آغاز ماراتن پایتختی کتاب جهان برای سمنان

آغاز ماراتن پایتختی کتاب جهان برای سمنان

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، استان سمنان از دیرباز یکی از ایالت‌های چهارده‌گانه تقسیمات اوستایی در دوران باستان بوده است. در دوره حاکمیت مادها و هخامنشیان نیز «کومیسنه» نام داشته و پس از اسلام سرزمین تاریخی «قومس» نامیده می‌شده است. این پیشینه تاریخی نشان از دیرینگی و قدمت مردم و شکوه تمدن و فرهنگ در این سرزمین است.

این دیار در طول تاریخ مهد پرورش چهره های مختلف علوم مختلف دینی، فرهنگی و علمی بوده است که بسیاری از آثار آنان در لباس کتاب به زیور طبع آراسته شده است. تالیف و چاپ کتاب در استان سمنان برخاسته از حضور و نشر و پرورش اهالی قلم بوده و رونق حضور ناشران نیز گویای همین مطلب است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سمنان با اشاره به اجرای ۲ طرح خیابان کتاب‌خوان و کارت هویتی کتاب با تامین ۶ میلیارد ریال گفت: سمنان در رویداد پایتختی کتاب جهان نام‌نویسی کرد.

آغاز ماراتن پایتختی کتاب جهان برای سمنان

فرشید فلاح روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا افزود: نتیجه رویداد پایتختی کتاب جهان حدود ۶ ماه آینده اعلام می‌شود.

وی اضافه کرد: ۲ طرح خیابان کتاب‌خوان و کارت هویتی کتاب در راستای انتخاب سمنان به عنوان پایتخت کتاب ایران در دست اجراست.

به گفته وی، طرح کارت هویتی کتاب یک طرح نرم‌افزاری و سامانه دیجیتالی ساخته شده توسط متخصصان سمنانی و مجری اجرای طرح نهاد کتابخانه‌های همومی است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سمنان بیان کرد: اطلاعات در زمینه امانت کتاب از کودکی تا بزرگسالی فرد در طرح کارت هویتی کتاب ثبت می‌شود و کتابدار متناسب با علاقه‌مندی و مسیر مطالعاتی به فرد کتاب پیشنهاد می‌دهد.

وی اظهار کرد: شهر سمنان در شرایطی کسب امتیازها در شاخص‌های مختلف از جمله اهتمام حداکثری مجموعه مدیریتی فعالان شهری و مردمی و ارایه برنامه‌ها و طرح‌های خلاقانه، نهم آبان ماه به‌عنوان «پایتخت کتاب ایران» معرفی شد که شهرهایی مختلف و قوی طی چند دوره جزو شهرهای دوستدار کتاب بودند.

فلاح افزود: آیین انتخاب «پایتخت کتاب ایران و شهرهای خلاق کتابخوانی» طی هشت دوره پیایی با هدف ترویج مطالعه و کتاب‌خوانی در کشور برگزار و سمنان هشتمین پایتخت کتاب معرفی شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سمنان گفت: ثبت‌نام برای دور جدید پایتختی کتاب ایران آغاز شد و به شهرداران سه شهر مهدیشهر، سرخه و شاهرود پیشنهاد شد.

آغاز ماراتن پایتختی کتاب جهان برای سمنان

آباجان به نقل از ایرنا سمنان، خودجوش در یکی از ابتکارهای حوزه کتاب

استان سمنان با سابقه تاریخی کهن، مهد پرورش چهره‌های شاخص ملی در حوزه‌های علمی، ادبی، عرفان و اهل قلم بوده است؛ فرهنگ در این دیار با تداوم تالیف و چاپ کتاب، دیرینگی خود را حفظ کرده و خبرگزاری جمهوری اسلامی (آباجان به نقل از ایرنا) بنا به رسالت خود به معرفی آثار اهالی قلم و ناشران استان در قالب محتوای صوتی «رادیو کتاب آباجان به نقل از ایرنا سمنان» می‌پردازد. سه‌شنبه هر هفته، نخستین محتوای منتشره در تارنمای خبرگزاری جمهوری اسلامی (آباجان به نقل از ایرنا) استان سمنان محتوای صوتی «رادیو کتاب آباجان به نقل از ایرنا سمنان» بود و این اقدام ابتکاری روز بیست‌وپنجم مهر ۱۴۰۲ یکساله و با حضور حجت الاسلام و المسلمین مرتضی مطیعی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان از پرونده «کتابخانه آباجان به نقل از ایرنا استان سمنان» رونمایی شد.

فعالیت آباجان به نقل از ایرنا در قالب این پرونده خبری، نقشی مهم در تعیین سمنان به عنوان «پایتخت کتاب ایران» در سال ۱۴۰۳ داشت.

درباره پایتخت‌های جهانی کتاب

شهرهایی که به عنوان پایتخت جهانی کتاب یونسکو تعیین می‌شوند تعهد می‌دهند که کتاب و کتاب‌خوانی را برای همه سنین و گروه‌ها، در داخل و خارج از مرزهای ملی ترویج و برنامه‌ای از فعالیت‌ها را برای یک سال سازماندهی کنند.

استراسبورگ فرانسه اواخر تیر سال ۱۴۰۱ به عنوان بیست و چهارمین شهر پایتخت جهانی کتاب در سال ۲۰۲۴ میلادی انتخاب شد، از سال ۲۰۰۱ شهرهایی این عنوان را به خود اختصاص دادند. مادرید در سال ۲۰۰۱، اسکندریه در سال ۲۰۰۲، دهلی نو در سال ۲۰۰۳، آنتورپ در سال ۲۰۰۴، مونترال در سال ۲۰۰۵، تورین در سال ۲۰۰۶، بوگوتا در سال ۲۰۰۷، آمستردام در سال ۲۰۰۸، بیروت در سال ۲۰۰۹، لیوبلیانا در سال ۲۰۱۰، بوئنوس آیرس در سال ۲۰۱۱، ایروان در سال ۲۰۱۲، بانکوک در سال ۲۰۱۳، پورت هارکورت در سال ۲۰۱۴، اینچئون در سال ۲۰۱۵، وروتسلاو در سال ۲۰۱۶، کوناکری در سال ۲۰۱۷، آتن در سال ۲۰۱۸، شارجه در سال ۲۰۱۹، کوالالامپور در سال ۲۰۲۰، تفلیس در سال ۲۰۲۱، گوادالاخارا در سال ۲۰۲۲ و آکرا در سال ۲۰۲۳ به عنوان شهر پایتخت جهانی کتاب انتخاب شدند.

کمیته مشورتی پایتخت جهانی کتاب یونسکو متشکل از نمایندگان فدراسیون کتاب‌فروشان اروپایی و بین‌المللی (EIBF)، انجمن بین‌المللی نویسندگان (IAF)، فدراسیون بین‌المللی انجمن‌های کتابخانه‌ها (IFLA)، انجمن بین‌المللی ناشران (IPA) و یونسکو است.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.

بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که از این شمار، بیش از ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا و طبق اعلام اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، مجموع خبرنگاران عضو خانه مطبوعات، انجمن خبرنگاران و پذیرفته‌شدگان در سامانه جامع رسانه‌های کشور در این استان کمتر از ۲۰۰ نفر است.

حتما ببینید

مدیرکل حفاظت‌ محیط‌زیست سمنان: رسانه‌ها به گره‌گشایی مسایل این حوزه کمک کنند + فیلم

مدیرکل حفاظت‌ محیط‌زیست سمنان: رسانه‌ها به گره‌گشایی مسایل این حوزه کمک کنند + فیلم

دریافت ۱۴ MB به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، سعید یوسف‌پور عصر چهارشنبه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *