بهار کشاورزی فراشبند در پاییز فارس

بهار کشاورزی فراشبند در پاییز فارس

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، کشاورزی فراشبند در فصول مختلف سال رونق بسیاری دارد؛ این در حالیست که کمبود آب و مشکلات ناشی از خشکسالی موجبات کاهش زمین‌های زیر کشت در این شهرستان را فراهم کرده اما فراشبند هنوز هم به عنوان یکی از شهرهای مهم و فعال فارس در بخش کشاورزی به شمار می‌رود.

در این شهرستان محصولات مختلفی از جمله گندم، جو، کلزا، کنجد، تخمه آفتابگردان، زیتون، انواع صیفی‌جات و سبزی‌جات مانند خیار، بادمجان، گوجه، کلم، کدو، فلفل دلمه و محصولات باغی از جمله خرما، انگور و مرکبات شامل لیمو، نارنج، پرتقال و لیمو شیرین کاشت و روانه بازار می‌شود.

فراشبند این روزها نیز در حال سپری کردن پاییزی پررونق در عرصه کشاورزی است؛ شهرستانی که با کشت محصولات مختلف گام‌های بزرگی را در مسیر رشد اقتصادی استان فارس برمی‌دارد.

کشت کنجد در ۲ هزار هکتار از مزارع شهرستان فراشبند

کشت کنجد در ۲ هزار هکتار از مزارع شهرستان فراشبند از مهمترین اتفاقات کشاورزی در پاییز سال جاری محسوب می‌شود؛ امسال با هدف اجرای طرح تغییر الگوی کشت، ۲ هزار هکتار از اراضی این شهرستان به کشت کنجد اختصاص یافت و ارقام جدید کنجد شامل داراب ۲، دشتستان و محلی در مزارع فراشبند کاشته شد.

غالب مزارع کنجد شهرستان فراشبند به روش کم خاک ورزی یا بی خاک ورزی کاشت می شوند و بر اساس پیش‌بینی متولیان کشاورزی این شهرستان اگر برداشت کنجد در اواخر آبان به پایان برسد بیش از ۲ هزار تن از این دانه روغنی، محصول به دست خواهد آمد.

با توجه به کیفیت بسیار خوب محصول کنجد این شهرستان، بیشتر این محصول در صنایع تولیدی ارده، پخت نان، تهیه حلوا و شیرینی پزی‌های استان فارس و استان‌های همجوار مورد استفاده دارد.

آن طور که کارشناسان می‌گویند ۸۰ درصد سطوح زیر کشت مزارع کنجد به روش خاک‌ورزی حفاظتی انجام شده که موجب جلوگیری از فرسایش خاک، حفظ رطوبت و افزایش ماده آلی خاک می‌شود.

بدین‌ترتیب برخی شهرستان فراشبند را یکی از تولیدکنندگان بزرگ کنجد در استان فارس می‌دانند که عمده‌ترین مناطق کشت کنجد این شهرستان در بخش دشت دژگاه است.

بهار کشاورزی فراشبند در پاییز فارس

فعالیت ۸۰ هزار کَندو در زنبورستان‌ها

این شهرستان همچنین با برخورداری از ۴۲۰ بُنه زنبورستان، در زمینه تولید و برداشت عسل کنار فعالیت‌های قابل‌توجهی دارد؛ هرساله از اواسط شهریورماه زنبورداران کندوهای خود را از مناطق ییلاقی و سردسیر کشور به سمت مناطق کنار خیز شهرستان فراشبند جهت تولید و برداشت عسل کنار انتقال می‌دهند.

امسال هم در همین مقطع زمانی فعالیت ۸۰ هزار کَندو در زنبورستان‌های شهرستان با پیشبینی تولید ۶۰۰ تن عسل در این شهرستان آغاز شد و افزون بر زنبورداران بومی، زنبورداران مهاجر از نقاط مختلف کشور، نیز با همین انگیزه به این شهرستان کوچ کرده و در مناطق کنار خیز مستقر شدند.

برخی بر این باور هستند که شهرستان فراشبند قطب تولید عسل کنار استان فارس به شمار می‌رود و عسل تولیدی در این شهرستان ۶۰۰ تن است.

این در حالیست که سال گذشته زنبورداران شهرستان فراشبند موفق به تولید ۵۵۰ تن عسل شدند.

برداشت ۶ هزار تن کدو از مزارع شهرستان فراشبند

از دیگر اتفاقات خوب این شهرستان در پاییز سال جاری برداشت کدو در سطح ۳۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی آن است؛ کشت کدو در این شهرستان از اوایل شهریور ماه در به بخش مرکزی آغاز شده و تا اوایل دی ماه در بخش دهرم ادامه دارد و طبق پیش‌بینی‌ها امسال ۶ هزار تن کدو تولید و روانه بازار و مصرف می‌شود.

رقم مرسوم مورد استفاده این محصول صیفی، تک گل است که این رقم افزون بر مقاومت بالایی که نسبت به بیماری‌ها و کم‌آبی دارد از رشد بسیار خوبی نیز برخوردار است.

کدوی تولیدی این شهرستان به مقصد کشورهای عراق، قطر، روسیه، دبی، امارات و بازارهای داخلی بارگیری می‌شود.

بهار کشاورزی فراشبند در پاییز فارس

برداشت قصب از چهار هزار و۲۰۰ هکتار نخلستان‌ها

شهرستان فراشبند یکی از مناطق مهم تولید کننده خرما در استان فارس نیز به شمار می‌رود که با دارا بودن آب و هوای گرمسیری، شرایط مساعدی را برای پرورش نخیلات و گسترش نخلستان‌های بیشتر دارد و در کاشت و برداشت محصول خرما از ظرفیت‌های بالایی بهره می‌برد؛ برداشت این محصول از نیمه دوم شهریور آغاز می‌شود و تا پایان آبان ماه ادامه دارد.

در نخلستان‌ های این شهرستان ۳۱ رقم خرمای مرغوب مانند کبکاب، شاهانی، لشت، بریمی، خاصویی، خوش خوراک و شهابی شناسایی شده که بیشتر غالب آنها رقم زاهدی است.

در این شهرستان سه هزار و ۲۰۰ هکتار نخلستان وجود دارد و سالیانه افزون بر ۲۵ هزار تن انواع خرما در فراشبند برداشت و به کشورهای همسایه و اروپایی صادر می‌شود.

امسال هم مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند از برداشت خرمای زاهدی (قصب) از چهار هزار و ۲۰۰ هکتار نخلستان‌ های فراشبند خبر داده و پیش‌بینی کرده که امسال بیش از ۳۵ هزار تن خرمای زاهدی تولید و روانه بازار مصرف شود.

به گفته سید حسن موسوی خرمای تولیدی این شهرستان به بازارهای داخلی استان فارس، تهران، اصفهان و کشورهای حوزه خلیج صادر می‌شود.

او معتقد است فراشبند از ظرفیت‌های بسیاری در بخش کشاورزی بهره می‌برد و نیاز است که توسعه کشاورزی در این شهرستان با در نظر گرفتن الگوی کشت و به‌کارگیری روش‌هایی نوین آبیاری بیش از پیش مورد توجه مدیران ارشد قرار بگیرد.

در حال حاضر یکی از دغدغه‌های مهم کشاورزان استان خشکسالی و بیلان منفی آب است؛ این در حالیست که مزارع و دشت‌های بسیاری از شهرستان‌های فارس از جمله فراشبند هنوز هم زیر کشت برنج می‌روند و این موضوع موجب شده این مناطق با خطر خشک شدن آبهای سطحی و زیرزمینی روبرو باشند، لذا نیاز است در برنامه‌ریزی جهت اعمال سیاست‌های توسعه کشاورزی در این مناطق اجرای طرح الگوی کشت در اولویت قرار بگیرد.

حتما ببینید

فقرزدایی از سیمای مناطق محروم و غیر برخوردار فارس

فقرزدایی از سیمای مناطق محروم و غیر برخوردار فارس

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، اگرچه در طول سال‌های اخیر اقدامات قابل‌توجهی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *