گزارش|ازواکنش به اطلاعیه مجمع تا موافقت با استعفای حسین زاده

گزارش|ازواکنش به اطلاعیه مجمع تا موافقت با استعفای حسین زاده

– اخبار سیاسی –

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، جلسه علنی امروز، ۹ آبان ۱۴۰۳، مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد و بررسی طرح اصلاح موادی از قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان در دستورکار قرار گرفت. این جلسه با حواشی جالبی همراه بود که توجه رسانه‌ها و نمایندگان را به خود جلب کرد.

مجلس با استعفای حسین‌زاده موافقت کرد

قدردانی از سفر قالیباف به لبنان

قبل از آغاز جلسه، تعدادی از نمایندگان با اهدای تابلویی منقش به تصویری از رئیس مجلس در سفر به لبنان، از اقدام انقلابی وی برای انجام این سفر قدردانی کردند. این اقدام نشان‌دهنده حمایت نمایندگان از فعالیت‌های دیپلماتیک و بین‌المللی مجلس بود.

مجلس شورای اسلامی ایران ,

بررسی طرح اصلاح قانون نظارت بر رفتار نمایندگان

در ادامه جلسه، نمایندگان به بررسی گزارش کمیسیون آیین‌نامه داخلی درباره طرح اصلاح موادی از قانون نظارت بر رفتار نمایندگان پرداختند. در این راستا، ماده ۳ این طرح تصویب شد که بر اساس آن مراجع امنیتی و انتظامی موظف به همکاری و ارائه پاسخ به استعلامات هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان شدند. همچنین، با تصویب ماده ۴، مجازات نمایندگان متخلف تشدید گردید.

دبیر هیأت رئیسه مجلس در پاسخ به ابهامات برخی رسانه‌های محلی درباره عملکرد سامانه شفافیت آرای نمایندگان، توضیحاتی ارائه داد. وی تأکید کرد که شاخص‌های مختلفی در این سامانه وجود دارد و نباید مشارکت در رأی‌گیری با حضور و غیاب نمایندگان اشتباه گرفته شود.

موافقت مجلس با افزایش سرمایه ایران در صندوق بین المللی پول

واکنش به اطلاعیه مجمع تشخیص مصلحت نظام

در بخش دیگری از جلسه، نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس نسبت به اطلاعیه مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره طرح ساماندهی کارکنان دستگاه‌های دولتی واکنش نشان داد. وی خواستار برگزاری جلسه مشترک با دولت و مجلس برای تعیین تکلیف این طرح شد تا از صدور بیانیه‌های یک‌طرفه جلوگیری شود.

استعفای عبدالکریم حسین‌زاده

یکی از مهم‌ترین موضوعات جلسه امروز، بررسی تقاضای استعفای عبدالکریم حسین‌زاده نماینده مردم نقده و اشنویه بود. حسین‌زاده در دفاع از استعفایش گفت: «مسئول شدن من در نظام نباید به قیمت تقابل مجلس و دولت تمام شود.» این موضوع با مخالفت‌هایی نیز همراه بود؛ برخی نمایندگان به توصیه مقام معظم رهبری اشاره کردند که بر عدم انتخاب وزرا و معاونان از میان نمایندگان تأکید دارد.

در نهایت، نمایندگان با استعفای حسین‌زاده موافقت کردند. این استعفا برای اولین بار در جلسه علنی ۲۵ شهریور اعلام وصول شده بود و در جلسه ۴ مهرماه نیز مورد بررسی قرار گرفته بود که نمایندگان با آن مخالفت کرده بودند.

حسین‌زاده در آخرین نطق خود در صحن مجلس ابراز امیدواری کرد که ایران و ایرانیان هرگز روزهای سخت را تجربه نکنند و بتوانند روزهای خوب را رقم بزنند. پس از پایان جلسه، نمایندگان مجلس او را بدرقه کردند و برایش آرزوی موفقیت کردند.

مجلس شورای اسلامی ایران ,

تصویب لایحه افزایش سهمیه ایران در صندوق بین‌المللی پول

در ادامه جلسه، نمایندگان با بررسی با اولویت لایحه اجازه افزایش سهمیه دولت جمهوری اسلامی ایران در صندوق بین‌المللی پول موافقت کردند و کلیات این لایحه را تصویب نمودند. طبق این مصوبه، به دولت اجازه داده شد سهمیه ایران را نزد صندوق بین‌المللی پول از ۳ میلیارد و ۵۶۷ میلیون حق برداشت مخصوص به ۵ میلیارد و ۳۵۰ میلیون حق برداشت مخصوص افزایش دهد.

محمدرضا فرزین، رئیس بانک مرکزی که در صحن مجلس حاضر شده بود، در توضیحاتی گفت که میزان افزایش سرمایه ایران در صندوق بین‌المللی پول حدود یک میلیارد و ۷۸۳ میلیون دلار است. وی افزود که ۷۵ درصد این افزایش به صورت سفته و ریال خواهد بود و ۲۵ درصد دیگر از محل ارزهایی که ایران در کشورهای دیگر دارد تأمین می‌شود.

رحمت‌الله نوروزی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، در تذکری شفاهی به اطلاعیه مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره استخدام نیروهای شرکتی اشاره کرد و گفت: “مجمع تشخیص و شورای عالی انقلاب فرهنگی نمی‌توانند قانون‌گذاری کنند و این وظیفه مجلس است.” وی خواستار برگزاری جلسه‌ای با حضور رئیس سازمان اداری و استخدامی برای حل مشکلات موجود شد و تأکید کرد که باید از “برده‌داری نوین” جلوگیری شود.

سلمان اسحاقی، نماینده قائنات، در تذکری به گزارش دیوان محاسبات درباره بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: “این اضافه‌برداشت‌ها تورم‌زا است.” وی خواستار ورود جدی مجلس به این مسئله شد و اظهار داشت که “خیانتی که بانک‌ها به مردم کردند هیچ ابوالبشری نکرده است.”

محمدرضا احمدی سنگر، نماینده رشت، در تذکری به موضع‌گیری‌های مداخله‌جویانه مقامات آلمان درباره صلاحیت قضایی جمهوری اسلامی ایران اعتراض کرد و گفت: “آلمان باید به جنایات خود در ۸ سال دفاع مقدس پاسخگو باشد.” وی همچنین از مقامات آلمانی خواست که جنایات رژیم صهیونیستی را محکوم کنند.

امیرحسین ثابتی، نماینده تهران، با تأکید بر لزوم اجرای کامل قانون حمایت از حقوق معلولان، گفت: “این قانون به درستی اجرا نمی‌شود.” وی خواستار تخصیص عادلانه منابع مالی به طبقات محروم جامعه شد و افزود: “اگر ما به فکر طبقات مستضعف نباشیم، چه کسی باید به فکر آنها باشد؟”

احمد فاطمی، نماینده بابل، در تذکر خود به بیانیه مجمع تشخیص مصلحت نظام در رابطه با طرح ساماندهی نیروهای شرکتی اشاره کرد و از هیئت رئیسه مجلس خواست که از حریم مجلس دفاع کنند و اظهارات شتاب‌زده را رد کنند.

حمید رسایی نماینده تهران در مجلس در تذکری، گفت: وزارت اطلاعات می‌گوید فرزند ظریف تابعیت آمریکا دارد ولی رئیس جمهور اصرار دارد او معاون راهبردی بماند.

جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با مباحث مهمی چون اصلاح قانون نظارت بر رفتار نمایندگان، استعفای یکی از نمایندگان و تصویب لایحه افزایش سهمیه ایران در صندوق بین‌المللی پول همراه بود. این جلسات نشان‌دهنده تحرکات سیاسی و اقتصادی درون کشور است که می‌تواند تأثیرات قابل توجهی بر سیاست‌ها و آینده کشور داشته باشد.

مجلس شورای اسلامی در تلاش است تا با شفافیت بیشتر و پیگیری مطالبات مردم، نقش موثرتری در اداره کشور ایفا کند.

انتهای پیام/

Check Also

عارف پیگیر وضعیت سلامتی وزیر صمت شد

عارف پیگیر وضعیت سلامتی وزیر صمت شد

– اخبار سیاسی – به گزارش حوزه دولت خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، محمدرضا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *