به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، از دوم تیر ماه ۱۴۰۱ که ژوزه مورایس سرمربی سپاهان شد تا دیشب که رسماً این همکاری به پایان رسید ۸۶۳ (معادل ۱۲۳ هفته و ۲ روز) به طول انجامید. در این مدت سهم سپاهان از جامهای مختلفی که در ایران و آسیا توزیع شد تنها یک جام حذفی بود که در فصل گذشته به دست آمد. برای بررسی کارنامه مورایس یکی از افراد موجه بیشک حسین چرخابی چهره نامآشنای فوتبال اصفهان است.
حسین چرخابی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، در مورد موافقت باشگاه سپاهان با استعفای ژوزه مورایس، اظهار داشت: من امروز میخواهم صحبتی انجام بدهم که به نفع فوتبال ایران باشد. یک لحظه فضای کلی فوتبال ایران را در نظر بگیرید. در حال حاضر بعضی تیمها ۱۰ بازی به میدان رفتند و برخی تیمها دیدار معوقه دارند. بررسی کنید چند سرمربی از کارشان برکنار شدند؟ چند مربی که اصلاً به مارکوپولو تبدیل شدند.
وی افزود: دلیل این تغییرات زیاد سرمربیان، این است که باشگاههای ایرانی از مدیران ورزشی استفاده نمیکنند. وقتی مدیر ورزشی نباشد با وضعیت باشگاه آشنا نیست، از کار مدیریت سررشته ندارد و مسیر را درست پیش نمیرود. به نظرم باشگاههای ایرانی باید کمیته فنی داشته باشند تا درباره مسائل مختلف صحبت کنند، از فلسفه بازی گرفته تا اینکه وقتی اشکالی رخ میدهد مقصر چه کسی است؟ آیا سرمربی مقصر است یا تقصیرات برعهده کادر فنی و مدیران باشگاه است؟ در کل فوتبال ما اولین کسی که فدا میشود، سرمربی است.
اگر جای مدیران سپاهان بودم فعلاً مورایس را راضی به ماندن میکردم
پیشکسوت باشگاه سپاهان تصریح کرد: در حال حاضر سپاهان صدرنشین لیگ برتر است، اما در لیگ قهرمانان آسیا ۲ نتیجه نگرفته. الان تیم قرار است به مصاف شارجه امارات برود. من اگر به جای هیئت مدیره سپاهان بودم حداقل در این دیدار مورایس را متقاعد میکردم در کنار تیم حضور داشته باشد.
نقطه قوت مورایس در سپاهان
چرخابی راجعبه نقاط قوت مورایس در طول دوران همکاریاش با سپاهان تصریح کرد: یکی از نقاط قوت او توجه ویژه به تمرینات بود و در این دو فصل و خُردهای به دلیل توجه به تمرینات از ترکیبهای مختلف زیادی استفاده میکرد. برای نمونه مقابل آلومینیوم اراک هم از ترکیبی استفاده کرد که مقابل شارجه دستش بازتر باشد.
فاصله بین خطوط سپاهان خیلی زیاد بود
وی درباره نقاط ضعف سرمربی پرتغالی سابق طلاییپوشان هم خاطر نشان کرد: یکی از مشکلات بزرگ فنی این تیم نداشتن انسجام دفاعی بود. در واقع فلسفه آقای مورایس بازی تهاجمی بود. من تمام بازیهای ۱۰ سال اخیر سپاهان را ضبط کردهام، اما از روی تعصب به سپاهان یا همشهری بودن صحبتی انجام نمیدهم. یکی از مشکلات سپاهان در این مدت فاصله زیاد بین خطوط بود. در بعضی بازیها فاصله ۶۰ متری میان خط دفاع و هافبک سپاهان وجود داشت که در فوتبال روز چنین چیزی پسندیده نیست. یا مثلاً تیم در یارگیریها حین ضربات ایستگاهی و جریان بازی مشکل داشت. برای مثال سپاهان چندین مرتبه روی نقطه کورها گل دریافت کرد. این موارد باید دائماً توسط مربیان بررسی و اگر مشکلی وجود داشته باشد، میبایست رفع شود.
ضربه جابهجایی زیاد مدافعان میانی سپاهان
پیشکسوت باشگاه سپاهان ادامه داد: جابهجایی زیاد در خط دفاعی به ویژه مدافعان میانی هم به این تیم ضربه زد، چرا که میان دو مدافع میانی و دروازهبان باید هماهنگی زیادی برقرار باشد. در فصلی که سپاهان به خاطر امتیاز از دست دادن مقابل ملوان قهرمانی را از دست داد، هم روی ضربه ایستگاهی گل دریافت کردند. جلوی جایگاه خطا شد، اما نفرات خط دفاعی در محوطه جریمه مستقر بودند! با وجود اینکه موقعیت گل زیادی خلق میکردند، به راحتی هم این موقعیتها را از دست میدادند.
مدیریت رفتاری مورایس ضعیف بود؟
«آیا مدیریت رفتاری مورایس در مواجهه با بازیکنان سپاهان ضعیف بود؟»، چرخابی در پاسخ به این سؤال یادآور شد: برای ارزیابی چنین موضوعی باید کنار و همراه تیم باشیم. البته من قبول دارم نیمکت تیم سپاهان شلوغ بود و مدیریت مورایس در این قبال خوب نبود، اما من در تمرین و فضای سپاهان نبودم و عادلانه نیست که بخواهم در مورد نحوه مدیریت رفتاری او با بازیکنان صحبت کنم.
در جذب بازیکنان خارجی باید دقت زیادی انجام داد
وی در واکنش به یادآوری این موضوع که جذب بازیکنان خارجی مورایس هم تعریفی نداشت، گفت: باید در انتخاب بازیکن خارجی دقت بسیار زیادی انجام شود که اگر ارز از کشور خارج میشود و پولی که میدهیم هدر نرود و برای تیم کارکرد داشته باشد. به طور کلی اکثریت باشگاههای ایرانی در جذب بازیکن خارجی، خوب عمل نمیکنند. متأسفانه سپاهان در طول فصول اخیر که مورایس با این تیم همکاری داشت، یکی از این مشکلاتش جذب بازیکنان خارجی نامناسب بود.
انتهای پیام/