تلاش آسیای مرکزی برای آمادگی اقتصادی برابر بلایای طبیعی

تلاش آسیای مرکزی برای آمادگی اقتصادی برابر بلایای طبیعی

به گزارش روز سه‌شنبه از خبرگزاری کازین اینفرم، همایش منطقه‌ای آسیای مرکزی برای تامین مالی و بیمه بلایای طبیعی با حضور مقام‌های دولتی، نمایندگان بخش خصوصی و کارشناسان بین‌المللی در آستانه برگزار شد. شرکت‌کنندگان در این همایش بر ضرورت تقویت آمادگی مالی کشورهای آسیای مرکزی در مقابله با بلایای طبیعی و اهمیت همکاری‌های فرامرزی تاکید داشتند.

در نخستین نشست این همایش، بر لزوم گسترش پوشش بیمه بلایای طبیعی، افزایش صندوق‌های اضطراری و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای تاکید شد.

تلاش آسیای مرکزی برای آمادگی اقتصادی برابر بلایای طبیعی

رینات بکتوروف مدیرعامل مرکز مالی بین‌المللی آستانه، در سخنرانی افتتاحیه با اشاره به رویدادهای اخیر در قزاقستان گفت که در سال جاری، سیل‌های مخرب بیش از ۱۲۰ هزار نفر را بی‌خانمان و خسارات گسترده‌ای به زیرساخت‌ها وارد کرد.

دولت قزاقستان برای بازسازی و کمک به خانواده‌های آسیب‌دیده بیش از ۱۲ میلیارد تِنگه (نزدیک به ۲۵ میلیون دلار آمریکا) اختصاص داده است.

بکتوروف افزود این تلاش‌ها بیانگر تعهد قزاقستان به بازسازی مناطق آسیب‌دیده است، اما فشارهای مالی ناشی از این بلایا را نیز نمایان می‌کند.

بانک جهانی برآورد می‌کند زمین‌لرزه‌ها در آسیای مرکزی سالانه حدود ۲ میلیارد دلار خسارت به بار می‌آورد و بر زندگی حدود چهار میلیون نفر تاثیر می‌گذارد. همچنین، سیلاب‌ها با توجه به تغییرات آب‌وهوایی به یکی از تهدیدات فزاینده تبدیل شده‌اند و می‌توانند تا ۶ درصد از تولید ناخالص داخلی منطقه را تحت تاثیر قرار دهند.

تلاش آسیای مرکزی برای آمادگی اقتصادی برابر بلایای طبیعی

«شمس الله خیبرالعضدا» معاون وزیر دارایی تاجیکستان، ضمن اشاره به خسارات بیش از یک میلیارد سامانی(واحد پول تاجیکستان) طی یک دهه اخیر، گفت: دولت با حمایت بانک جهانی بیش از ۳۰۰ میلیون دلار برای مقابله و جبران این خسارات اختصاص داده است.

ارنست کالدیبایف معاون وزیر دارایی قرقیزستان، نیز بر اهمیت توسعه بازار بیمه تاکید و اعلام کرد دولت این کشور هر ساله بودجه اضطراری را ۲۵ درصد افزایش می‌دهد، اما این رقم تنها برای نیازهای فوری کافی است.

ماریا خادژیوا معاون رئیس سازمان تنظیم بازار مالی قزاقستان نیز از تلاش‌های دولت برای کمک به بازسازی مناطق آسیب‌دیده از سیل و توسعه بیمه املاک خبر داد و با اشاره به ضعف پوشش بیمه‌ای در کشور افزود: تنها ۳.۲ درصد از جمعیت این کشور دارای بیمه مسکن هستند.

در این همایش بر ضرورت همکاری‌های فرامرزی تاکید شد و کارشناسان خواستار ایجاد سازوکارهای بین‌المللی و صندوق‌های بیمه مشترک برای بهبود تاب‌آوری منطقه در مقابل بلایای طبیعی شدند.

حتما ببینید

قرارداد خرید برق افغانستان از ازبکستان تمدید شد

قرارداد خرید برق افغانستان از ازبکستان تمدید شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آباجان به نقل از ایرنا در کابل؛ حکمت الله میوندی سخنگوی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *