آبان همیشه‌بهار دارالمرحمه با عطر حضور ولایت

آبان همیشه‌بهار دارالمرحمه با عطر حضور ولایت

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، ۱۸ سال پیش در چنین روزی یعنی هفدهم آبان ۱۳۸۵ دیار دارالمرحمه سمنان با سفر پر خیر و برکت رهبر معظم انقلاب روزی خاطره‌انگیز را تجربه کرد که فراموش‌ناشدنی است.

رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در سفر پنج روزه به استان سمنان در آن سال تدین و دانش‌پژوهی را دو شاخص اصلی مردم این استان برشمردند و خاطرنشان کردند: «مردم فهیم این استان، علاوه بر برخورداری تاریخی از فرهنگ غنی اسلامی ایرانی، از ویژگی‌هایی نظیر هوش و استعداد وافر، حضور در میدان مختلف انقلاب، خلقیات نیکو و عمل صالح بهره‌مندند که این مساله، سمنان را جزو استان‌های پیشرو کشور درآورده است.»

روزها گذشته بود و به اواسط آبان ۱۳۸۵ رسیده بود. شوق و تکاپویی وصف‌نشدنی در بین شهروندان سمنانی وجود داشت و همه حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی در سمنان را به یکدیگر نوید می‌دادند و هر فردی به نوبه خود در فکر خوشامدگویی شایسته به رهبر فرزانه نظام جمهوری اسلامی ایران بود.

آبان همیشه‌بهار دارالمرحمه با عطر حضور ولایت

ورزشگاه تختی، کانون حضور مردمی گِرد شمع حضور دوست

یکی از برنامه‌های سفر پر خیر و برکت رهبر معظم انقلاب به استان سمنان، دیدار مردمی در ورزشگاه تختی سمنان بود. یکی می‌گفت من از بامداد هفدهم آبان در میدان سعدی میعادگاه همیشگی سمنان نشستم که اگر دیر می‌رسیدم آنجا جا برای سوزن انداختن نبود.

دیگری می‌گفت من بنر خوشامدگویی نوشته بودم و می‌خواستم در میدان سعدی سمنان نصب کنم، دیگری امیدوار به نگاه پرمهر رهبر معظم و گره گشایی از کارش می‌گفت: نامه‌ای به امید حل مشکلم برای رهبر عزیزمان نوشتم.

دانش‌آموزان دهه هفتادی که جنگ را ندیده بودند و آن روزها دوره نوجوانی را طی می‌کردند، با شور و شعف وجدآور، سرودشان برای اجرا در ورزشگاه تختی سمنان محل دیدار مردمی رهبر معظم انقلاب، تمرین می‌کردند.

خلاصه روز موعود فرارسید و سیلی از عاشقان به استقبال رهبر معظم انقلاب آمده‌ بودند. ورزشگاه تختی سمنان با آن وسعتی که داشت، مملو از جمعیت بود. دانش‌آموزان با در دست داشتن پرچم غرورآفرین جمهوری اسلامی ایران در ردیف‌های جلوی ورزشگاه تختی فریاد «لبیک یا خامنه‌ای» سر می‌دادند. صدای این نوجوانان و جوانان چنان شور و هیاهویی داشت که کمتر می‌توان این صحنه‌ها را دوباره و در رویدادی دیگر به چشم دید.

رهبر فرزانه انقلاب در سفر پنج روزه با عزیمت به شهرهای مختلف استان سمنان، خاطرات خوشی را برای مردم این خطه از میهن اسلامی بر جای گذاشتند که هیچگاه از ذهن و خاطره مردم نمی رود.

آبان همیشه‌بهار دارالمرحمه با عطر حضور ولایت

توصیف‌های ماندگار رهبر معظم انقلاب از اهالی سمنان

ایشان در دیدار با خانواده معظم شهدا در بیاناتی تاکید کردند: «همین استان مؤمن و غیور و شجاع شما، این استان از لحاظ تعداد نسبی رزمندگان، جزو استانهای درجه‌ یک کشور محسوب می‌شود. این سه هزار شهید نسبت به جمعیت استان و آن تعدادی که از این استان برای شرکت در دفاع مقدس یک یا چند بار به جبهه رفته‌اند، یکی از رتبه‌های بالا بین استانهای کشور است و ماجراهای عجیب در این زمینه وجود دارد که شماها بیش از من می‌دانید …»

«آن پدری که با دو فرزندش در جبهه است و هر دو فرزند در یک روز شهید می‌شوند، از مسوولان سپاه آمار و اسم شهدا را می‌پرسد؛ وقتی آنها اسم شهدا را به آن پدر می‌دهند، می‌گوید این دو، پسران من هستند؛ خم به ابرو نمی‌آورد. فقط می‌گوید می‌خواهم با پیکر پاک آنها حرف بزنم؛ و او را بالای سر دو شهیدش می‌برند. این، شبیه افسانه‌هاست؛ اما واقعیت است.»

«آن سه نوجوانی که از مهدی‌شهر با هم پیمان می‌بندند که هر کدام شهید شدند، آن دو نفر دیگر را در روز قیامت پیش خداوند شفاعت کنند؛ سه تا نوجوان و هر سه شهید می‌شوند؛ نام اینها را شماها می‌دانید؛ داستان اینها را شماها می‌دانید. اینها جزو ماجراهای فراموش نشدنیِ تاریخ است. اینها چیزهایی نیست که از خاطره یک ملت برود.»

آبان همیشه‌بهار دارالمرحمه با عطر حضور ولایت

«آن جوان دلاوری که در جبهه جانباز می‌شود؛ بعد از جانبازی، شرکت و فعالیت او در جبهه آنچنان است که او را گاهی روی دوش می‌گیرند و برای شناسایی می‌برند؛ بارها جانباز می‌شود.»

« همین شهید محمود اخلاقی که اینجا عکسش هست؛ یکی هم شهید شوکت‌پور. اینها اول جانباز شدند؛ در حال جانبازی به جبهه رفتند و بعد هم در نهایت، شهید شدند. خانواده‌های سه شهید، خانواده‌های دو شهید؛ اینها خیلی مایه‌ افتخار است.»

«همین تیپ مستقلِ قائم که از سال ۱۳۶۵ تشکیل شده است، تا آخر جنگ – تقریباً در طول دو سال و نیم – در بیست و پنج عملیات آفندی و پدافندی شرکت کرده است. این شوخی است؟!»

«بیست و پنج عملیات! رزمندگان این استان، تیپ قائم را سال ۶۵ تشکیل دادند و قبلش هم در قالب لشگر هفده علی بن ابی‌طالب و تیپ امام رضا (ع) از سمنان و شاهرود و دامغان و گرمسار و سراسر این استان به جبهه‌ها می‌رفتند و فعالیت می‌کردند. آنها به جای خود محفوظ؛ اما از وقتی این تیپ تشکیل شد، در طول تقریباً دو سال و نیم، در بیست و پنج عملیات آفندی و پدافندی شرکت کردند؛ این ارزش یک مجموعه‌ مردمی را نشان می‌دهد؛ قدرتِ اراده‌ها را نشان می‌دهد؛ صبر خانواده‌ها را نشان می‌دهد. همین تیپ قائم در عملیات مرصاد مهمترین نقش را ایفا کرد. شنیدم که نقش تیپ قائم در عملیات مرصاد آنچنان بود که اگر نبود، دشمن ممکن بود تا کرمانشاه پیش بیاید. آن که ایستاد، تیپ قائم بود. اینها در تاریخ می‌ماند.»

شناخت دقیق رهبر فرزانه انقلاب از ظرفیت‌های سمنان

رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در دیدار با مسوولان و نخبگان فرمودند: «استان پهناور سمنان استعدادهای فراوانی دارد؛ از بعضی از این استعدادها استفاده شده و از بعضی استفاده نشده است.»

«در این استان، غیر از استعداد و ظرفیت عظیم انسانی، استعدادهای صنعتی، استعدادهای معدنی – که در این استان معادنی هست که هنوز دست‌نخورده است و باید به آنها رسیدگی شود و از آنها به نفع مردم استان و کشور بهره‌برداری بشود – حتّی استعدادهای کشاورزی – با اینکه این استان جزو استانهای کم‌آب است، در عین حال، در همان بخش از زمین، خاک حاصلخیز و امکانات کشاورزی خوبی دارد؛ همین حالا هم طبق گزارش، با همه‌ این محدودیتها، این استان صادرکننده‌ محصولات دامداری، گوشت و محصولات باغی به خارج این استان است، که این نشان‌دهنده‌ تواناییهای طبیعی و انسانی این استان است – استعداد گردشگری، شهرکهای صنعتی و تنوع اقلیمی وجود دارد، و همان‌طور که گفتیم از همه‌ اینها بالاتر، دارای مردمِ صبور، سختکوش، علاقه‌مند، مؤمن و با سطح هوشی بالاست.»

آبان همیشه‌بهار دارالمرحمه با عطر حضور ولایت

«این استان می‌تواند آینده‌ای به‌مراتب بهتر از امروز داشته باشد؛ همچنانی که امروز این استان نسبت به آنچه که قبل از انقلاب بود، بسیار بهتر و پیشرفته‌تر است و روزبه‌روز هم باید ان‌شاءاللَّه این روند ادامه پیدا کند.»

سفر رهبر معظم انقلاب، سرآغاز عمران و توسعه

سفر تاریخی رهبر فرزانه انقلاب اسلامی به سمنان را می‌توان سرآغاز فصل نوینی از عمران و توسعه در این دیار دانست، چرا که در این سفر رهبر انقلاب ضمن دیدار با مردم، مسایل و مشکلات این استان را از نزدیک بررسی کردند که نتایج پرارزش آن در مصوبات سفر دیده شد.

سفر تاریخی حضرت آیت الله خامنه ای به استان سمنان علاوه بر برکات گسترده معنوی، دارای برکات مادی فراوانی بود و سنگ بنای توسعه و پیشرفت استان سمنان در این سفر در بخش‌های مختلف نظیر تامین آب، مراکز دانشگاهی و آموزشی، بهداشتی و درمانی نهاده شد.

سفر رهبر معظم انقلاب به استان سمنان در مجموع ۲۷۰ مصوبه در بخش‌های مختلف به همراه داشت که اجرایی شد.

با افزوده شدن چند مصوبه در سال‌های بعد از سفر، مجموع اعتبارات این سفر از یک هزار و ۱۲۰ میلیارد ریال اولیه به حدود سه هزار میلیارد ریال رسید.

سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.

بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد.

حتما ببینید

خشکسالی سمنان را می‌بلعد/ کاهش ۳۲ درصدی بارندگی در پاییز ۱۴۰۳

خشکسالی سمنان را می‌بلعد/ کاهش ۳۲ درصدی بارندگی در پاییز ۱۴۰۳

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، آب مایع حیات محسوب می‌شود و هرجا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *