به گزارش خبرنگار حوزه سلامت آباجان به نقل از ایرنا، طاهر موهبتی روز یکشنبه در یک نشست خبری که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: بر اساس سیاست های کلی سلامت، بحث بودجه و تامین منابع پایدار مهم است و باید سهم سلامت از درآمد ناخالص ملی افزایش یابد.
وی اظهار داشت: میانگین سهم سلامت از درآمد ناخالص ملی ۳.۹ درصد است در حالیکه در منطقه این رقم حدود هفت درصد بوده که با توجه به محدودیت کشور به افزایش ۱۰۰ درصدی اعتبارات سلامت دست نیافته ایم.
به گفته معاون توسعه و منابع وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، هزینه سلامت از جیب مردم در برنامه ششم پیشرفت قرار بود به ۶۰ درصد کاهش یابد که این رقم ۳۰ درصد شد در حالیکه در این برنامه تاکید شده بود بیمار جز رنج بیماری نباید دغدغه دیگری داشته باشد.
موهبتی اظهار داشت: سال آینده با سازمان برنامه و بودجه توافق کردیم سهم سلامت از ارزش افزوده که یک درصد است، پرداخت شود.
وی با اشاره به عوارض کالای آسیب رسان ادامه داد: ۲ درصد عوارض کالاهای آسیب رسان نیز باید به حوزه سلامت اختصاص یابد که در بودجه امسال ۴۹ میلیارد تومان اختصاص یافته اما هنوز پرداخت نشده است.
وی تصریح کرد: اکنون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۱۰۷ هزار میلیارد تومان بدهی دارد که سهم دارو ۲۲ هزار میلیارد تومان و تجهیزات پزشکی ۲۳ هزار میلیارد تومان و مابقی در بخش نیروی انسانی است و اگر مطالبات خود را از بیمه ها بگیریم باز هم حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان زیان انباشته خواهیم داشت که منابعی برای پرداخت آنها دیده نشده است.
بدهی ۳۲ همتی به کادر درمان
معاون توسعه ومنابع وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: همچنین۳۲ همت به کادر درمان بدهی داریم که ضرورت دارد با منابع پایدار مالی، شفاف سازی و پرداخت فوری مطالبات وزارت بهداشت از سوی سازمان های بیمه گر بدهی ها را پرداخت کنیم.
موهبتی ادامه داد: در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری بر تامین منابع مالی پایدار تاکید شده و برنامههایی مانند پزشکی خانواده و نظام ارجاع نیز باید در بودجه سلامت جدی گرفته شود.
اصرار وزارت بهداشت بر تداوم ارز ۴۲۰۰ تومانی حوزه تجهیزات پزشکی
وی تصریح کرد: اصرار وزارت بهداشت تداوم ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تجهیزات و لوازم پزشکی است، به عنوان مثال ۱۰ درصد هزینه یک تخت بیمارستانی تحت تاثیر قیمت ارز بوده و این میزان قبلا با ارز ۴۲۰۰ تومانی آورده میشد و اگر این میزان به ارز ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومانی وابسته شود، هزینه ما چند برابر میشود.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه تخصیص ارز ترجیحی در سال جاری به تجهیزات پزشکی سنگین ممنوع شده و این کار ما را دشوارتر کرده است، بر مساعدت و حمایت دولت بر تداوم ارز ۴۲۰۰ تومانی برای سال آینده در این حوزه تاکید کرد.
برنامه پزشک خانواده به ۸۵ هزار میلیارد تومان نیاز دارد
موهبتی با تاکید بر اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در کشور افزود: ۸۵ هزار میلیارد تومان منابع جدید برای پزشک خانواده باید اختصاص یابد در غیر این صورت با مشکل مواجه خواهیم شد.
وی در مورد خوابگاه های متاهلی هم توضیح داد: هفته گذشته ۴۶۰ میلیارد تومان برای خوابگاههای متاهلی تخصیص داده شد و برای سال آینده هم پیشنهاداتی وجود دارد و سعی داریم تعداد این خوابگاهها را افزایش دهیم .
معاون توسعه وزیر بهداشت همچنین درباره درآمد اختصاصی بیمارستانها گفت: این درآمد از بیمهها و بیماران دریافت و باید برای تجهیزات و وسایل مصرفی و کارانه کادر درمان هزینه شود، البته گاهی اوقات مراکز درمانی و دانشگاه های علوم پزشکی از محل درآمدهای اختصاصی خود پروژههایی تعریف میکنند برای مثال دستگاه امآرآی خریداری میکنند که این موارد به دلیل اضطرار است اما نباید تجهیزات از طریق درآمد اختصاصی بیمارستانها خریداری شود.
موهبتی افزود: باید این تجهیزات از محل بودجه عمومی تامین شود این در حالی است که این موضوع ما را در دانشگاههای علوم پزشکی گرفتار کرده و براساس بخشنامه جدیدی که ابلاغ کردهایم، از چنین اقداماتی جلوگیری به عمل آمده و ابلاغ کردهایم موارد غیرضروری و خارج از چارچوب و انضباط مالی، انجام نشود.