صادرات ۲۷ هزارتن آبزی از خوزستان

صادرات ۲۷ هزارتن آبزی از خوزستان

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا مرتضی سوری روز پنجشنبه به رسانه‌ها اعلام کرد: سال ۱۴۰۲ میزان صادرات آبزیان استان خوزستان ۴۷ هزار تن بوده که با رشد ۶۲ درصدی نسبت به سال قبل همراه بوده است.

وی افزود: تجارت نقش مهمی در بخش آبزی پروری و صیادی ایفا می‌کند و صنعت شیلات به عنوان یک بخش اشتغال‌زا گ، درآمدزا، کمک کننده به رشد اقتصادی و توسعه، منبع غذایی و امنیت مواد غذایی مطرح است.

سوری با بیان‌ اینکه خوزستان از نظر استعدادهای شیلاتی در کشور کم نظیر است، گفت: با توجه به برخورداری استان خوزستان از تنوع مطلوب آب و هوایی از مناطق ساحلی گرم و مستعد با زمین‌های غیرقابل کشت با آب شور دریا تا مناطق سردسیر و کوهستانی شمال، موجب تنوع پرورش گونه‌های مختلف آبزی می‌شود از این رو قابلیت تکثیر و پرورش همه آبزیان در استان وجود دارد.

مدیرکل شیلات خوزستان با اشاره به اقتصاد دریا پایه توضیح داد: با توجه به محدویت منابع آب شیرین در کشور تمایل به دریا برای تکثیر و پرورش آبزیان، تولید غذای سالم، ایجاد امنیت غذایی، اشتغالزایی و ارزآوری مورد تاکید قرار گرفته است.

وی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در راستای جهش تولید با مشارکت مردم تصریح کرد: یکی از سیاست‌هایی که سازمان شیلات ایران و به تبع آن شیلات استان به صورت جدی پیگیری می کند ایجاد مشاغل زودبارده، جهش زا و با مشاکت مردم است.

سوری تصریح کرد: با توجه به ظرفیت بالای کشاورزی در استان و به منظور افزایش بهره‌وری و بهره‌گیری از فرصت‌های موجود، بهبود معیشت کشاورزان و افزایش تولید، توسعه و ترویج کشت‌های تلفیقی آبزی‌پروری با کشاورزی پیشنهاد می‌شود و بدون نیاز به تخصیص منابع آبی جدید، کشاورزان و باغداران می‌توانند پیش از هدایت آب به مزارع و باغ‌ها، حوضچه‌های کوچک پرورش آبزی را راه‌اندازی کنند و آب را به این حوضچه‌ها هدایت کنند.

وی به ظرفیت‌های پرورش آبزیان در سواحل استان اشاره و بیان کرد: پرورش ماهیان دریایی و میگو در ۲۲۰ کیلومتر خط وسیع ساحلی استان و ۳۱ هزار هکتار اراضی مستعد آبزی پروری شناسایی و مطالعه شده است.
مدیرکل شیلات خوزستان با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳ ذخیره سازی بچه میگو در مزارع پرورش میگو بیش از ۷۱ درصد رشد داشته است، خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۲ یکهزار و ۷۱۸ تن میگوی آب شور در استان تولید شد همچنین در سال جاری فرایند برداشت میگوی پرورشی در دست اقدام است.

وی افزود: امیدواریم امسال بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ تن میگوی پرورشی مرغوب از مزارع استان برداشت و روانه بازارهای داخلی و جهانی شود.
سوری در حوزه توسعه دریامحور نیز به پرورش ماهی در قفس در دریا و ایجاد سایت‌های پشتیبان در ساحل اشاره و اظهار کرد: در حال حاضر ۱۶ هزار تن ظرفیت پرورش ماهی در قفس در دریای بحرکان هندیجان و ۲ هزار تن ظرفیت در خوریات ماهشهر شناسایی شده که بخشی از این ظرفیت به سرمایه گذاران ذیصلاح واگذار شده است.

وی درخصوص تسریع روند ارائه تسهیلات به سرمایه گذاران در زیر بخش شیلات نیز تاکید و این امر را از اولویت‌های در دست پیگیری عنوان کرد.

حتما ببینید

پیروز انتخابات ملت بزرگ ایران است

پیروز انتخابات ملت بزرگ ایران است

حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمدعلی قاضی دزفولی پس از انداختن رای خود در صندوق شعبه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *