فریاد اشغالگران در شمال/دکترین‌نظامی اسرائیل زیرپای حزب‌الله

فریاد اشغالگران در شمال/دکترین‌نظامی اسرائیل زیرپای حزب‌الله

– اخبار بین الملل –

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، در ۸ اکتبر ۲۰۲۳ اولین موشک‌های حزب‌الله به سمت صهیونیست‌ها در فلسطین اشغالی شلیک شد؛ جایی که مقاومت لبنان یک روز بعد از آغاز عملیات طوفان الاقصی توسط مقاومت فلسطین، پیوستن خود را به این نبرد برای حمایت از مردم و مقاومت در نوار غزه اعلام کرد.

حزب‌الله از حمایت از غزه تا نبرد مستقیم با اشغالگران

اما درگیری‌ها میان حزب الله و ارتش رژیم صهیونیستی در مرزهای لبنان و فلسطین اشغالی، تا چند ماه در محدوده محتاطانه و کنترل شده باقی ماند؛ چرا که حزب الله در واقع، در آن زمان وارد یک نبرد حمایتی از نوار شده بود، نه نبرد مستقیم با صهیونیست‌ها. اما بعد از گذشت یک سال از جنگ، اکنون شاهد یک رویارویی آشکار و مستقیم در زمین و هوا میان حزب الله و رژیم صهیونیستی هستیم و تا این لحظه چشم انداز سیاسی برای پایان این جنگ دیده نمی‌شود.

رژیم صهیونیستی در حالی جنگ را علیه لبنان گسترش داد که می‌گفت قصد دارد آوارگان ساکن شهرک‌های شمالی فلسطین اشغالی را که از ترس حملات حزب الله فرار کرده بودند، به این مناطق برگرداند. طبق یک نظرسنجی که اخیراً توسط موسسه صهیونیستی «ماگار موحوت» انجام شد، ۷۰ درصد شهرک‌های شمالی اراضی اشغالی تخلیه شده‌اند و ساکنان آنها می‌گویند که حتی اگر اکنون هم جنگ متوقف شود، تمایلی برای بازگشت به این شهرک‌ها ندارند.

شوک بزرگ حزب‌الله به صهیونیست‌ها

رژیم صهیونیستی در بیش از دو ماه قبل حملات خود علیه لبنان را تشدید کرده و بعد از جنایت انفجار پیجرها که هزاران شهید و زخمی بر جای گذاشت، با ترور شماری از رهبران و فرماندهان حزب الله و در راس آن شهید سید حسن نصرالله، تصور می‌کرد که حزب الله را شکست داده و توانسته جنگ با لبنان را به نفع خود به پایان برساند و در مرحله آینده، خطری از جانب حزب الله، صهیونیست‌ها را به ویژه در جبهه شمالی فلسطین اشغالی تهدید نخواهد کرد.

اما تحولاتی که بعد از شهادت سید حسن نصرالله در نوع عملیات‌های حزب الله رخ داد، ورق را برگرداند و مقاومت لبنان، همانطور که اتاق فرماندهی آن تاکید کرده است، وارد مرحله دردناک علیه دشمن صهیونیستی شد. در بیش از یک ماه گذشته، تلفاتی که ارتش اسرائیل در جنوب لبنان متحمل شده، از همه تلفاتی که در همه جنگ‌های خود دریافت کرده بود بیشتر است و محافل صهیونیستی درباره ادامه این وضعیت و جنگ فرسایشی با حزب الله هشدار داده‌اند.

فلج شدن منطقه راهبردی الجلیل به دست حزب‌الله

طی یک سال گذشته، منطقه الجلیل در شمال فلسطین اشغالی که یک منطقه بسیار مهم و راهبردی و امنیتی برای صهیونیست‌ها به شمار می‌رود، تبدیل به یک منطقه آسیب پذیر در برابر حملات حزب الله شد و در حالی که الجلیل برای نزدیک به دو دهه از ثبات امنیتی بالایی برخوردار بود، امروز می‌بینیم که هر روز شاهد باران موشک‌های حزب الله و فرار صهیونیست‌هاست.

الجلیل منطقه‌ای مرتفع و کوهستانی است که از نظر کنترل میدانی و تاکتیکی، امتیاز بالایی برای رژیم صهیونیستی دارد و امکان استقرار پایگاه‌های نظامی و مراکز ارتباطی و نظارتی امن در قله‌های مرتفع را به صهیونیست‌ها می‌دهد. همچنین شهرک‌های الجلیل جایگاه نمادین ویژه‌ای درباره تاسیس رژیم جعلی صهیونیستی دارند.

اما الجلیل در جنگ کنونی با حزب الله تبدیل به یک منطقهِ در معرض خطر شده است؛ به طوری که کابینه صهیونیستی مجبور شده حدود ۲۸ شهرک الجلیل را از ساکنان آن تخلیه کند و همه تاسیسات نظامی و اطلاعاتی در این منطقه در معرض آتش حزب الله قرار دارند و حزب الله به شکل مکرر، مقر اصلی اطلاعات رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی را که در صفد واقع شده است هدف قرار می‌دهد.

حمله پهپادی حزب‌الله به مقر تیپ گولانی به عنوان مهم‌ترین تیپ نخبه رژیم صهیونیستی، در حیفا در شمال فلسطین اشغالی که با کشته و زخمی شدن ده‌ها نظامی و افسر صهیونیست همراه بود، یکی از ضربات دردناک به ارتش اسرائیل طی چند هفته گذشته است. همچنین رسیدن پهپاد حزب‌الله به پنجره اتاق بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم اشغالگر در منطقه‌ای بین حیفا و تل‌آویو، موجب شده حتی سران این رژیم هم دیگر احساس امنیت نداشته باشند.

حزب‌الله چگونه دکترین نظامی اسرائیل را زیر پا گذاشت

علاوه بر آن، جنگ در جبهه لبنان که برای مدتی طولانی بدون دستیابی به اهداف خود ادامه دارد، به تعمیق شکاف ناشی از عملیات طوفان الاقصی در دکترین جنگی اسرائیل کمک می‌کند. رژیم صهیونیستی از زمان آغاز اشغالگری خود در فلسطین طبق دکترین نظامی که بنیانگذاران این رژیم ترسیم کرده بودند، از ورود به جنگ‌های طولانی اجتناب کرده و برای رسیدن به اهداف سریع مبتنی بر برتری فنی و اطلاعاتی، اصل «جنگ‌های برق آسا» را اتخاذ کرده بود.

اما اتفاقی که در جنگ کنونی افتاده، کاملا برعکس بوده و اسرائیل درگیر جنگی شد که بیش از یک سال است ادامه دارد و موجب شده همه خطوط قرمز صهیونیست‌ها زیر پا گذاشته شود و برای اولین بار، جنگ به جبهه داخلی رژیم صهیونیستی کشیده شده و حتی تل آویو هم از موشک‌ها و پهپادهای مقاومت در امان نیست.

همچنین استراتژی رژیم صهیونیستی در امور دفاعی هم که مبتنی بر اصل امنیت، توانایی بالا در مقابله با آتش دشمن و استقامت شهرک نشینان بود، هم شکست خورد و ثابت شد که اصول نظامی و امنیتی اسرائیل در واقعیت قابل اجرا نیستند.

تلفات سنگین ارتش اسرائیل در جنوب لبنان طی تنها یک ماه

در عرض یک ماه از آغاز عملیات زمینی رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان، ۹۵ نظامی ارتش این رژیم، آنگونه که خود صهیونیست‌ها اعلام کرده‌اند، به هلاکت رسیده‌اند، بیش از ۷۵۰ افسر و نظامی صهیونیست مجروح شده‌اند و ۳۸ تانک مرکاوای این رژیم توسط حزب الله منهدم شده است. البته باید توجه داشته باشیم که ارتش رژیم اشغالگر همواره آمار واقعی تلفات خود را به ویژه در جبهه شمالی فلسطین اشغالی پنهان می‌کنند.

در مدت یک ماه گذشته همچنین چهار پهپاد پیشرفته اسرائیلی از نوع هرمس ۴۵۰ و هرمس ۹۰۰ هم توسط رزمندگان حزب الله سرنگون شده است.

البته این آمار، شامل تلفات جبهه داخلی رژیم صهیونیستی در نتیجه حملات موشکی و پهپادی مکرر حزب الله نمی‌شود. اما با وجود تلفات سنگینی که ارتش رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان متحمل شده، نتوانست در مرزها پیشروی کند و به اذعان خود صهیونیست‌ها ۵۰ هزار نظامی اسرائیلی نتوانستند حتی یک روستا را در جنوب لبنان اشغال کنند.

بلایی که حزب‌الله بر سر اقتصاد صهیونیست‌ها آورد

در سطح اقتصادی هم صهیونیست‌ها در جبهه شمالی فلسطین اشغالی متحمل خسارات سنگینی شدند. روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت، در گزارشی به این منظور اعلام کرد که هزینه گسترش جنگ در جبهه لبنان طی ماه‌های گذشته یعنی در ماه سپتامبر و اکتبر، حدود ۹ میلیارد دلار بوده است که این هزینه کلان مستلزم تجدید نظر مجدد در بودجه اسرائیل است.

منطقه شمالی فلسطین اشغالی شامل چندین مرکز اقتصادی و حیاتی برای این رژیم می‌شود؛ به ویژه در شهر حیفا که یک مرکز ثقل تجاری و انرژی بسیار مهم برای صهیونیست‌هاست. وارد کردن حیفا و اطراف آن به محدوده عملیات‌های نظامی حزب الله موجب خسارت حدود ۱۵۰ میلیون دلاری در روز برای رژیم صهیونیستی می‌شود.

البته این در شرایطی است که هنوز حزب الله تاسیسات انرژی، کانتینرهای آمونیاک و اسکله‌ها را در حیفا تا به امروز در بانک اهداف خود نگنجانده و اگر این مراکز را هم مورد هدف قرار دهد، به اعتراف خود اسرائیلی‌ها، یک فاجعه بزرگ برای آنها رخ خواهد داد.

مرکز مطالعاتی آهارون که یک موسسه سیاست اقتصادی صهیونیستی است، در گزارشی درباره خسارت‌های اقتصادی این رژیم در جبهه شمالی فلسطین اشغالی اعلام کرد که ممکن است با ادامه سناریوی نظامی فعلی در جبهه شمالی، هزینه‌های جنگ تا پایان سال ۲۰۲۴ علاوه بر کسری ۶٫۸ درصدی بودجه موجب افزایش بدهی‌های اسرائیل به حدود ۷۱٫۶ درصد شود.

فلج شدن بخش گردشگری و کشاورزی اسرائیل در شمال

بر اساس گزارش منابع صهیونیستی، خسارت بخش گردشگری صهیونیست‌ها در شمال فلسطین اشغالی تاکنون به حدود ۳٫۵ میلیارد دلار رسیده؛ به ویژه اینکه منطقه الجلیل، از اهمیت گردشگری بالایی برخوردار است و سالانه حدود ۱٫۵ میلیون گردشگر از آنجا بازدید می‌کردند.

تا فوریه گذشته ۲۸ شهرک در شمال فلسطین اشغالی تخلیه شده که تاکنون ۶۱۳ میلیون دلار خسارت داشته است و حدود ۱٫۷ میلیارد دلار هم برای ادامه تخلیه ساکنان شهرک‌های شمالی فلسطین اشغالی تا سال ۲۰۲۴ اختصاص یافته است.

شبکه ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که ۶۰۰۰ درخواست برای غرامت خانه‌های آسیب دیده در اثر حملات موشکی حزب الله به مناطق شمالی به ثبت رسیده و این درخواست‌ها حدود ۴ میلیارد دلار هزینه داشته است. همچنین بانک اسرائیل ارزیابی کرده که غیبت ۵۷۶۰۰ نفر از نیروی کار در شهرک‌های شمالی در هر هفته حدود ۶۴ میلیون دلار به اقتصاد اسرائیل خسارت وارد می‌کند.

از طرف دیگر، در نتیجه حملات مکرر حزب الله، بخش کشاورزی در شمال فلسطین اشغالی هم فلج شده؛ به ویژه در منطقه الجلیل. روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت در گزارشی به این منظور اعلام کرد که ترس از حملات حزب الله، توانایی کشاورزان اسرائیلی در شمال را برای رسیدن به مزارع خود مختل می‌کند و خسارت حاصل از این وضعیت در بخش کشاورزی مناطق شمالی به حدود ۵۰۰ میلیون دلار رسیده است.

بر اساس این گزارش، محصولات کشاورزی به ارزش حدود ۶ میلیون دلار هنوز روی درختان در منطقه الجلیل مانده و به دلیل کمبود ۹۰ درصدی نیروی کار، امکان برداشت این محصولات وجود ندارد. صنعت مرغداری هم در منطقه شمالی آسیب جدی دیده و ۲۴ مرتع بزرگ حیوانات به دلایل امنیتی بسته شده است.

اما خسارات وارده به بخش کشاورزی، به طور خاص تنها در تراز مالی محاسبه نمی‌شود؛ بلکه ابعاد عمیق‌تری هم در زمینه آسیب به رابطه کشاورز با زمین دارد، به ویژه اینکه عمده ساکنان مناطق مرزی فلسطین اشغالی با لبنان را کشاورزان تشکیل می‌دهند و نقش مهمی در محافظت از مرزها دارند.

علاوه بر آن، آوارگان شهرک‌های شمالی فلسطین اشغالی که به مناطق دیگر به ویژه در مرکز فرار کرده‌اند، تبدیل به یک بار اقتصادی بزرگ بر دوش کابینه رژیم صهیونیستی شده‌اند.

در یک نظرسنجی انجام شده توسط شرکت «مایندپل» در سپتامبر گذشته، ۶۸ درصد از آوارگان شهرک‌های شمالی فلسطین اشغالی گفتند که از زمان آغاز جنگ هیچ گونه کمک شغلی دریافت نکرده‌اند. ۳۲ درصد هم گزارش دادند که در حال حاضر کار و حرفه‌ای ندارند.

شکست اسرائیل در اهداف جنگی خود در لبنان

بر همین اساس، ناظران معتقدند که این خسارات عمیق اقتصادی که برخی از آنها تاثیرات بلند مدتی خواهد داشت، می‌تواند سیاست رژیم صهیونیستی ر ا در خصوص اهداف قابل دستیابی در جبهه شمالی تحت تاثیر قرار دهد و این رژیم مجبور شود که سقف خواسته‌های خود را برای آتش بس پایین بیاورد.

با وجود تلاش‌های صهیونیست‌ها برای پنهان کردن تلفات خود در عملیات زمینی در لبنان، اما شواهد نشان می‌دهد که ارتش اسرائیل به اهدافی که از این عملیات دنبال می‌کرد نرسیده است. از طرف دیگر رژیم صهیونیستی ادعا می‌کند که توانسته دو سوم زیرساخت‌های موشکی حزب الله را از بین ببرد، اما قطعاً این ادعاها اغراق بسیار بزرگی است و عملکرد نظامی حزب الله نشان می‌دهد قدرت آن به ویژه در سطح موشکی، بسیار بیشتر از چیزی است که دشمن تصور می‌کرد.

شیخ نعیم قاسم، دبیرکل جدید حزب الله در سخنرانی خود در ۸ اکتبر با اشاره به ضربات دردناکی که مقاومت به صهیونیست‌ها وارد کرده است، گفت: این جنگ، جنگ کسانی است که فریاد می‌زنند و ما هرگز فریاد نزده‌ایم و نخواهیم زد، اما شما صدای فریاد دشمن را می‌شنوید. درست است که این جنگ خسارت‌های زیادی در لبنان به بار آورده، اما اشغالگران هم متحمل تلفات جانی و مالی بی سابقه‌ای شده‌اند.

گزارش مرکز صهیونیستی از گسترش چشمگیر حملات حزب‌الله
پیام‌ تشدید حملات حزب‌الله؛مقاومت قواعد درگیری را تغییر داد
چرا حزب‌الله می‌تواند اینقدر تلفات بگیرد؟
اذعان صهیونیست‌ها به ناتوانی در تحمیل شروط به حزب‌الله

انتهای پیام/

حتما ببینید

روز ۴۶۱ طوفان‌الاقصی| روزهای جهنمی برای اشغالگران در غزه

روز ۴۶۱ طوفان‌الاقصی| روزهای جهنمی برای اشغالگران در غزه

– اخبار بین الملل – به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *