کتاب زندگی "پهلوان حسین کله‌پز" اسطوره‌ قمی رونمایی شد

کتاب زندگی “پهلوان حسین کله‌پز” اسطوره‌ قمی رونمایی شد

به گزارش روز یکشنبه آباجان به نقل از ایرنا، مولف این کتاب تاریخی و فرهنگی با اشاره به اهمیت قم در تاریخ ایران اظهار داشت: “شهر قم در کنار فضیلت‌های دینی و علمی، بستر تربیت پهلوانانی بوده که اخلاق و مرام جوانمردی را به شکل عملی نشان داده‌اند.

عباس دهکار در ادامه افزود: شخصیت‌هایی چون پهلوان حسین کله‌پز قمی نشان داده‌اند که قم تنها خاستگاه دانش دینی نبوده، بلکه این شهر با تربیت جوانمردانی هم‌چون حسین کله‌پز، جلوه‌ای از فرهنگ پهلوانی و اسلامی ایران را نیز به نمایش گذاشته است.

این پژوهشگر تاریخ و فرهنگ قم همچنین با شرح زندگی پهلوان حسین قمی، معروف به کله‌پز افزود: این پهلوان نام‌دار که در سال ۱۲۰۹ هجری شمسی در محله مسجد جامع قم به دنیا آمد، در طول ۸۵ سال زندگی خود به نمادی از قدرت، اخلاق و تواضع تبدیل شد.

وی اضافه کرد: پهلوان حسین از کودکی در کنار پدرش در مغازه کله‌پزی کار می‌کرد، و همین شغل خانوادگی باعث شد که به نام کله‌پز معروف شود، او از همان سال‌های جوانی، به خاطر اندام نیرومند و شخصیت جذاب خود، مورد توجه پهلوانان نامی زمان، از جمله پهلوان حیدر قرار گرفت و آموزش‌های اولیه کشتی را زیر نظر او آغاز کرد.

دهکار یادآور شد: پهلوان حسین قمی برای رسیدن به بالاترین درجه‌های پهلوانی، به شهرهای مختلف ایران سفر کرد و با پهلوانان نام‌آور آن زمان کشتی گرفت، یکی از افتخارهای بزرگ او، پیروزی در حضور ناصرالدین شاه و غلبه بر پهلوانان صاحب نام کشور بود.

وی خاطرنشان کرد: پهلوان حسین در کشتی‌هایی که برای حفظ حرمت و آبروی پهلوانی کشور انجام می‌شد، نشان داد که نه تنها در قدرت جسمانی، بلکه در جوان‌مردی و مرام پهلوانی نیز یگانه است.

دهکار با بیان سختی‌های زندگی پهلوان حسین تصریح کرد: پهلوان حسین، به‌رغم همه توانایی‌ها و افتخارها، در برابر ظلم و ناحقی‌های حکومتی زمان خود سکوت نکرد و در نهایت به دلیل تضییع حق و تصرف زمین‌هایش توسط مزدوران حکومتی، به سختی گذران زندگی کرد و به کارگری در روستای حاجی‌آباد مشغول شد.

وی ادامه داد: این بخش از زندگی او که بیان‌گر مظلومیت و مرام دادخواهانه‌اش است، جذابیت‌های اخلاقی و انسانی این شخصیت را ۲چندان می‌کند.

مولف رخصت پهلوان حسین در خصوص هدف اصلی نگارش این کتاب گفت: این کتاب نه تنها به معرفی زندگی و قهرمانی‌های پهلوان حسین می‌پردازد، بلکه تلاش می‌کند تا الگوی ایرانی اسلامی پهلوانی و جوان‌مردی را به نسل امروز منتقل کند.

دهکار بیان داشت: در دنیای امروز که الگوهای فرهنگی بیگانه به راحتی در جامعه نفوذ می‌کنند، نیاز به معرفی شخصیت‌های واقعی، مانند پهلوان حسین، که با اخلاق و معنویت اسلامی به این درجه‌ها رسیدند، بیش از پیش احساس می‌شود.

پژوهشگر تاریخ قم در بخش دیگری از سخنان، از هنرمندان و نویسندگان دعوت کرد تا با استفاده از زندگی پهلوان حسین، آثار هنری مثل نمایش، فیلم و مستند تولید کنند.

وی تاکید کرد: معرفی چنین شخصیت‌هایی در قالب‌های هنری می‌تواند فرهنگ غنی ایرانی اسلامی را زنده نگه‌داشته و جایگزینی اصیل و فرهنگی برای نسل جوان فراهم کند.

Check Also

تشکیل پنج‌هزار و ۵۰۰ پرونده مالیاتی برای صاحبان خانه‌های خالی در قم

تشکیل پنج‌هزار و ۵۰۰ پرونده مالیاتی برای صاحبان خانه‌های خالی در قم

حسین زنجیرانی فراهانی روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *