بحران مدرسه‌سازی در تهران؛ چالش اجرای قانون توسط انبوه‌سازان

بحران مدرسه‌سازی در تهران؛ چالش اجرای قانون توسط انبوه‌سازان

– اخبار اجتماعی –

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، بر اساس قوانین موجود، انبوه‌سازان موظفند به ازای هر ۲۰۰ واحد مسکونی، یک مدرسه بسازند؛ با این حال، بسیاری از آن‌ها از این الزام قانونی پیروی نمی‌کنند. نتیجه این عدم اجرا، بحران شدید کمبود مدرسه به ویژه در برخی مناطق تهران است که موجب شده کلاس‌های درس با تراکم بالای دانش‌آموزان برگزار شوند.

علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، اخیراً اعلام کرده که تراکم بالای دانش‌آموزان در کلاس‌ها (بیش از ۳۵ نفر) عمدتاً به دلیل کمبود فضای آموزشی است.

برخی از کارشناسان معتقدند یکی از دلایل فرار انبوه‌سازان از ساخت مدرسه، اشکال در قانون است که شرط ساخت مدرسه را برای پروژه‌های دارای ۲۰۰ واحد مسکونی تعیین کرده است. این شرط باعث شده برخی انبوه‌سازان به ساخت ۱۹۹ واحد بسنده کنند تا از تعهد ساخت مدرسه معاف شوند. فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، در این خصوص گفت: “انبوه‌سازان با روش‌هایی مانند ساخت ۱۹۹ واحد به جای ۲۰۰ واحد از تعهد ساخت مدرسه فرار می‌کنند.”

دلایل اصلی کلاس‌های شلوغ در مدارس دولتی چیست؟

کمبود مدرسه به بحرانی جدی در استان تهران به‌ویژه در مناطق ۲۲، ۱۵، ۱۸ و ۱۹ تبدیل شده است. تنها در منطقه ۱۹، انبوه‌سازان در شهرک‌هایی مانند وصال، نعمت‌آباد، دولت‌آباد و شریعتی باید ۲۱ مدرسه احداث کنند که هنوز عملیاتی نشده است. در منطقه ۱۸ نیز اخیراً ۳۵۰ واحد مسکونی بدون ساخت مدرسه به بهره‌برداری رسیده که با اسکان جمعیت، مشکلات جدی ایجاد خواهد کرد.

مدارس دولتی , دانش‌آموزان , شهرداری تهران ,

علی فرهادی، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش، درباره عدم پایبندی انبوه‌سازان گفت: “مطابق قانون، انبوه‌سازان موظف به ساخت مدرسه‌اند، اما این قانون اجرا نمی‌شود. در نتیجه، دانش‌آموزان مجبورند کیلومترها دورتر برای تحصیل به مدرسه بروند که علاوه بر ایجاد ترافیک، وقت و انرژی خانواده‌ها را هدر می‌دهد.وی از دستگاه‌های نظارتی درخواست کرد که برای کمک به آموزش و پرورش در برابر ترک فعل انبوه‌سازان وارد عمل شوند.

تقاضای کمک ازنهاد نظارتی برای فرار انبوه‌سازان ازساخت مدرسه

با توجه به بحران کمبود مدرسه، آموزش و پرورش از بخش‌های مختلف به‌ویژه دولت، شهرداری‌ها و قوه قضائیه کمک خواسته است.

مدارس دولتی , دانش‌آموزان , شهرداری تهران ,

علاوه بر این، به نظر می‌رسد قوانین موجود در این حوزه، به‌ویژه قانون شوراهای آموزش و پرورش که انبوه‌سازان را به ساخت مدرسه در ازای ساخت ۲۰۰ واحد مسکونی ملزم کرده است، نیازمند اصلاح است. تعیین این عدد فرصتی برای فرار انبوه‌سازان فراهم کرده، به‌طوری که با ساخت ۱۹۸ یا ۱۹۹ واحد مسکونی به راحتی قانون را دور زده و از تعهد ساخت مدرسه شانه خالی می‌کنند.

از سوی دیگر شهرداری‌ها وظیفه مهمی در این رابطه بر عهده دارند چرا که شهرداری‌ها، پروانه ساخت واحدهای مسکونی را برای انبوه سازان صادر می‌کنند.

ایرج رهبر، رئیس هیات مدیره انجمن انبوه‌ سازان تهران درباره فرار انبوه سازان از ساخت مدرسه گفته است: این مساله ربطی به انبوه‌سازان ندارد و به کسی که پروانه آنجا را برای انبوه‌سازان صادر می‌کند، ارتباط دارد. آنها هستند که باید رعایت کنند و اگر نوعی دور زدن قانون است، اتفاق نیفتد.

انتهای پیام/

Check Also

دادستان کازرون: خودکشی دانش‌آموز ارتباطی با مدرسه نداشته است

دادستان کازرون: خودکشی دانش‌آموز ارتباطی با مدرسه نداشته است

– اخبار اجتماعی – به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *