به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، در حالی شاهد مطرحشدن موضوع آزادسازی واردات آیفون هستیم که مشخص نیست برنامه دولت برای حدود یکمیلیون آیفون قاچاقی که پیش از این وارد شدهاند چیست و آیا قرار است دولت این تخلفات محرز قاچاق را نادیده بگیرد یا خیر؟
با وجود ممنوعیتها طی دو سال گذشته شاهد ورود آیفونهای رجیسترنشده مدلهای ۱۴ تا ۱۶ که عملاً بهعنوان کالای قاچاق شناخته میشوند بودهایم. مسئول یکی از اتحادیههای صنفی مرتبط با واردات تلفن همراه در اظهاراتی گفته بود: یک میلیون تلفن همراه رجیسترنشده وارد کشور شده است.
حال که بحث آزادسازی واردات آیفون مطرح شده است، این سؤال وجود دارد؛ تکلیف آیفونهای قاچاقی که پیش از این وارد کشور شده بودند و بهصورت غیرقانونی مورد استفاده قرار میگیرند چه خواهد شد؟ آیا قرار است دولت با در نظر گرفتن شرایطی این تخلف صورتگرفته در واردات، توزیع و خرید کالای قاچاق را سفیدشویی کند؟
اولین واکنش به سفیدشویی یک میلیون دستگاه ایفون قاچاق؛ گمرک: پیگیری میکنیم!
مصوبه هیئت وزیران درباره «رفع ممنوعیت واردات هر نوع تلفنهمراه هوشمند با نشان تجاری اپل» ۴ روز پیش به دستگاههای ذیربط ابلاغ شده اما دولت همچنان تکلیف گوشیهای آیفونی که زمان ممنوعیت وارد ایران شدهاند و کارهای ثبت آنها انجام نشده، تعیین نکرده است.
گمرک ایران در این خصوص اعلام کرده: «مصوبه ابلاغی از سوی معاون اول رئیسجمهور مشمول تلفنهای آیفونی میشود که از ۱۷ آبان ۱۴۰۳، مسافری یا تجاری، وارد کشور شوند؛ دولت درباره گوشیهایی که قبلاً وارد شده است، باید بخشنامه مرتبط را اعلام کند تا در مرحله بعد، گمرک طبق ضوابط ابلاغی، وارد عمل شده تا رجیستری آنها هم انجام شود.»
پیگیری وضعیت یک میلیون آیفون قاچاق در دولت
بر اساس اعلام مقام مسئول در گمرک ایران، «این روال طبیعی است که بعد از مصوبهای دولتی، بخشنامه تکمیلی صادر شود. مصوبه آزادسازی واردات آیفون نیز از این قاعده مستثنی نیست. دراینمیان، گمرک با هدف کمک به مردم، پیگیری میکند؛ ازاینرو بهمنظور دریافت استعلام درمورد اینگونه موارد، با دولت مکاتبه نیز انجام داده است. پس از تعیین تکلیف، آن بخشنامه اطلاعرسانی خواهد شد.»
انتهای پیام/