«ساناز جعفرزاده» امروز (سهشنبه) در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی آباجان به نقل از ایرنا افزود: سال گذشته نیروگاه «شهید محمد منتظری» اصفهان یک قطره مازوت تا اواخر سال نسوزاند، اما آیا هوای این شهر آلوده نبود؟
وی مازوت سوزی در برخی نیروگاهها را رد نکرد و تبعات آن را در درجه نخست متوجه پرسنل نیروگاهها و خود نیروگاه دانست.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و بهرهبرداری تولید شرکت برق حرارتی ادامهداد: اکنون ۱۲ سال است در تهران یک لیتر مازوت مصرف نشده است، اما چرا با این وجود این کلانشهر درگیر آلودگی است؟
جعفرزاده خاطرنشانکرد: به نظر اگر نگرانی درباره کیفیت هوا وجود دارد در درجه نخست اگر بستر آن سوخت است باید رفع آلودگی از سوخت انجام شود نه پس از احتراق، و قبل از آن باید سراغ علت اصلی آلودگی هوا رفت.
وی گفت: مصداقهای فراوانی در کلانشهرها داریم که باوجود نبود مصرف مازوت نرخ بیماری در آنها بالا است، همچنین تعداد روزهای ناپاک و نرخ عوارض اقلیمی در این شهرها بالا است.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و بهرهبرداری تولید شرکت برق حرارتی اضافهکرد: بهتر است که سهمبندی آلودگی در کشور انجام شود تا تخصیص منابع و وقتی که برای رفع آلودگی میشود اثر داشته باشد.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، بنا بر اعلام مدیران ارشد صنعت برق کشور در تهران برای تامین برق هیچ نیروگاهی مازوت مصرف نمیکند.
همچنین در کل کشور فقط ۱۶ نیروگاه بخاری وجود دارد و بقیه نیروگاهها گازی و سیکل ترکیبی هستند که اساساً امکان مصرف مازوت را ندارند. از بین این ۱۶ نیروگاه نیز مخزن سوخت ۲ نیروگاه بعثت و اصفهان سالهاست پلمب شده و از دسترس استفاده خارج است و بنابراین تنها ۱۴ نیروگاه کشور امکان مصرف مازوت دارند که در مقابل ۱۲۷ نیروگاه دیگر رقم پایینی است و تنها ۱۰ درصد نیروگاهها را شامل میشود.
نیروگاههای موجود در استان تهران شامل نیروگاههای طرشت، بعثت و ری، هر سه از سوخت گاز استفاده میکنند و نیروگاههای دیگر شامل شهدای پاکدشت و پرند نیز به دلیل ماهیت سیکل ترکیبی امکان مصرف مازوت را ندارند.