهدشت اضافه کرد: روش های مختلف مبارزه با توجه به جمعیت مگس های مشاهده شده اعمال می شود.

پیرزادی ادامه داد: شبکه مراقبت و پایش در ۵۷ مرکز حفظ نباتات استان فعال و امکانات خوبی در خصوص انواع تله و سم های مورد نیاز خریداری و توزیع شده است، همچنین باغداران باید با رصد و مشاهده علائم، علاوه بر اطلاع به مراکز حفظ نباتات، همکاری لازم را برای انجام مبارزه داشته باشند.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، “تنگ سیاب» کوهدشت بزرگترین انارستان کشور است به نحویکه از یک هزار و ۸۰۰ هکتار کل باغات شهرستان ، یک هزار و ۲۵۰ هکتار آن باغات انار تنگ سیاب را شامل می‌شود.

انار تنگ سیاب همواره بعنوان یکی از با کیفیت‌ترین انارهای کشور شناخته می‌شود و میانگین برداشت در این منطقه بین ۲۵ تا ۳۰ تن در هرهکتار می‌باشد.

در باغات تنگ سیاب حدود ۱۰ گونه انار گوناگون کاشته می‌شود که بهترین نوع آن، “ملس سیاب” با دانه درشت، پوست نازک و طعم بسیار خوشمزه است و به روسیه، عراق، ارمنستان و کشورهای حوزه خلیج فارس نیز صادر می‌شود.

Check Also

۱۵ حرفه سنتی در بازار تاریخی بروجرد فعال است 

۱۵ حرفه سنتی در بازار تاریخی بروجرد فعال است 

مهدی گودرزی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *