افزایش ۳۰درصدی شهریه دانشگاه آزاد/پذیرش دانشجویان خارجی+فیلم

افزایش ۳۰درصدی شهریه دانشگاه آزاد/پذیرش دانشجویان خارجی+فیلم

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از کردستان، دانشگاه آزاد اسلامی یکی از بزرگ‌ترین مراکز آموزشی و پژوهشی در ایران (اولین) و جهان (پنجمین) است. دانشگاه آزاد اسلامی دو سال پس از انقلاب فرهنگی ایران در اردیبهشت ۱۳۶۱ تأسیس شدو همانند دیگر مؤسسات آموزشی در ایران، زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت می‌کند.

نخستین آزمون ورودی دانشگاه در اسفند ۱۳۶۱ با شرکت ۳۲ هزار داوطلب در شاهرود، اهواز، تبریز، تهران، رشت، زاهدان، کرمان، مشهد و یزد برگزار شد و حدود ۳ هزار نفر در رشته‌های راه و ساختمان، برق، مکانیک، فیزیک، ریاضی، شیمی، صنایع فلزی، نساجی و حسابداری پذیرفته شدند.

دانشگاه آزاد اسلامی با تمامی واحد‌های دانشگاهی آن بر پایه رنکینگ بین‌المللی URAP با رتبه ۲۲۶ در دنیا و رتبه ۲ در ایران بعد از دانشگاه تهران، از معتبرترین دانشگاه‌های کشور محسوب می‌شود. این نظام رتبه‌بندی بر اساس میزان تولیدات علمی بوده و دانشگاه آزاد اسلامی به صورت یک سامانه دانشگاهی (نه یکایک واحد‌های دانشگاهی به صورت جداگانه) در آن شرکت کرده است.

.

دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان نیز یکی از واحدهای دانشگاهی کشور بوده که در راستای تحقق سیاست‌های ابلاغی مبتنی بر اصل توسعه دانش، تعالی و ارتقاء کیفیت پایدار و نهادینه کردن فرهنگ همراه با اقتصاد و آموزش و توسعه حوزه‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی فعالیت کرده و اهداف خود را دنبال می‌کند.

دانشگاه منشا تحول و توسعه در جامعه است، افزون بر وظایف اصلی خود در جهت افزایش سطح علمی و تربیت دانشجو در راستای حل مشکل بیکاری و رفع معضلات جامعه تلاش می‌کند. خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم در میزگردی با حضور «قباد میمنت‌آبادی» رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان در خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم وضعیت این دانشگاه را مورد بررسی قرار داده که در ادامه از نظر خوانندگان محترم می‌گذرد:

آباجان به نقل از تسنیم: لطفاً بفرمایید دانشگاه آزاد چگونه دانشگاهی است؟

میمنت‌آبادی: دانشگاه آزاد، دانشگاه غیر انتفاعی و وابسته به حاکمیت و هیئت امناست، این مجموعه به صورت خصوصی اداره نمی‌شود بلکه بخش‌های مختلف بر دانشگاه نظارت می‌کنند و همه فعالیت‌های دانشگاه منطبق با موازین قانونی است و در هیچ بخشی از وظایف خود عدول نمی‌کند.

دانشگاه آزاد سنندج از چه سالی فعالیت خود را آغاز کرده و در چه شهرستان‌هایی دانشگاه دایر است؟

دانشگاه آزاد سنندج از سال ۶۲ با ۲ رشته آغاز بکار کرد و  هم اکنون دانشگاه آزاد در ۶ واحد در استان و در شهرستان‌های سنندج، بانه، قروه، بیجار و مریوان فعالیت دارد.

۶ دانشکده در دانشگاه آزاد واحد سنندج در تمام‌ مقاطع تحصیلی کاردانی تا دکتری فعالیت دارد. در دانشگاه آزاد واحد سقز، مریوان و قروه تحصیلات تکمیلی در مقطع کارشناسی ارشد تدریس می‌شود.

آباجان به نقل از تسنیم: در حال حاضر چه تعداد رشته در دانشگاه‌ آزاد واحد سنندج تدریس می‌شود؟

میمنت‌آبادی: هم‌اکنون ۶۰ رشته کاردانی، ۸۰ رشته کارشناسی، ۵۵ رشته کارشناسی ارشد و ۴۰ رشته در مقطع دکتری در دانشگاه آزاد سنندج تدریس می‌شود.

 از ۴۰ هزار دانشجوی استان بیش از یک سوم در دانشگاه آزاد – نزدیک ۱۵ هزار دانشجو  در ۲۰۰ رشته در مقاطع و گرایش‌های مختلف در دانشگاه آزاد سنندج  تحصیل می‌کنند. همچنین نزدیک ۲ هزار دانشجو در دانشگاه سما مشغول تحصیل‌اند.

آباجان به نقل از تسنیم: آیا تاکنون رشته جدیدی به رشته‌های دانشگاه اضافه شده است؟

میمنت‌آبادی: تنوع رشته‌های دانشگاه آزاد امکان تحصیل برای دانشجویان را فراهم کرده و تمام رشته‌های مورد نیاز در استان ارائه می‌شود. در سال جدید رشته‌های جدید مانند مهندسی صنایع، مهندسی پزشکی، اتاق عمل، دکترای صنایع، مردم شناسی و جامعه شناسی به رشته‌های دانشگاهی اضافه شده است.

همچنین این دانشگاه در رشته‌های مامایی، بهداشت و پیراپزشکی دانشجو پذیرش می‌کند و نیز در فنی مهندسی دانشگاه علوم انسانی هم تربیت معلم و هم دانشجو معلم دارد.

در سال جاری  مقطع کارشناسی ارشد به سایر مقاطع تحصیلی دانشگاه آزاد واحد قروه اضافه شده و در برخی کلاس‌ها مانند زبان انگلیسی و دروس عمومی به صورت مجازی برگزار می‌شود.

در دانشگاه آزاد سنندج در تمام‌ گرایش‌ها دانشجوهامشغول تحصیل‌اند. امسال محدودیتی در پذیرش رشته حقوق و مدیریت داشتیم تا فارغ‌التحصیلان با چالش مواجه نشوند.

آباجان به نقل از تسنیم: آیا دانشجویان خارجی در این دانشگاه تحصیل می‌کنند؟

میمنت‌آبادی: اکنون بیش از ۷۰ دانشجوی بین‌الملل در دانشگاه آزاد سنندج مشغول تحصیل‌اند. دوسالی است که عراق دانشجویان ایرانی را پذیرش نمی‌کرد ما هم پذیرش نمی‌کردیم، الان با رایزنی‌های صورت گرفته این مشکل برطرف شده و قرار است از ترم یا سال آینده دانشجوی بین‌الملل پذیرش کنیم.

دانشگاه آزاد سنندج درصدد است زمینه پذیرش و تحصیل دانشجویان خارجی را فراهم کند، دانشجویان خارجی بیشتر تمایل به تحصیل در رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی، مهارتی و تحصیلات تکمیلی دارند.

آباجان به نقل از تسنیم: امروز دانشگاه آزاد سنندج چه طرح‌ها و برنامه‌های در دست اقدام دارد؟

میمنت‌آبادی: امروز اصلی‌ترین نگاه دانشگاه بر اساس آمایش و نیاز امروز جامعه و ایجاد اشتغال در بازار است. در این راستا طرح صدرا ( صنعت، دانشگاه، راه اشتغال) در راستای ایجاد اشتغال و توسعه مهارت‌های دانشجویان با صنایع استان تعامل و ارتباط دارد.

طرح پویش نیز از دیگر طرح‌هایی است که همزمان با تحصیل دانشجو برای انجام طرح کارورزی به بخش‌های مختلف به ویژه فنی معرفی می‌شوند.

طرح دستیار آموزشی دانشجویان دکتری از طرح‌هایی است که در مقاطع کارشناسی و پایین‌تر در این دانشگاه تدریس می‌شود.

آباجان به نقل از تسنیم: دانشگاه چه برنامه‌هایی در راستای اشتغال فارغ‌التحصیلان در دستور کار دارد؟

میمنت‌آبادی: امروز دانشگاه در راستای اشتغالزایی دانشجویان در جامعه در محور برنامه‌های این دانشگاه قرار دارد و در دوره ارزیابی دوره دکتری دانشجو می‌تواند به صورت هیئت علمی جذب دانشگاه شود.

آباجان به نقل از تسنیم: دانشگاه  چه اقداماتی در حوزه پژوهشی انجام داده است؟

میمنت‌آبادی: حوزه پژوهشی مربوط به مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری است،  هم از مقالات فارغ‌التحصیلان  و هم از فعالیت‌های پژوهشی آنها حمایت می‌شود. به همان میزان که دانشجو باید در عرصه علمی و آموزشی تحصیل کنند در حوزه پژوهشی و در دوران فارغ‌التحصیلی در رشته‌های خاص پایان نامه پژوهشی ارایه کنند.

همه دانشجویان باید شاخصه پژوهشی خاصی داشته باشند که افزون بر اینکه باید کارنامه آموزشی داشته باشد، باید در شاخصه‌های پژوهشی نیز فعال باشند. امروز امکاناتی در راستای اجرای طرح‌های پژوهشی در دانشگاه آزاد فراهم شده است.

حوزه پژوهش آزمایشگاه‌های متعددی در دانشگاه آزاد راه‌اندازی کرده و در راستای گذراندن فعالیت‌های پژوهشی دانشجویان با دانشگاه‌های علوم پزشکی، پزشکی قانونی و انتقال خون قرارداد منعقد شده است. همچنین بخش دیگری از فعالیت های پژوهشی دانشگاه خدمت دانشجو به سازمان‌هاست.

آباجان به نقل از تسنیم: دانشگاه آزاد در راستای ارتباط با صنعت و اهداف توسعه‌ای خود با کدام ارگان‌ها ارتباط و تعامل دارد؟

میمنت‌آبادی: توسعه جامعه مرهون ارتباط بخش‌های مختلف جامعه با مراکز علمی و آموزشی و پژوهشی است در این راستا دانشگاه آزاد با مراکز و ادارات مختلف تعامل و ارتباط دارد. این دانشگاه در راستای دستیابی به اهداف توسعه‌ای با سازمان برنامه و بودجه، تعاون و رفاه و کمیته امداد تعامل و ارتباط دارد.

در گذشته بخشی از فعالیت‌های دانشگاه آزاد در حوزه مشاوره خانوادگی بوده اما امروز با سایر ادارات استان مشاوره و ارتباط دارد. دانشگاه در راستای ارتباط با مراکز صنعت و شناسایی صنایع مختلف و نیازسنجی صنایع از حیث پژوهشی برنامه‌ها و اهداف پژوهشی خود را دنبال می‌کند.

ایجاد هنرستان در جوار مراکز صنعت از طرح‌های مورد نظر دانشگاه است. تعامل و ارتباط دانشگاه آزاد با فنی و حرفه‌ای به‌منظور بهره‌مندی از آموزش‌های مهارتی فنی و حرفه‌ای از رویکردهای دانشگاه آزاد است.

آباجان به نقل از تسنیم: اخیراً افزایش شهریه‌های دانشگاه آزاد باعث نارضایتی دانشجویان شد، ماجرا چیست؟ 

میمنت‌آبادی: افزایش شهریه‌ در رشته‌‌های پزشکی، دندان پزشکی، پرستاری و دامپزشکی بود، دانشجویان می‌توانند با سپردن تعهد خدمت محضری به مدت حداقل ۳ سال از کاهش ۵۰ درصدی شهریه بهره‌مند شوند.

در مجموع ی۳۰ درصد شهریه دانشگاه امسال افزایش یافته است. دانشجویان می‌توانند از صندوق کمک خیریه و صندوق رفاه دانشجویی برای تأمین شهریه دانشگاه بهره‌مند شوند.

آباجان به نقل از تسنیم: الان دانشگاه آزاد کردستان در میان واحدهای استانی کشور چه جایگاهی دارد؟

میمنت‌آبادی: سال گذشته دانشگاه آزاد سنندج در میان ۳۱ استان کشور و مجموع ۳۳ واحد از رتبه ۲۸ کشوری به رتبه ۴ ارتقاء پیدا کرده و این رویکرد همچنان با تلاش و همراهی همه همکاران، اعضای هیئت علمی و اساتید ادامه دارد.

انتهای پیام/۴۸۷/

 

Check Also

امام جمعه سنندج: زمینه اشتغال و ازدواج جوانان فراهم شود

امام جمعه سنندج: زمینه اشتغال و ازدواج جوانان فراهم شود

– اخبار استانها – به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از سنندج، ماموستا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *