«ترانه‌ای عاشقانه برایم بخوان» نمایش داده می‌شود/ اکران مستندی درباره هنر خیمه‌شب‌بازی

«ترانه‌ای عاشقانه برایم بخوان» نمایش داده می‌شود/ اکران مستندی درباره هنر خیمه‌شب‌بازی

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، فیلم سینمایی «ترانه‌ای عاشقانه برایم بخوان» به کارگردانی مهرداد غفارزاده و تهیه کنندگی امیرشهاب رضویان طی یک برنامه ویژه نمایش داده خواهد شد. در این برنامه که روز جمعه ۱۸ آبان ساعت ۱۷ در سالن سینماتوگراف موزه سینما برگزار می‌شود، پنج درصد از عواید حاصل از نمایش فیلم در اختیار انجمن بازیگران خانه سینما قرار خواهد گرفت.

این مراسم به همت پژمان بازغی و با حضور چهره هایی همچون حدیث فولادوند، متین ستوده، سلمان فرخنده و بازیگران و عوامل فیلم و همچنین هنرمندان سینما برگزار خواهد شد.

«ترانه‌ای عاشقانه برایم بخوان» اولین فیلم مشترک ایران و ترکیه پس از انقلاب است.

پژمان ‌بازغی، افسانه پاکرو، علی بوراک جیلان، یوسف چیم، وحید صادقی، سارا احمدی، امید ‌روحانی، سوگل یکتا، فرناز محمودی، هازال تورسان، آیشن اینجی، آی تک جاوید، سمرا دینچر و… در این فیلم نقش آفرینی کرده‌اند.

فیلم کوتاه «کاش» آماده نمایش و پخش جهانی شد

فیلم کوتاه «کاش» به نویسندگی و کارگردانی پرستش سلطانی و تهیه‌کنندگی سعیدرضا ذوالفقاری، پس از طی مراحل فنی، آماده نمایش و پخش جهانی شد. این فیلم کوتاه در روستای خشت شهرستان کلات نادری خراسان رضوی فیلم‌برداری و از اهالی همین روستا به عنوان بازیگران نقش اصلی و فرعی اثر، استفاده شده‌ است.

فیلم کوتاه «کاش» اولین تجربه سلطانی، در مقام کارگردان است. سلطانی، پیش از ساخت این فیلم، تجربه بازیگری نمایش‌های «سرجوخه»، «جام آلبالو»، «از این ماز عبورم دهید»، «چهارشنبه آخر سال» و…، بازی در سریال‌های «خط مقدم»، «خط وصل»، «دارالشفا» و… فیلم کوتاه «چنگالی برای یک کاسه سوپ» و صداپیشگی چند فیلم را در کارنامه خود داشته است.

در خلاصه داستان «کاش» آمده است: «مادر ۳ کودک در یک روستای کوچک، تصمیم می‌گیرد به بزرگ‌ترین حسرت زندگی‌اش پایان دهد؛ حسرتی که برای دیگران، حتی فرزندانش، قابل‌درک نیست.»

صغری فانی، غلامحسن فرخی، زهرا دهقان، ابوالفضل شاهی و مریم پیروی، بازیگران این فیلم کوتاه هستند و پخش بین‌الملل بر عهده رهام رسولی است.

اکران افتتاحیه فیلم مستند «لعبت‌باز» برگزار شد

مراسم رونمایی و اکران افتتاحیه فیلم مستند «لعبت‌باز» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی پوریا نوری شامگاه دوشنبه ۱۴ آبان‌ماه با حضور سازندگان اثر، جمعی از هنرمندان و اهالی رسانه در پردیس سینمایی چارسو و توسط گروه سینمایی هنر و تجربه برگزار شد.

کارگردان فیلم «لعبت‌باز» در این مراسم گفت: «لعبت‌باز» تلاش می‌کند مستندی برای حفظ هنر خیمه‌شب‌بازی و ثبت تلاش‌های سیاوش ستاری در هنر خیمه‌شب‌بازی باشد.

سیاوش ستاری هنرمند خیمه‌شب‌بازی و هنرهای نمایشی نیز توضیح داد: هنر خیمه‌شب‌بازی بیش از هزار سال است که در کشور ما قدمت دارد. حضرت خیام ۹۰۰ سال پیش فرموده‌اند:

ما لعبتکانیم و فلک لعبت‌باز/ از روی حقیقتی نه از روی مجاز

بازیچه همی کنیم بر نطع وجود/ افتیم به صندوق عدم یک‌یک باز

می‌بینیم که عناصر هنر خیمه‌شب‌بازی که امروز هم مورد استفاده بنده حقیر و همکارانم است، در شعر ۹۰۰ساله خیام وجود دارد.

وی ادامه داد: قاعدتاً خیام قصد نداشته که هنر خیمه‌شب‌بازی را گزارش کند؛ بلکه ایشان به دنبال یک صورت مثالی بسیار آشنا می‌گشته که به واسطه آن، فلسفه غامض خودش را برای مردم زمانه‌اش تشریح و قابل‌فهم کند. این هنر روزگاری بسیار بیشتر از امروز رواج داشته و ریشه‌ آن در کشورها و امپراتوری‌های کهن شرقی و در خاور دور است.

وی در توضیحی درباره اشکال مختلف نمایش عروسکی افزود: ما روزگاری سه شکل از هنر نمایش عروسکی را به‌صورت واضح و مشخص داشتیم که اتفاقا یکی از آنها به‌شدت با سینما درگیر است. یکی از آنها نمایش سایه است و دیگری خیمه‌شب‌بازی دستکشی و در نهایت هم خیمه‌شب‌بازی نخی که بنده انجام می‌دهم و این روزها تلاش می‌کنم که حفظ شود.

وی ادامه داد: در بخش نمایش سایه، ما فانوس خیال و جام شهر سوخته را در ۵۰۰۰ سال پیش داریم. در واقع ما صنعت انیمیشن را اختراع کردیم؛ هرچند که در سینما فقط کمی بیشتر از ۱۰۰ سال قدمت دارد و امروز بخش مهمی از سینمای جهان است؛ در حالی که ما تکنیک و فن آن را ۵۰۰۰ سال پیش در فرهنگ خود اختراع کرده‌ایم.

مستند «لعبت‌باز» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی پوریا نوری روایتی از کوشش‌های سیاوش ستاری برای احیا و ادامه هنر «خیمه شب‌بازی» است. هنری که در گذر زمان کم‌رنگ شده و رو به فراموشی است. این فیلم هم اکنون در گروه سینمایی هنرو تجربه در حال اکران است.

حتما ببینید

پوستر چهل‌وسومین دوره جشنواره فیلم فجر رونمایی شد

پوستر چهل‌وسومین دوره جشنواره فیلم فجر رونمایی شد

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا به نقل از روابط عمومی، پوستر چهل و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *