به گزارش روز سه شنبه آباجان به نقل از ایرنا به نقل از رای الیوم، «عبدالباری عطوان» با اشاره به عبور ناو جنگی رژیم صهیونیستی از کانال سوئز و توجیه قاهره مبنی بر اینکه عبور این ناو طبق توافق «قسطنطنیه» سال ۱۸۸۸ بوده، آن را به باد انتقاد گرفت و نوشت: شاید ذکر چهار نکته اساسی در این باره مفید باشد؛
نخست: مصر در سال ۱۹۶۷ کانال سوئز و تنگه های «تیران» و «صنافیر» در خلیج «عقبه» را به روی کشتی های اسرائیلی اعم از نظامی و غیرنظامی بست و در آن زمان بحثی از توافق قسطنطنیه نبود.
دوم: یمن تنگه باب المندب و دریاهای عمان و سرخ را نه تنها به روی کشتی های جنگی و تجاری اسرائیل بلکه به روی همه کشتی هایی که با رژیم صهیونیستی همکاری می کنند و کالا به سمت آن می برند اعم از آمریکایی و اروپایی بست.
سوم: اصولا رژیم اشغالگر به توافق و معاهده بین المللی از جمله کمپ دیوید پایبند نبوده و نیست، به ویژه اینکه با اشغال محور صلاح الدین و گذرگاه رفح، این توافق را نقض کرد و فراتر از آن نظامیان مصری را که در برج دیده بانی بودند، کشت و قاهره از مسئولان نظامی که عامل این تعدی ها بودند، استقبال کرد.
چهارم: آیا معاهدات و قوانین بین المللی نیست که نسل کشی و پاکسازی نژادی و محاصره و گرسنه نگه داشتن و نیز قتل کودکان طی ۱۳ ماه جنگ را جرم بداند؟
عطوان افزود: توافقات و معاهدات بین المللی باید دو طرفه باشد، اما به نظر می رسد که مقامات مصری این گونه فکر نمی کنند و به توافق کمپ دیوید با وجود نقض آن از سوی ارتش اسرائیل پایبند هستند. مقامات مصری باید فرصت را غنیمت شمرده و به اجرای این معاهدات خفت باری که نه تنها برای مصر رفاه به بار نیاورده بلکه این کشور را غرق در بدهی و فقر کرده است، پایان دهند.
این تحلیلگر بیان کرد: کانال سوئز باید به روی همه ناوهای جنگی و تجاری اسرائیلی در حمایت از مردم غزه و لبنان بسته شود. کل منطقه ما در آستانه جنگ سرنوشت ساز و رژیم صهیونیستی در حال فروپاشی است و امنیت و ثبات آن به دست مقاومت و موشکها، پهپادها و عملیات های جانانه آن از هفت جبهه بر باد رفته است.
عطوان تاکید کرد: دشمن صهیونیست همه خطوط قرمز را رد کرده و بی طرفی مصر در این مرحله تاریخی متناسب با مکان و جایگاه مصر نیست و شمشیر روی گردن همه است.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، کاربران عرب زبان در شبکه های اجتماعی اعتراض خود را به عبور ناو رژیم صهیونیستی از کانال سوئز، آن هم با پرچم رژیم اشغالگر و مصر بیان کردند.
این کاربران به اینکه روی این ناو هم پرچم رژیم صهیونیستی و هم پرچم مصر دیده می شود، در میان نسل کشی رژیم صهیونیستی در شمال غزه و ممنوعیت فعالیت آنروا که موجب قحطی و مرگ فراگیر فلسطینیان شد، اعتراض کردند.
ساعاتی پس از بیانیهای که توسط اداره کانال سوئز در توجیه عبور کشتیهای جنگی به کشورهای دیگر صادر شد، فعالان شبکه های اجتماعی، ویدئویی از عبور کشتی جنگی اسرائیل با پرچمهای رژیم صهیونیستی و مصر را از کانال سوئز پخش کردند.
در این ویدئو سربازان مصری برای محافظت از ناو اسرائیل در مقابل مردم مصر، از نزدیک شدن آنها ممانعت به عمل میآورند.