شهرام عظیمی روز سهشنبه در حاشیه سفر به چهارمحال و بختیاری و بازدید از خانههای ورزش روستای “عیسیآباد” در شهرستان فارسان، ” سر مور” شهرستان اردل و خانه ورزش “ساکی آباد” در شهرستان بروجن در گفت وگو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا افزود: هماکنون تا رسیدن به وضعیت مطلوب برای ورزش روستایی و عشایری فاصله داریم و بر اساس دستور وزیر ورزش و جوانان، توسعه ورزش روستایی و عشایری در دستور کار قرار دارد و اعتبارات لازم برای توسعه این ورزش از سوی سازمان مدیریت و برنامهریزی تامین شده است.
به گفته وی، توسعه ورزش روستایی و عشایری یک گام برای بهبود سلامت و ورزش مردم روستایی و عشایری و کاهش مهاجرت و استعدادیابی ورزشکاران در مناطق روستایی و عشایری است.
وی بر افزایش جاذبههای ورزشی برای علاقهمندان به ورزش در مناطق روستایی و عشایری تاکید کرد و گفت: با توسعه رشتههای مختلف ورزشی در این مناطق میتوان زمینه تحرک فیزیکی در بین جوانان، نوجوانان و کودکان این مناطق را نیز افزایش داد.
احداث خانههای ورزش روستایی و عشایری با استفاده از ظرفیت خیران در کشور نهادینه شود/چهارمحال و بختیاری استان پیشرو در احداث خانههای ورزش روستایی با همت خیران
عظیمی با اشاره به اینکه در چهارمحال و بختیاری چندین طرح عمرانی احداث خانه ورزش روستایی در روستای عیسیآباد و ساکیآباد در دست اجرا است گفت: این استان پیشرو در طرح احداث خانههای ورزش روستایی و فضاهای ورزشی روستایی با همت خیرین است.
به گفته وی، باید فرهنگ استفاده از ظرفیت خیرین برای توسعه ورزش به خصوص توسعه ورزش روستایی و عشایری در کشور نهادینه شود.
وی گفت: ۲ مکان ورزشی خیرساز در مناطق روستایی چهارمحال وبختیاری بعد از اتمام کارهای عمرانی از محل اعتبارات ورزش وجوانان تجهیز خواهد شد.
همایش ورزش در آبادی صبح جمعه در هر روستا برگزار میشود
مدیرکل دفتر توسعه ورزش روستایی و عشایری وزارت ورزش و جوانان گفت: از خردادماه سالجاری در قالب یک طرح ابتکاری برای توسعه ورزش روستایی و عشایری و افزایش تحرک، همایش ورزش در آبادی صبح جمعه در هر روستای از رادیو ورزش برگزار و پخش میشود.
به گفته وی، براساس مطالعات علمی انجام شده، فقر حرکتی و ناهنجاری ساختار قامتی در مناطق روستایی و عشایری کشور نیز در حال گسترش است و برای برون رفت از وضعیت موجود به سمت توسعه فعالیت ورزشی در این مناطق هستیم.
عظیمی با اشاره به تربیت نیروی مربی در مناطق روستایی و عشایری گفت: با اجرای این طرح در هر خانه روستایی یک مربی آموزش دیده مستقر میشود تا به اعزام مربی از شهر به روستا و مناطق عشایری جلوگیری شود.
وی افزود: برای تجهیز خانههای ورزش روستایی و عشایری طرحی تهیه شده که این خانهها براساس ظرفیت ونیازهای مردم روستا تجهیز شوند و مانند گذشته همه خانههای روستایی به یک تجهیزات خاص مجهز نشوند.
به گفته وی، برای توسعه بازیهای بومی و محلی مسابقاتی و جشنوارهها در مناطق روستایی و عشایری براساس این رشتهها برگزار میشود که یکی از این جشنوارهها جام یاریگران است.
وی اظهار داشت: در سالجاری براساس دستور وزیر ورزش و جوانان جشنواره بومی و محلی به صورت بینالمللی در دستور کار استان مرزی قرار گرفته که با همکاری و دعوت از دیگر کشورهای همسایه جشنواره بازیهای بومی، محلی به جهت تبادل فرهنگی بین ۲ و یا چند کشور برگزار شود.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، چهارمحال و بختیاری با ۱۲ شهرستان و بیش از یک میلیون نفر جمعیت، حدود ۵۰ هزار ورزشکار سازمانیافته در قالب ۵۰۰ هیات ورزشی در شهرستانها و شهرهای استان دارد و بیش از ۳۹ درصد این ورزشکاران را بانوان تشکیل میدهند.