سیدمحمدرضا هاشمی شامگاه چهارشنبه در حاشیه افتتاحیه یازدهمین جشنواره ملی پسته در دامغان، در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی(آباجان به نقل از ایرنا) افزود: با توجه به اینکه استان سمنان دارای اقلیم خشک و شرایط بحرانی کمآبی است، سرمایهگذاران در حوزه فرآوری پسته ورود کنند.
وی با اشاره به اینکه شهرستان دامغان به مدت یکسال از طرح کاهش مصرف آب بخش کشاورزی استان سمنان مستثنی شده، بیان کرد: فرآوری پسته باعث رشد اقتصادی خواهد شد و استفاده از ظرفیت فرودگاه سمنان برای توسعه صادرات محصول پسته دامغان پیگیری میشود.
وی با بیان اینکه جلسات مختلفی برای فراهمسازی زمینه صادرات پسته دامغان برگزار شد، ابراز کرد: در این جلسات میزان مصرف داخلی استان و داخل کشور و صادرات به کشورهای حاشیه خلیج فارس و آسیای میانه دیده شده است.
استاندار سمنان با اشاره به کیفیت مطلوب پسته دامغان گفت: سالانه افزون بر ۳۰ هزار تن پسته خشک در استان تولید میشود که ۲۱ هزار تن از آن متعلق به کشاورزان دامغانی است.
وی پسته شهر دامغان را از لحاظ کمی و کیفی یکی از ظرفیتهای موفق استان سمنان برشمرد و اضافه کرد: ۱۰ هزار بهرهبردار باغ پسته در استان سمنان فعالیت دارند که هفت هزار و ۵۰۰ نفر در شهر دامغان هستند.
پسته دامغان ظرفیت برندسازی جهانی دارد
هاشمی تاکید کرد: ۱۱۵ مرکز فرآوری پسته در شهر دامغان استقرار دارد که تعداد زیادی از سال ۱۴۰۰ تا کنون فعال شدند و یکی از دلایل رشد اقتصادی استان در واقع توسعه مرکز فرآوری پسته است و با پرداخت وام ارزانقیمت، دولت از این مراکز حمایت میکند.
وی با بیان اینکه سالانه میزان فروش پسته دامغان افزونبر ۶۰ هزار میلیارد ریال است، عنوان کرد: این فرصت خوبی برای رونق اقتصاد و اشتغال در شهرستان دامغان است که دغدغه دولت را برای تامین شغل در این منطقه رفع میکند.
استاندار سمنان با تاکید بر اینکه در حال حاضر ایجاد اشتغال برای دانشآموختگان دانشگاهی دغدغه اصلی دولت است، گفت: امروزه از محصول پسته با عنوان «طلای سبز» نام برده میشود و باید به دنبال برندسازی این محصول در ابعاد جهانی بود.
یازدهمین دوره جشنواره ملی پسته ایران در دامغان با اهداف توسعه صادرات، برندسازی و ایجاد فراکسیون پسته در مجلس شورای اسلامی، شامگاه چهارشنبه کار خود را آغاز کرد و به مدت ۲ روز با برگزاری نشستهای تخصقی، کارگاههای آموزشی و نمایشگاه تجهیزات و ظرفیت فرآوری ادامه دارد.