به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، مهدی مسروری روز یکشنبه در نشست با سرپرست فرمانداری شهرستان بردسکن افزود: پسته تجاری این شهرستان از نوع «فندوقی» است و سالانه بیش از ۹۰ درصد این محصول به خارج از کشور صادر میشود.
وی بیان کرد: درآمد اقتصادی محصول پسته در شهرستان بردسکن سالانه ۷۰ هزار میلیارد ریال است.
مدیر جهاد کشاورزی بردسکن گفت: این شهرستان با اجرای بیش از ۷۰۰ هکتار آبیاری زیر سطحی، مقام اول استان خراسان رضوی را در این بخش به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه تعداد دامهای سبک و سنگین بردسکن ۱۶۸ هزار راس است، ادامه داد: در این شهرستان پنج هزار بهره بردار دام سبک و ۵۶۰ بهره بردار دام سنگین فعالیت دارند که با توجه ظرفیت خوب دامی که در بردسکن وجود دارد، ایجاد زنجیره تولید دام در شهرستان ضروری است.
مسروری به فعالیت ۵۸ واحد مرغداری در بردسکن اشاره و بیان کرد: روزانه بین هفت تا ۱۰ تن مرغ گرم در شهرستان تولید میشود که در تامین مرغ در بردسکن هیچ گونه مشکلی نداریم.
مدیر عامل شرکت تعاونی مرغداران بردسکن گفت: در حوزه مرغداری ها مشکلات زیادی وجود دارد و با توجه به نوسان در قیمت دان و جوجه یک روزه، مرغداران هیچ سودی را به جیب نمی زنند لذا می طلبد دولت حمایت همه جانبه خود را از مرغداران داشته باشد.
محسن رجب زاده اضافه کرد: پشتیبانی امور دام به جای اینکه نقش حمایتی را از تولیدکنندگان داشته باشد، متاسفانه نقش دلالی را انجام می دهد.
وی افزود: از مجموع ۵۸ واحد مرغداری شهرستان بردسکن تنها ۲۰ درصد آنها نوسازی شده است ولی به لحاظ تجهیزات داخل سالن همه به روز رسانی شده اند.
سرپرست فرمانداری بردسکن نیز گفت: تولید غذا و امنیت غذایی مقوله ای است که بایستی با طرح ایده های نو توسط کارشناسان این حوزه تقویت شود، حفظ چرخه تولید و تأمین نیازهای مرغداران نیز از اولویتهای مدیریت شهرستان است.
محمد جواد صفرنژاد با اشاره به اینکه بردسکن قطب تجاری محصول پسته است، افزود: امروز پسته بردسکن در خارج از کشور به یک برند تبدیل شده است و همه باید در راستای معرفی بیشتر این محصول استراتژیک به دنیا تلاش کنیم.
وی از فقدان صنایع تبدیلی در زنجیره غذایی بردسکن انتقاد کرد و گفت: به رغم اینکه بردسکن در بسیاری از محصولات باغی از جمله انجیر، زیره سبز، پسته و انار رتبههای اول و دوم را در استان دارا است ولی متاسفانه در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی این محصولات در شهرستان کاری انجام نشده است.
آبیاری زیرسطحی نوعی از آبیاری قطرهای است که در آن لوله های آب و محل خروج آب که معمولاً قطرهچکانی است در زیر سطح خاک قرار دارد. مهمترین مزیت این روش آبیاری، کاهش مصرف آب، به خاطر کاهش تبخیر و نیز نفوذ آب فقط در محدوده ریشه گیاه است.
شهرستان بردسکن با ۸۵ هزار نفر جمعیت و سه شهر «بردسکن، شهرآباد و انابد» و ۷۳ روستای دارای ۲۰ خانوار در فاصله ۲۸۰ کیلومتری جنوب غرب مشهد قرار دارد.