به گزارش آباجان به نقل از ایرنا در این نشست که به میزبانی وزیر شهیدان و گمشده گان اقلیم کردستان برگزار گردید، وزیر شهیدان اقلیم کردستان عراق در سخنانی خواستار توجه و تعیین تکلیف سرنوشت کودکان گم شده آنزمان شد.
عبدالله حاج محمود در این نشست از جمهوری اسلامی ایران برای حمایت، پشتیبانی، خدمات رسانی و درمان مجروحین حلبچه تقدیر و تشکر کرد.
وی در ادامه ضمن تاکید بر حمایت، پشتیبانی و درمان مجروحان جنایت حلبچه، خواستارهمکاری مشترک برای مشخص شدن سرنوشت افراد باقیمانده بمباران شیمایی حلبچه شد.
نصرالله رشنودی سرکنسول ایران در اربیل نیز در این نشست، آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای هرگونه همکاری فنی، تکنیکی و اداری با نهادهای ذیربط اقلیم کردستان برای روشن شدن سرنوشت کودکان حلبچه را اعلام نمود.
دراین نشست مقرر شد برنامه اقدام مشترکی جهت تبادل آمار و اطلاعات تدوین گردد و با مشخص شدن نهادهای ذی ربط در این پرونده ضمن بررسی ملاحظات متعدد، روند کار با شتاب بیشتری ادامه پیدا کند.
نشست دو روزه بررسی سرنوشت کودکان حلبچه چهارشنبه و پنجشنبه شانزدهم و هفدهم آبان ماه با حضورهیاتی از جمهوری اسلامی، وابسته فرهنگی کنسولگری ایران، مقامات مسئول درعراق و اقلیم کردستان و نمایندگان صلیب سرخ دو کشور در اربیل برگزار شد.
براساس این گزارش، کردهای عراق همواره آماج حملات نیروهای تحت امر صدام بودند و در یورشی معروف به« انفال» دهها هزار نفر از آنان در جنایتی آشکار جان خود را از دست دادند.
بمباران شیمیایی حلبچه یکی از شهرهای کردنشین عراق نیز در آستانه نوروز سال ۱۳۶۶ یکی دیگر از جنایتهای بزرگ صدام علیه ملت کرد است.
این جنایت بنا به قول مشهور بیش از ۵۰۰۰ نفر قربانی و چندین هزار مصدوم برجای گذاشت. همچنین مردم این شهر را ناچار از فرار به کوهستانهای اطراف و یا پناه آوردن به خاک جمهوری اسلامی کرد.
در این میان افراد بسیاری بویژه کودکان معصوم از جمع خانوادهها جدا شده واز سرنوشتشان خبری در دست نیست.
پس از سقوط رژیم بعث عراق فعالیتهای چندی برای یافتن افراد گمشده و یا حداقل کسب خبری در ارتباط با آنان آغاز شده است و در همین راستا کمیتههای متعددی به کار تفحص مفقودین مشغول هستند.