به گزارش خبرنگار سیاسی آباجان به نقل از ایرنا، سیدشمس الدین حسینی در نشست علنی روز سهشنبه – ۲۲ آبان ماه – مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود گفت: مجلس به رغم تفاوت در سلایق سیاسی به همه وزیران مشفقانه رأی اعتماد داد تا جایی که رهبر معظم انقلاب آن را موفقیتی بزرگ خواندند.
وی با بیان اینکه دولت در وزرا خلاصه نمیشود و معاونان رئیس جمهور و وزرا، استانداران، رؤسای سازمانها و مدیران ارشد و میانی، شاکله دولت را کامل میکنند، تصریح کرد: انتخاب این مقامات و مدیران نیز بسیار مهم بوده لذا شایسته این است که شعار دولت وفاق در این امر نیز محقق شود.
نماینده مردم تنکابن در مجلس، تغییر مقامات و مدیران را مبتنی بر ارزیابی عالمانه و عادلانه و انتخاب جایگزینهای شایسته مبتنی بر شاخصهای اصیلی چون تعهد، تخصص و کارایی دانست و یادآور شد: تغییر و واگذاری مناصب حکمرانی باید در جهت اعتلای آن باشد،از این رو وابستگیهای سیاسی، دلبستگیهای عاطفی یا همکاریهای انتخاباتی نباید شاخصهای اصلی را خرد کند.
حسینی با تاکید بر اینکه ناترازیهای مرکب در کشور وجود دارد، گفت: یکی از دلایل آن ناترازی حکمرانی است که منجر به فراگیری ناترازی شده و دلیل دیگر ماهیت سرایت پذیری ناترازیهاست. رفع ناترازی در حکمرانی در گروی انتخاب حکمرانان شایسته و اصلاح انگارههای ناشایست حکمرانی است.
وی با بیان اینکه ناکارآمدی در حمایت، قیمتگذاری و نظارت به ناترازی اقتصاد منجر خواهد شد، تصریح کرد: این ناکارآمدی سبب خواهد شد تا به بهانه حمایت به قیمت گذاریهای دستوری دامن زده شده و برای پیش گیری از رانت به جای نظارت کارآمد، در دام دخالتهای مخرب گرفتار شود.
این نماینده مجلس اضافه کرد: انگارههای نادرست حکمرانی در این سه موضوع، ریشه ناترازی در حوزههای کالایی همچون دارو و انرژی، مالی، پولی و ارزی شده که یکدیگر را تشدید کردهاند.
حسینی برنامه هفتم توسعه را فرصت مناسبی برای ریشه یابی و احصاء راهکارها دانست و خاطرنشان کرد: مهمتر از آن، اجرای احکام برنامه و بودجه است که بودجه سال ۱۴۰۴ میتواند شروع آن باشد اما باید بدانیم برای اجرای احکام برنامه در قانون بودجه نیازمند صرف وقت وسیعی داریم.