به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، این نشست با هدف بررسی مشکلات جزیره کیش و ارائه راهکار برای فارغ آمدن به این مشکلات برگزار شد که حاشیههایی نیز از قبیل نقد یا حمایت از عملکرد سازمان منطقه آزاد کیش نیز داشت.
بخش خصوصی به دولت چهاردهم امیدوار است
«رحمان سادات نجفی» مدیرعامل جامعه بازاریان و بازرگانان کیش در این نشست با تاکید بر اینکه بخش خصوصی به دولت چهاردهم امید دارد، گفت: مدیران انتصابی دولت آقای پزشکیان در لایههای مختلف مدیریتی فعالیت کرده و آشنا به مشکلات موجود هستند.
وی با بیان اینکه دبیرشورای عالی مناطق آزاد به مشکلات کیش کاملا واقف است، اظهار کرد: معتقدیم که قانون چگونگی اداره مناطق آزاد یک ظرفیت بی نظیر برای توسعه منطقه است و عدم توجه به اجرای آن امروز به پاشنه آشیل توسعه کیش تبدیل شده است.
مدیرعامل جامعه بازاریان و بازرگانان کیش ادامه داد: باید مانع قضاوت نادرست در برابر مناطق آزاد شد؛ ما به عنوان یک سرباز در کنار دولت هستیم و همه تلاش خود را برای فارغ آمدن به مشکلات به کار خواهیم گرفت.
وی از اجرا شدن برخی بخشنامهها و قوانین حاکمیتی غیر ضروری در مناطق آزاد انتقاد کرد و گفت: همین بخشنامهها به سدی در برابر اجرای قوانین چگونگی اداره مناطق آزاد تبدیل شدهاند.
سادات نجفی یکی از مشکلات اصلی مناطق آزاد را مالیات بر ارزش افزوده عنوان و اضافه کرد: مالیات بر ارزش افزوده هیچ سنخیتی با قوانین چگونگی اداره مناطق آزاد ندارد و انتظار میرود این مورد مهم از طرف دبیرخانه مناطق آزاد پیگیری شود؛ توقع ما حراست از قانون چگونگی اداره مناطق آزاد است که امیدواریم محقق شود.
فیش قبضها در کیش چند برابر سرزمین اصلی است
اما حسین خواب نما عضو هیات مدیره جامعه هتلداران کیش با انتقاد از وضعیت قیمتهای انرژی همچون آب، برق و گاز در این جزیره گفت: فیشهای قبض حاملهای انرژی در کیش حدود پنج برابر سرزمین اصلی است و هیچکس در برابر این بی عدالتی پاسخگو نیست.
وی همچنین به گرانی در جزیره کیش نیز اشاره کرد و افزود: زمانی در تلاش بودیم تا پای تعزیرات به کیش باز نشود، اما امروز برای کنترل قیمتها به دنبال استقرار تعزیرات در کیش هستیم.
خواب نما در رابطه با شرکت هواپیمایی کیش نیز اظهار نظر کرد و تلاش برای واگذاری این شرکت در بورس را یک تصمیم اشتباه تاریخی در جزیره عنوان کرد؛ وی معتقد بود که بیس شرکت کیش ایر باید در جزیره باشد از نباید اجازه داد تا این شرکت هواپیمایی با یک واگذاری اشتباه از کیش دور شود.
۹۰ درصد اماکن پذیرایی کیش اجارهای است
در ادامه این نشست محسن ناصری رییس هیات مدیره جامعه پذیرایی جزیره کیش با اشاره به اینکه ۹۰ درصد اماکن پذیرایی کیش اجارهای است، گفت: بالا رفتن نجومی قیمت اجارهها در جزیره کیش سبب شده تا قیمتها گران و به صنعت پذیرایی کیش آسیب وارد شود.
وی با تاکید بر ضرورت حمایت از جوامع پذیرایی کیش بیان کرد: جامعه پذیرایی باید توانمند و در زنجیره گردشگری کیش نقش آفرینی کنند.
ناصری همچنین خواستار اهلیت سنجی در برگزاری مزایده برای واگذاری اماکن پذیرایی برای جلوگیری از حاشیهها و آسیب به برند گردشگری جزیره کیش شد.
سامانه جامعه گردشگری مانع ورشکستگی کلوپهای کیش شد
علی اقتصاد مدیرعامل جامعه کلوپهای دریایی کیش با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ بیش از ۶۰ درصد کلوپهای جزیره تا مرز ورشکستگی پیش رفته و برخی تخلیه شدند، افزود: سامانه فروش جامع گردشگری، کلوپهای دریایی را نجات داد و دست دلالان را از جامعه گردشگری کیش کوتاه کرد.
وی با بیان اینکه مهمترین دستاورد سامانه جامع گردشگری ایجاد احساس رضایت در گردشگران است، اضافه کرد: نرخ گذاری در این سامانه بر اساس ستاره بندی کلوپها انجام شده و کاملا شفاف دست دلالان را از این حوزه کوتاه کرده است.
مدیرعامل جامعه کلوپهای دریایی کیش با اشاره به مشکلات سوخت شناورهای تفریحی بیان کرد: معتقدیم در صورت همراهی هیات مدیره منطقه آزاد کیش، بسیاری از مشکلات کیش نیز میتوانست حل شود.
وی با بیان اینکه جزیره کیش در های سیزن نیازمند ثبات مدیریتی در منطقه است، گفت: در فصل رونق گردشگری باید تمامی تلاشها برای خدمات دهی بهتر و بهره مندی از شرایط موجود در مسیر توسعه به کار گرفته شود.
اقتصاد در این نشست از یک مشکل پنهان کلوپهای دریایی نیز پرده برداشت؛ وی به امضا نشدن قراردادهای کلوپهای دریایی اشاره کرد و مدعی شد که در صورت بروز هرگونه اتفاق، به دلیل نبود قرارداد، بیمهها هیچگونه مسوولیتی را نخواهند پذیرفت.
سازمان منطقه آزاد کیش دچار تنش خستگی است
هیراد غفوری رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت دامون کیش در این نشست با بیان اینکه سازمان منطقه آزاد کیش دچار تنش خستگی شده است، اظهار کرد: متاسفانه برخی مدیران میانی آمار سازی را یاد گرفتته و در برابر هرگونه تغییر به نفع توسعه مقاومت میکنند.
وی ادامه داد: علاقهای به ورود به موضوعاتی همچون تغییرات مدیریتی در منطقه آزاد کیش نداریم اما باید اذعان شود که وضعیت مناسبی بر کیش حاکم نیست و نه تنها شاهد رکود در بازار هستیم بلکه مهاجرت از کیش نیز رفته رفته بیشتر میشود.
این فعال اقتصادی خواستار ورود دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد به پروژههای نیمه تمام جزیره کیش شد و گفت: وظیفه سازمان منطقه آزاد باید حمایت از سرمایه گذار جهت توسعه منطقه باشد؛ اما شاهد آن هستیم که پروژهها دچار مشکلات حقوقی شده و فقط از طریق دادگاه قابل حل است.
وی ادامه داد: هدایت سرمایه گذاران جزیره کیش به سمت مباحث حقوقی یا نشات گرفته از ترک فعل مدیران است و یا از عدم توانایی یک مدیر در اداره مجموعه نشات میگیرد که امیدواریم روند در دولت چهاردهم به نفع مردم تغییر کند.
غفوری اضافه کرد: ناوگان حمل و نقل فرسوده، سقف ایزوگامی مینی بوسهای سطح جزیره و بسیاری دیگر مشکلات زیر ساختی در شان جزیره کیش نیست.
وی همچنین از سرمایه گذاری نکردن تامین اجتماعی در جزیره کیش انتقاد کرد و خواستار اختصاص بخشی از درآمدهای این شرکت در کیش به خود جزیره شد.
برخی مشکلات کیش مربوط به مسائل کلان کشوری است
مهرداد تاوتلی دبیرکل جامعه هتلداران جزیره کیش برخی از مشکلات جزیره کیش را مربوط به مسائل کلان کشوری دانست و افزود: مدیران سازمان منطقه آزاد کیش در یک سال گذشته تمامی تلاش خود را برای حل مشکلات به کار گرفتند اما باید قبول کرد که برخی از مشکلات مربوط نیازمند تصمیمات فرا منطقهای است.
وی با بیان اینکه تصمیمات به جای معاونت جدید گردشگری منطقه آزاد کیش بسیاری از گرههای این حوزه را گشوده است، اظهار کرد: میتوان با یک برنامه ریزی تخصصیتر این مسیر را ادامه داد.
دبیرکل جامعه هتلداران جزیره کیش با تاکید بر اینکه نباید یک نسخه کلی به مناطق آزاد پیچید، بیان کرد: مناطق آزاد دارای ظرفیتهای متفاوتی هستند که باید بر حسب ویژگیهای هر منطقه تصمیمات لازم برای توسعه آن منطقه را اتخاذ کرد.
ناهماهنگی هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش آسیب زا است
علیرضا رومنده مدیرکل مجموعه مارینای کیش در این نشست بر ضرورت تقویت جایگاه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تاکید کرد و عدم همراهی مدیرعامل توسط هیات مدیره منطقه آزاد را آسیب زا دانست.
وی ادامه داد: مدیری که حاضر نیست از تصمیم خود دفاع و بخاطر توسعه منطقه وارد چالش شود قطع یقین یک مدیر ناکارآمد است؛ در بسیاری از مواقع مدیران میانی تحلیلهای غلطی به مدیران ارشد ارائه میدهند.
وی با بیان اینکه زنجیره گردشگری در کیش باید تکمیل شود، گفت: بسیاری از مشکلاتی همچون سوخت شناورها مربوط به عدم تمکین به قوانین چگونگی اداره مناطق آزاد است.
رومنده بی ثباتی مدیریتی را یک آفت در منطقه آزاد کیش توصیف و اضافه کرد: موفقیت مدیرعامل منطقه آزاد در گرو عملکرد تیم همراه وی است؛ اخیرا تغییر معاونت گردشگری منطقه آزاد کیش بسیاری از مشکلات این حوزه را حل کرد و سبب کوتاهی دست دلالان از صنعت گردشگری این جزیره شد.