به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، در روزهای پایانی دی ماه، قیمتها همچنان در ظهیرالاسلام رو به افزایش است، این افزایشهای پی در پی حالا قیمت هر بند کاغذ چاپ و تحریر ۷۰ در ۱۰۰ را به بندی یک میلیون و ۵۵۰ تا یک میلیون و ۵۷۰ هزار تومان رسانده است، که در مقایسه با روزهای پایانی هفته گذشته ۵۰ تا ۷۰ هزار تومان افزایش را نشان میدهد.
همچنین هر بند کاغذ چاپ و تحریر ۶۰ در ۷۰ با گرماژ ۱۰۰ گرم، نیز یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان عرضه شده است.
سایر انواع کاغذ از کاغذ روزنامه گرفته تا گلاسه و مقوای پشت طوسی و کرافت و … نیز دچار افزایش قیمت شدهاند و هیچ کالایی در بازار نیست که از این افزایش قیمت مصون مانده باشد.
بر اساس این گزارش، کاغذ روزنامه کیلویی ۴۴ هزار تومان، کاغذ گلاسه کیلویی ۷۵ هزار تومان، مقوای پشت طوسی کیلویی ۷۰ تا ۷۵ هزار تومان، مقوای ایندربرد ۳۰۰ گرمی کیلویی ۸۰ هزار تومان و مقوای ایندربورد ۲۳۰ گرمی، کیلویی ۴۷ هزار تومان عرضه شده است.هر بسته کاغذ A4نیز ۱۸۰ هزار تومان قیمتگذاری شده است.
اما کاغذ بالک که این سالها کاغذ محبوب ناشران به عنوان مهمترین مصرفکنندگان بازار کاغذ و مقوا بوده است، نیز با افزایش قیمت مواجه شده است، قیمت هر بند کاغذ بالک، ۶۰ در ۹۰ با کرماژ ۵۵ گرم، یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و هر بند کاغذ بالک ۷۰ در ۱۰۰ با گرماژ ۵۵ گرم، یک میلیون و ۳۶۶ هزار تومان است.
افزایش قیمتها در بازار کاغذ و مقوا از حدود یک ماه پیش به دنبال افزایش نرخ ارز و حذف ارز مبادلهای آغاز شده است و به نظر میرسد تا پایان سال و با نزدیک شدن به نمایشگاه کتاب تهران نیز به دلیل افزایش تقاضا در بازار با افزایش بیشتری همراه باشد. با این حال حمید نیکدل رئیس اتحادیه فروشندگان بازار کاغذ و مقوا معتقد است که قیمت کاغذ نسبت به کالاهای دیگر افزایش چندانی نداشته است و تنها ۴۰ درصد از قیمتگذاری کتاب اکنون به قیمت کاغذ مرتبط است، بنابراین افزایشس قیمت کاغذ تاثیر چندانی در افزایش قیمت کتاب ندارد،موضوعی که البته کارشناسان بازار کتاب نظر دیگری برای آن دارند و رابطه مستقیمی برای افزایش قیمت کاغذ و افزایش قیمت کتاب قائل هستند.
نیکدل در عین حال معتقد است که قیمتها در صورت منظم شدن روند تخصیص ارز برای واردات رو به کاهش خواهد گذاشت.
در حالی قیمت کاغذ وارداتی رو به افزایش گذاشته است که تکلیف دولت با مساله تولید داخلی کاغذ نیز مشخص نیست و سیاست درستی در این زمینه تاکنون اتخاذ نشده است.
انتهای پیام/