چشم‌نوازی دسترنج هنرمندان خراسان‌شمالی در پایتخت

چشم‌نوازی دسترنج هنرمندان خراسان‌شمالی در پایتخت

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران از ۲۳ آبان ماه به مرکز توجه هنرمندان و علاقه‌مندان به صنایع دستی تبدیل شده و تا پایان امروز ۲۶ آبان پذیرای علاقه‌مندان به آثار صنایع دستی از استان‌های مختلف است.

خراسان شمالی نیز به عنوان یکی از استان‌های فعال در بخش صنایع دستی امسال حضوری پررنگ در این نمایشگاه داشت و داشته های هنری اش را به رخ هنردوستان کشید.

داشته هایی که گل سرسبد آن قالیچه دوروی ترکمن است؛ همان بافته‌های بدون نقشه‌ای که طرح‌هایشان در حین بافتن، در ذهن خلاق بافندگانش جوانه می‌زند و می‌شکفد.

دست‌بافت‌هایی که بیانگر حال و هوای فرهنگی، آداب و رسوم، طبیعت و غم‌ها و شادی‌های مردمان مرزنشین جرگلان است به خوبی توانسته تجلی‌گر افکار و روحیات بافندگانش باشد.

این نمایشگاه با عنوان «شهر و روستا، محور وفاق و توسعه اقتصاد هویت‌بنیان» برپا شده است و بانوان مرزنشین نیز با نمایش گذاشتن آثار جدای از معرفی ظرفیت هنری این منطقه می خواهند از نقش خود در کنار مردان سرزمین اسب و ابریشم و توسعه مشاغل روستایی بگویند.

چشم‌نوازی دسترنج هنرمندان خراسان‌شمالی در پایتخت

کنجکاوی های هنری از بافت قالیچه دو رو

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی در این باره می گوید: نقوش خیره‌کننده و زیبای قالیچه‌ها از روستای دویدوخ و تکله قوز شهرستان رازوجرگلان به‌ویژه قالیچه های ابریشمی دو رو و تک رو حس کنجکاوی بازدیدکنندگان و علاقه‌مندان را به نحوه بافت این نوع فرش برانگیخته است.

پروانه کلاته می افزاید: انتخاب این تولیدکنندگان برای شرکت در سی و هفتمین نمایشگاه صنایع‌دستی تهران به دلیل نوع کیفیت و اقلام تولیدی آن‌ها بوده که توانستند با حضور در این نمایشگاه به ارائه هنر اصیل و ارزشمند بافت فرش دوروی ابریشم ترکمن بپردازند.

پرونده فنون و مهارت بافت فرش دو روی جرگلان پیش‌تر در فهرست ناملموس کشور نیز به ثبت رسیده است.

وی می گوید: فرش دو روی ابریشم هنر دستان اقوام ترکمن راز و جرگلانی است که پرونده فنون و مهارت بافت آن که پیش‌تر در فهرست ناملموس کشور نیز به ثبت رسیده برای ثبت در فهرست جهانی یونسکو پیشنهاد شده است.

کلاته خاطرنشان می کند: شهرستان رازوجرگلان خاستگاه فرش دو روی ترکمنی در کشور است و این فرش منحصربه‌فرد که طرفدارانی از نقاط کشور و جهان دارد، ظرفیتی عظیم برای توسعه ظرفیت گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی است.

چشم‌نوازی دسترنج هنرمندان خراسان‌شمالی در پایتخت

حضور ۱۲ صنعتگر خراسان‌شمالی در نمایشگاه

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی می گوید: ۱۲ هنرمند صنایع‌دستی و هنرهای سنتی استان با هدف بازاریابی و ترویج صنایع‌دستی در سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی تهران حضور دارند.

علی مستوفیان می افزاید: این تعداد هنرمند در سالن‌های هشت و ۹ محل دائمی نمایشگاه‌های دائمی تهران به عرضه محصولات شاخص استان می‌پردازند.

۱۲ هنرمند صنایع‌دستی استان با هدف بازاریابی صنایع‌دستی در سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی تهران حضور دارند.

وی ادامه می دهد: هنرمندان استان در این رویداد ملی با ارائه محصولات صنایع‌دستی بومی و اصیل استان در رشته‌های نساجی سنتی، سراجی سنتی، تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، خراطی چوب، ابریشم‌بافی، رودوزی سنتی، البسه محلی، دست بافته‌های داری حضور می‌یابد.

مستوفیان با اشاره به نقش نمایشگاه ها در بازاریابی محصولات صنایع دستی، افزود: استان خراسان شمالی با تمام ظرفیت در سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی تهران در راستای معرفی محصولات شاخص استان حضور دارد.

چشم‌نوازی دسترنج هنرمندان خراسان‌شمالی در پایتخت

رهاورد حضور؛ تفاهم‌نامه با منطقه آزاد اروند

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی خراسان شمالی از انعقاد تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان و سازمان منطقه آزاد اروند خبر می دهد.

وی می افزاید: تفاهم‌نامه مشترک بین این اداره کل با منطقه آزاد تجاری صنعتی اروند در آخرین روز از سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی تهران منعقد شد.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی خراسان شمالی می گوید: این تفاهم‌نامه در راستای همکاری مشترک در زمینه بازاریابی و صادرات صنایع‌دستی، برگزاری تورهای مشترک، برگزاری نمایشگاه در ۲ منطقه، برگزاری جشنواره و شب‌های فرهنگی و مشارکت در برگزاری رویدادهای ملی و بین‌المللی با حضور ۲ طرف امضا شد.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، خاستگاه اصلی فرش ابریشم دو رو در روستای دویدوخ علیای راز و جرگلان در خراسان شمالی است.

امروزه چهار هزار بافنده فرش ترکمن در استان و اغلب در منطقه جرگلان فعالیت دارند؛ چهار هزار نفری که بیشتر آن ها را زنان و دختران تشکیل می دهند و ۵۰۰ نفر از این بافندگان به بافت قالیچه دورو مشغول هستند و سالانه تا ۳ هزار متر قالیچه نیز تولید می کنند.

Check Also

ضرب و شتم کارشناس اورژانس فوریت‌های پزشکی در خراسان‌شمالی

ضرب و شتم کارشناس اورژانس فوریت‌های پزشکی در خراسان‌شمالی

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از روابط عمومی سازمان اورژانس خراسان شمالی، دکتر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *