به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا از لندن، در این جلسه که عصر سهشنبه به درخواست یاسمن قریشی نماینده حوزه انتخابیه «بولتن ساوت» و با حضور نمایندگانی از وزارت امور خارجه انگلیس برگزار شد، آنالیزا دادز معاون وزیر امور خارجه این کشور توضیحاتی را درباره موضع لندن مطرح کرد.
او گفت: اجازه دهید واضح بگویم؛ به خطر انداختن مأموریت آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد و توانایی آن برای انجام کارهای نجاتبخش غیرقابل قبول است. حذف آنروا از معادله، وضعیت انسانی در سرزمین های اشغالی فلسطین را به مراتب بدتر و کار سازمان ملل را به طور گستردهتری تضعیف خواهد کرد.
معاون وزیر امور خارجه انگلیس افزود: ما با شرکای بینالمللی خود تلاش میکنیم تا از اسرائیل بخواهیم که از لبه پرتگاه عقبنشینی کند و اطمینان پیدا کند که قانونی که دیروز در کنست (پارلمان رژیم اسرائیل) تصویب شد، مانع از آن نقش حیاتی آنرا در سرزمینهای اشغالی فلسطین نمیشود.
دیپلمات انگلیسی اضافه کرد: نقش آنروا در ارائه کمک به فلسطینی ها ضروری است و هیچ آژانس دیگری نمی تواند در مقیاس مورد نیاز به غزه کمک کند. همه کسانی که در حوزه بشردوستانه فعالیت میکنند برای دریافت کمک به مردم غزه، به شبکه توزیع آنروا وابسته هستند.
وی یادآور شد: نخست وزیر (کییر استارمر) به روشنی گفته است که جهان هیچ بهانه دیگری را در مورد بحران بشردوستانه در غزه تحمل نمی کند. اسرائیل باید کمک های بیشتری را وارد غزه کند و از غیرنظامیان محافظت کند. هیچ توجیهی برای ممانعت از دسترسی غیرنظامیان به کمکهای ضروری وجود ندارد.
دادز تاکید کرد: ما از هر اهرمی که در اختیار داریم استفاده خواهیم کرد تا بر اسرائیل فشار بیاوریم تا این قانون را اجرا نکند. این قانون به نفع مردم فلسطین و در واقع به نفع بشریت نیست.
در ادامه جلسه، خانم قریشی گفت که بیان این اظهارات هیچ کمکی به زندگی فلسطینیهای بیگناه نخواهد کرد و تصمیم کنست، «تهدیدی برای از بین بردن ستون فقرات عملیات بشردوستانه بین المللی در غزه و بدتر شدن یک بحران فاجعه بار است.»
این نماینده مجلس انگلیس توضیح داد: این تصمیم همچنین پیامدهای فاجعه باری برای میلیون ها پناهنده فلسطینی ساکن لبنان، اردن و سوریه در پی خواهد داشت، جایی که کمک های بشردوستانه ضروری، هم برای پناهندگان و هم برای جوامع میزبان بسیار مهم است. پر واضح است که این اقدامات بخشی از یک استراتژی گستردهتر برای مشروعیتزدایی از آنروا و تضعیف چارچوب حقوقی بینالمللی است که از حقوق آنها محافظت میکند، بهویژه، حق بازگشت برای آوارگان فلسطینی که در کشورهای اطراف به سر میبرند.
قریشی سپس پرسید: آیا دولت موافق است که هدف واقعی کنست تضعیف تلاشهای آنروا برای ارتقای وضعیت پناهندگان فلسطینی و مانع تراشی در راهحلهای سیاسی آینده است؟ مایلم یادآوری کنم که دیوان بین المللی دادگستری به اسرائیل دستور داده است که تمام توان خود را برای جلوگیری از ارتکاب نسل کشی بهکار گیرد؟ اسرائیل با ممنوعیت عملیات آنروا، اقدام موقت دیوان بینالمللی دادگستری برای اطمینان از ارسال کمکهای نجاتبخش به غزه را نادیده گرفته است. در ضمن آیا زمان آن نرسید که است بخش دوم بیانیه بالفور (شناسایی کشور مستقل فلسطین) را اجرا کنیم؟
معاون وزیر امور خارجه انگلیس ادعا کرد: من موافقم که نباید شاهد تضعیف آنروا باشیم. این سازمان نه تنها در غزه بلکه در کرانه باختری و منطقه وسیع تر نقش دارد. همانطور که اعضا انتظار داشتند، من این موضوع را با لازارینی (کمیسر آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی) بلکه با سایر سازمان هایی که در غزه فعال هستند، بحث کرده ام. آنها تصریح کردهاند که ما نباید شاهد تضعیف آنروا باشیم و این سازمان برای ارسال کمک های بشردوستانه بسیار مورد نیاز و حیاتی است.
سپس کالم مایلر سخنگوی حزب لیبرال دمکرات گفت: ما عمیقاً نگران رأی کنست به ممنوعیت فعالیت آنروا هستیم. این در زمانی اتفاق میافتد که اوضاع وخیمتر از این نمیتوانست باشد. یکی از بلندپایه ترین مقامات بشردوستانه سازمان ملل هشدار داده است، کل جمعیت شمال غزه در خطر مرگ است.
وی پرسید که آیا دولت انگلیس حاضر است اعضای کابینه (رژیم اسرائیل) را در پی مصوبه اخیر تحریم کند. دادز ادعا کرد: ما نظام تحریم های خود را به طور مستمر تحت بررسی قرار می دهیم. من به دلایلی که او متوجه است اکنون در مورد جزئیات آن اظهار نظر نمی کنم. اما به صراحت گفتهایم که اقدامات کسانی که در ترویج شهرکسازیهای غیرقانونی و خشونت علیه فلسطینیها در کرانه باختری نقش دارند، کاملا غیرقابل قبول است.
این اظهارات اما نمایندگان مجلس انگلیس را قانع نکرد و کلایو بتس نماینده حوزه انتخابیه «شفیلد ساوتایست» پرسید: اگر اسراییل به نادیده گرفتن درخواستهای ما ادامه دهد، واقعاً در برابر آن چه خواهیم کرد؟ اگر وزرای اسرائیل تصمیم به اجرای این قانون بگیرند، آیا آنها عملاً درگیر یک اقدام جنگی از طریق گرسنگی دادن به مردم فلسطین نیستند؟ این نقض قوانین بشردوستانه است. آیا ما علیه وزرای اسرائیلی که در پیشبرد این سیاست مشارکت دارند، از ابزار تحریم استفاده خواهیم کرد؟
معاون وزیر امور خارجه انگلیس پاسخ داد: شکی نیست اگر آنها مانع از کار آنروا شود، عواقب شدیدی در پی خواهد داشت. قبلاً در مورد این موضوع صحبت کرده ایم؛ پر واضح است که تنها آنروا برای دریافت کمک های مورد نیاز به کسانی که در غزه نیاز مبرم دارند، دسترسی لازم را دارد.
وی افزود: ما معتقد نیستیم که موضعی که از سوی کنست اتخاذ شده است، توجیه داشته باشد. دولت بریتانیا در این مورد صریح بوده است و ما این را نه تنها به صورت دوجانبه، بلکه با شرکای خود بیان کرده ایم.
سارا اون از دیگر نمایندگان مجلس هم ممنوعیت فعالیت آنروا توسط رژیم صهیونیستی را نشان دهنده نهایت رفتار بیرحمانه نسبت به جان انسانها توصیف کرد و گفت: با توجه به اینکه بنیامین نتانیاهو (نخست وزیر رژیم صهیونیستی) هیچ علاقهای به حمایت از سازمانهای حقوق بشر قانونی، آتشبس و راهحل دو کشوری نشان نداده است، آیا دولت اعلام خواهد کرد که چه زمانی کشور مستقل فلسطین را به رسمیت میشناسد؟
معاون وزیر امور خارجه انگلیس بدون ارائه پاسخ روشن به این سووال تکرار کرد: ما نگران عواقب تصمیم کنست هستیم. دولت بریتانیا معتقد است که ما باید شاهد آتشبس، آزادی گروگان ها (اسرای اسرائیلی) و انتقال فوری کمک ها به غزه باشیم. این فوق العاده مهم است. ما همچنان به راه حل دو دولتی که به شدت مورد نیاز است اعتقاد داریم و قویاً از آن دفاع می کنیم.
استفن فلین نماینده حزب ملی اسکاتلند درباره خط قرمز انگلیس دربرابر جنایات رژیم صهیونیستی پرسید و خانم دادز ادعا کرد که تصمیم لندن برای محدود کردن فروش سلاح به تلآویو نشان داد که «دولت به وظایف خود در زمینه قوانین بینالمللی عمل میکند»
اما جرمی کوربین رهبر پیشین حزب کارگر که با این پاسخ قانع نشده بود، بر لزوم تحریم کامل فروش سلاح به رژیم صهیونیستی تاکید کرد و هشدار داد که تسلیحات این کشور بههمراه جنگافزارهای آمریکایی که از انگلیس به فلسطیناشغالی منتقل میشوند، در نابودی زندگی مردم غزه شریک است.
معاون وزیر امور خارجه انگلیس اینطور پاسخ داد: ما به همکاری با شرکای بین المللی خود و از طریق سازمان ملل ادامه خواهیم داد تا اسرائیل را تحت فشار قرار دهیم و اطمینان حاصل شود که آنروا می تواند به عملیات حیاتی خود ادامه دهد.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، رژیم صهیونیستی، از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخته است که بر اثر آن، افزون بر ویرانیهای عظیم و قحطی مرگبار، بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شدهاند.
این رژیم پس از تبدیل نوار غزه به یک ویرانه، حملات گستردهای را علیه مناطق مختلف جنوب لبنان آغاز کرده که با محکومیت جهانی مواجه است. پارلمان رژیم صهیونیستی نیز اخیرا برخلاف هشدار جامعه جهانی، قانونی را تصویب کرده است که به موجب آن فعالیت آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (UNRWA) در داخل فلسطین اشغالی ممنوع میشود.
این درحالیست که اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد دهم اکتبر گذشته (۱۹ مهر) و یک روز پس از هشداری که آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در این زمینه صادر کرد، درباره تصویب این قانون به رژیم صهیونیستی هشدار دادند.
صهیونیستها با تحقیر جامعه بین المللی و نادیده گرفتن قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد برای توقف فوری جنگ و دستورات دیوان بین المللی دادگستری درباره ضرورت جلوگیری از نسل کشی همچنان به جنایات خود در این منطقه ادامه میدهند.