به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، سومین کنگره سالیانه جراحان قلب و عروق و درمانهای «اندوواسکولار ایران» ۹ و ۱۰ آبان با هدف بررسی آخرین روشهای درمانی، تبادل اطلاعات و ارتقای علمی پیرامون این رشته پزشکی در رامسر برگزار شد و بررسی سخنرانیها، ارایه مقالات و مصاحبههایی که در حاشیه این کنگره انجام شد، نشان میدهد، کسبِ دانشِ به تنهایی برای درمان بیماران مرتبط با این رشته پزشکی کافی نیست و میبایست تجهیزات و زیرساختهای درمانی مرتبط با درمان این بیماری نیز به موازات کسبِ دانش تامین و و به کشور وارد شود.
جراحی عروق که به عنوان جراحی قلب و عروق نیز شناخته میشود، نام کلی عملهایی است که بر روی قلب و چهار رگ اصلی و عروق محیطی توسط جراحان قلب و عروق انجام میشود؛ دلیل انجام عمل جراحی عروق (CVC) این است که درمان مشکلی که در نتیجه معاینات بیمار در قلب یا عروق تشخیص داده شده است، برای حل آن با دارو یا روشهای دیگر کافی نیست، وضعیتی که نشان میدهد بیماریهای عروقی و امراض مرتبط با آن که توسط جراحان عروق درمان میشوند، یکی شایعترین بیماریهای کشور که به درمان اورژانسی نیاز دارند، بسیار حساس هستند.
تامین اعتبار و تخصیص ارز برای تامین تجهیزات
در همین پیوند دبیر اجرایی سومین کنگره سالیانه جراحان عروق و درمانهای «اندوواسکولار ایران» به خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا گفت: بیماریهای مرتبط با عروق محیطی شامل بیماران دیالیزی، انسداد عروق مغز و اندامها، سرطانها و بیماریهایی است که از سوی جراحان عروق درمان میشوند.
حسین همتی این بیماریها را جزو بیماریهای اورژانسی با درصد قابل توجهی از ابتلا در کشور برشمرد و پیرامون سطح توانمندی و دانش متخصصان این رشته در کشور گفت: حدود ۱۳۰ متخصص جراحی عروق در کشور فعالیت دارند که همگی به لحاظ توانمندی و دانش تکنیکی در سطح بالایی قرار دارند، سطح علمی این متخصصان برابر با علم روز دنیا است، بنابراین؛ چنانچه تجهیزات و زیرساختهای مرتبط با درمان بیماریهای مرتبط با این رشته پزشکی تامین شود، هیچ چالشی در درمان بیماریهای این بخش وجود نخواهد داشت.
او در توضیح بیشتر، تامین اعتبار دولتی، تخصیص ارز، وارد کردن تجهیزات، رفت و آمد بینالمللی، کنگرههای بینالمللی، رفعِ موانع مسافرت متخصصان برای شرکت در همایشها به صورت دو طرفه را از راهکارهای ارتقای سطح دانش و تجهیزات این رشته پزشکی دانست.
وی برگزاری کنگره و تبادل اطلاعات طی دو روز را در سطح مطلوبی توصیف کرد و افزود: مقالات معتبری در این کنگره ارایه شد. بحث، نقد و تبادل نظرهای تخصصی در سطح بالایی صورت گرفت که نشان میدهد اهداف کنگره محقق شده است.
به گفته او در این کنگره بیش از ۶۰ مقاله علمی درجه یک مورد بحث، نقد و ارائه قرار گرفت همچنین کارگاههای آموزشی پرستاری و پزشکی در زمینه واریس، سونوگرافی، زخم های دیابتی و مسائل متعدد دیگر از نظر تشخیصی و درمانی مورد بررسی جراحان جوان قرار گرفت.
همتی با اشاره به اینکه در این کنگره با ارسال بیش از ۱۴۰ مقاله علمی، مقالههای منتخب کنگره ارائه شد با ۳۰۰ شرکت کننده از این کارگاهها استقبال شد.
او با بیان اینکه از ۱۳۰ جراح عروق در کشور، ۱۰۵ جراح به همراه پزشکان دیگر رشتههای مرتبط در کنگره رامسر حضور داشتند تصریح کرد: کنگره سوم همزمان با بیستمین سال تاسیس انجمن با موفقیت پایان یافت و کنگره چهارم نیز آبان ماه سال آینده در مشهد مقدس برگزار خواهد شد.
نواقص بخش تکنولوژی جراحی عروق باید برطرف شود
رئیس سازمان نظام پزشکی کشور نیز در توضیح بیشتر پیرامون سطح دانش متخصصان این رشته و وضعیت زیرساخت و تجهیزات، برگزاری کنگرهها را از عوامل ارتقای دانش این رشته پزشکی برشمرد و افزود: طی این دور روز کارگاه علمی و همایش جامعی از بخش جراحی عروق برگزار شد.
محمد رئیسزاده با توضیح اینکه برگزاری این کنگرهها عقبماندگی از دانش روز دنیا جلوگیری میکند، خاطرنشان کرد: جراحی عروق در ایران چه به لحاظ علمی و چه تکنیکال در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد. ما از این حیث در لبه مرزهای دنیا و همگام با دنیا حرکت میکنیم. میتوانم ادعا کنم بعضی عملهایی که در کشور انجام میشود، در دنیا کمنظیر است. طی این دو روز تکنیکهایی مطرح شد که برای اولین بار در دنیا انجام شده است.
او ادامه داد: در کنگره مشترکی که با انجمن جراحی عروق اروپا برگزار کردیم از سطح جراحی عروق در کشور حیرت زده شدند. بنابراین از نظر دانش گاهی از علم روز دنیا هم جلوتر هستیم.
وی با بیان اینکه به لحاظ فناوری و تجهیزات با چالش و نواقصی روبه رو هستیم، که برای ارتقای این دانش و کیفیت درمان میبایست برطرف شود یادآور شد: با این وجود طی سالهای اخیر مراکز درمانی این رشته پزشکی گسترش یافت. در گذشته تنها سه بیمارستان کشور جراح عروق داشتند و بیماران نیازمند به جراح عروق بلاتکلیف بودند، این درحالی است که هماکنون به غیر از دو تا سه استان در تمامی استانهای کشور جراح عروق داریم. ۶ مرکز دانشگاهی هم به دانشجویان این رشته پزشکی آموزش میدهند.
این متخصص جراحی عروق از سرگیری پذیرش دانشجوی جراحی عروق در سال ۱۴۰۳ را که زمانی به صفر رسیده بود، گام دیگری در جهت ارتقایایت رشته پزشکی دانست.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، سومین کنگره سالیانه جراحان قلب و عروق و درمانهای «اندوواسکولار ایران» روزهای ۹ و ۱۰ آبان با هدف بررسی آخرین روشهای درمانی، تبادل اطلاعات و ارتقای علمی پیرامون این رشته پزشکی در رامسر باحضور بیش از ۱۰۵ جراح به همراه پزشکان بخش رادیولوژی و پرستاری و دیگر رشتههای مرتبط در سالن امفیتئاتر رامسر برگزار شد.