به گزارش روز دوشنبه آباجان به نقل از ایرنا، نشریه آمریکایی «نیوزویک» در گزارشی به اقدامات خصمانه «دونالد ترامپ» نامزد جمهوری خواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در خروج از توافق هسته ای و به شهادت رساندن سردار سلیمانی اشاره کرد و افزود: اگرچه همه ایرانیها چنین نظری ندارند اما اغلب آنها معتقدند با آمدن ترامپ، وضعیت برای ایران بدتر خواهد شد.
وی، سابقه فشار حداکثری بر ایران و اتحاد با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اشغالگر را دلیل بدبینی اغلب ایرانی ها به ترامپ ارزیابی کرد و افزود: عده کمی در تهران معتقدند چون ترامپ اهل معامله است می توان با وی، سریع تر درباره مسائل به نتیجه رسید.
این رسانه انگلیسی زبان، اظهارات ترامپ درباره ایران را مشوق اقدام احتمالی بعدی نتانیاهو علیه جمهوری اسلامی در فاصله انتخابات و تحلیف (۲۰ ژانویه ۲۰۲۵) ارزیابی کرد و درباره هر گونه ماجراجویی تلآویو علیه تهران در فاصله ماه نوامبر تا ژانویه هشدار داد.
این رسانه آمریکایی به نقل از «جین موران» کارشناس امنیت ملی و مشاور سابق رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، روابط تهران و واشنگتن را بر کل تحولات منطقه موثر دانست و افزود: رویکرد آمریکا در قبال ایران، با آمدن ترامپ جسورانه تر خواهد شد و دیگر منطقه خاکستری و دیپلماتیک وجود نخواهد داشت و فقط یک طرف بازنده است و طرف دیگر برنده.
نیوزویک، دولت «جو بایدن» رئیس جمهوری دموکرات آمریکا را از تحریم کامل ایران ناتوان ارزیابی کرد و نوشت که ترامپ به شکل تهاجمیتری، برای جلوگیری از دسترسی تهران به منابع مالی تلاش خواهد کرد.
این رسانه آمریکایی درباره تاثیر پیروزی ترامپ بر روابط واشنگتن با پکن نیز ادعا کرد: در صورت بازگشت ترامپ، تنشها بین واشنگتن و پکن ممکن است افزایش یابد.
نیوزویک افزود: ترامپ در دوران ریاستجمهوری قبلی خود به اعمال سیاستهای سختگیرانه در زمینه تعرفه واردات کالا از چین معروف بود و این احتمال وجود دارد که او دوباره این رویکرد را در قبال پکن اتخاذ کند.
این نشریه انگلیسی زبان درباره روابط واشنگتن با مسکو نیز نوشت: ترامپ ادعا کرده است که میتواند جنگ اوکراین را در یک روز پایان دهد و تمایل به حل سریع موضوع و سابقه دوستی وی با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه، کییف را نگران کرده است.
نیوزویک، ترامپ را اولین رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که به خاک کره شمالی پا گذاشته است و افزود: ترامپ در دوره ریاست جمهوری قبلی روابط خاصی با «کیمجونگاون» رهبر کره شمالی برقرار کرده بود و روابط پیونگیانگ و واشنگتن میتواند با نوسانات شدیدی بین تنش های سطح بالا تا دیپلماسی بسیار نزدیک همراه باشد.