به گزارش خبرگزاری تسنیم، پس از معرفی رودری هافبک اسپانیایی تیم فوتبال منچسترسیتی به عنوان برنده توپ طلای ۲۰۲۴، رسانههای جمعی و شبکههای اجتماعی به جای اینکه روی تحسین ستاره منچسترسیتی و دستاورد بزرگ او تمرکز کنند، روی اینکه چرا وینیسیوسی که پیشبینی میشد برنده بلامنازع این رقابت باشد اما این اتفاق نیفتاد، متمرکز شدند. در این بین برخی افراد اعتراضهایی به سازوکار انتخاب برنده توپ طلا دارند اما گروهی دیگر پا را فراتر گذاشته و فرضیاتی غیرفوتبالی برای تعلق نگرفتن توپ طلا به شماره ۷ رئالیها مطرح کردهاند.
این اتهامات زمانی قوت بیشتری میگیرد که امیلیانو مارتینس، دروازهبان آرژانتینی و بسیار معمولی استونویلا که فصل گذشته ۶۱ گل خورده (!) و مطلقا هیچ دستاوردی هم نداشته؛ جایزه لئو یاشین (بهترین دروازهبان سال) را برای دومین سال پیاپی میبرد؛ اگرچه انتخاب رودری با توجه به موفقیتها و عملکرد خوبش در سال ۲۰۲۴ نمیتواند غیرمنصفانه باشد، هر چند آخرین باری که یک هافبک دفاعی توانست توپ طلا را ببرد به سال ۱۹۹۰ بازمیگردد؛ زمانی که لوتار ماتئوس آلمانی بازیکن تیم فوتبال اینتر این عنوان را کسب کرد.
رودری اگرچه همراه با سیتی به فینال لیگ قهرمانان نرسید و جام حذفی انگلیس را نیز از دست داد اما با توجه به قهرمانی در لیگ برتر انگلیس و مهمتر از آن فتح یورو ۲۰۲۴ با تیم ملی اسپانیا و انتخاب به عنوان بهترین بازیکن این تورنمنت معتبر صلاحیت دریافت توپ طلا را داشت.
در شرایطی که رئالیها اعتراض خود به عدم انتخاب وینیسیوس را با خودداری از شرکت در مراسم توپ طلا نشان دادند – و البته این تصمیم برای آنها با انتقاداتی حتی از سوی پیشکسوتان این باشگاه و رسانههای حامیشان مانند روزنامه مارکا همراه شد – در برزیل شائبه و فرضیههایی در خصوص دستهای پشت پرده، فساد و تبانی مطرح شد. در این راستا، گروهی از رسانههای برزیلی آشکارا بحث نژادپرستی را به عنوان دلیل عدم انتخاب وینیسیوس ذکر کردهاند. آنا تایس ماتوس، خبرنگار شبکه گلوبو، از معروفترین رسانههای برزیل، در این باره گفت: هرچه تلاش میکنم، با توجه به چیزهایی که دیدهایم، نمیتوانم موضوع عدم انتخاب وینیسیوس را یک داستان نژادپرستانه ندانم. به هر حال، توپ طلا یک جایزه اروپایی است حتی اگر ۱۰۰ خبرنگار از سراسر دنیا برای انتخاب برنده رأی بدهند.»
در همین حال گوستاوو هافمن، خبرنگار شبکه ESPN برزیل که به پاریس اعزام شده بود هم اینگونه به عدم انتخاب وینیسیوس واکنش نشان داد: «اینجا در اروپا، حداقل در مورد کاپیتان تیمها و ژورنالیستها ذهنیت خوبی نسبت به وینیسیوس وجود ندارد. اینجا او به عنوان یک بازیکن که سایرین را عصبانی میکند، شناخته میشود و این بهانهای برای اتفاقات بدتر شده است. من نمیتوانم دلایل خصومت موجود درباره وینیسیوس را درک کنم. این وضعیت تأسفآور است و فکر میکنم به همین دلیل هم او کمتر از آن چیزی که میبایست، رأی آورد.»
فرضیاتی مشابه نیز توسط چندین خبرنگار برزیلی و کاربران فضای مجازی مطرح شده است و اکثر آنها عوامل فرانس فوتبال را به نژادپرستی متهم کرده و اینکه برزیلیهایی مانند ریوالدو، رونالدو نازاریو و رونالدینیو در گذشته برنده توپ طلا شدهاند را نادیده گرفتهاند.
در حالی که در برزیل نژادپرستی فرضیه اصلی برای عدم معرفی وینیسیوس به عنوان برنده توپ طلا بوده، در مادرید فرضیه دیگری مطرح است؛ توطئه یوفا!
طبق این فرضیه؛ وینیسیوس قربانی اتحاد پنهانی یوفا و پاریسنژرمن یا به عبارت دیگر رئیس قطری PSG شده است که هدف او انتقام گرفتن از رئالیها به خاطر بردن کیلیان امباپه به مادرید و همینطور زخم زدن به امباپه به تلافی پیروزی اخیرش در پرونده شکایت از پاریسنژرمن برای گرفتن طلب ۵۵ میلیون یورویی بوده است. در همین راستا، ناصر الخلیفی متهم شده که با سردبیر و مدیران نشریه فرانس فوتبال تماس گرفته و درخواست کرده که توپ طلا به هیچیک از بازیکنان رئال مادرید اهدا نشود.
این فرضیه اما یک متهم اصلی دیگر هم دارد که یوفاست. دلیل متهم شدن اتحادیه فوتبال اروپا – به عنوان نهادی که بعد از سالها در برگزاری مراسم توپ طلا ۲۰۲۴ با فرانس فوتبال همکاری کرد – انگیزه این سازمان برای تنبیه فلورنتینو پرس رئیس باشگاه رئال مادرید به خاطر پافشاری روی اجرای پروژه سوپرلیگ اروپاست.
انتهای پیام/