ضرورت تسریع در استفاده از فناوری‌های نوین برای تحقق توسعه اقتصادی

ضرورت تسریع در استفاده از فناوری‌های نوین برای تحقق توسعه اقتصادی

به گزارش خبرنگار گروه علمی آباجان به نقل از ایرنا، سالن الغدیر دانشگاه ولایت واحد تهران مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی، امروز یکشنبه ۳۰ دی‌ماه میزبان برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی فناوری‌های مالی و اقتصادی بود.
این کنفرانس یک روزه به همت اندیشکده راهبردی فناوری‌های مالی و اقتصادی، کانون فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد، باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانه‌ای یونسکو ـ ایران و دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و با حضور اعضای هیات علمی و متخصصان حوزه مالی و اقتصادی کشور برگزار شد.

هدف اصلی نخستین کنفرانس بین المللی فناوری‌های مالی و اقتصادی، ایجاد فضایی پویا به منظور تبادل دانش، اشتراک تجربیات و البته تقویت همکاری‌های حرفه‌ای در راستای تحول دیجیتال و توسعه اقتصاد مبتنی بر فناوری است.

رئیس کانون فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی در افتتاحیه این کنفرانس گفت: دانشگاه آزاد اسلامی امروز بیش از ۶ میلیون فارغ‌التحصیل، ۶۰ هزار عضو هیات علمی تمام‌وقت و نیمه‌وقت و بیش از یک میلیون دانشجو دارد و این مجموعه توانسته با بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها، نقش مؤثری در حل چالش‌ها و مسائل کشور ایفا کند.

احمد حیدری ادامه داد: برگزاری کنفرانس امروز نیز گامی دیگر در این راستاست، مقالات متعددی از داخل و خارج کشور برای این کنفرانس ارسال شده و موضوعات متنوعی مانند هوش مصنوعی، تجارت الکترونیک، بانکداری، بورس و بیمه مورد بررسی قرار گرفته است.

وی اظهار کرد: هدف ما ارائه راه‌حل‌های علمی و عملی برای مسائل کشور، با همراهی اساتید و دانشجویان توانمند است.

معاون پارلمانی و حقوقی صدا و سیما با تاکید بر ظرفیت‌های گسترده ایران گفت: ایران اسلامی ما با تاریخ و تمدن چند هزار ساله، ظرفیت‌های کم‌نظیری دارد. از معادن غنی گرفته تا کشاورزی، دامپروری، گردشگری، صنایع‌دستی و نیروی انسانی جوان و مستعد. این ظرفیت‌ها، در کنار نعمت ولایت و انقلاب اسلامی، می‌توانند به ثروت تبدیل شوند، به‌شرطی که با مدیریت صحیح و بهره‌گیری از علم و فناوری همراه شوند.

حیدری افزود: دانشگاه‌ها و نخبگان علمی می‌توانند حلقه واسطی میان این ظرفیت‌های طبیعی و مدیریتی باشند تا علم و فناوری به خدمت این امکانات درآید. کنفرانس امروز نیز به دنبال پاسخ به این سؤال است که چگونه می‌توان ظرفیت‌های موجود در بانک‌ها، بیمه‌ها و بورس را در جهت حل مشکلات مردم به کار گرفت. برای مثال، با نگاه علمی می‌توان ناترازی‌هایی مانند مسکن، انرژی و مالی را بررسی و برطرف کرد.

وی گفت: فناوری، راه‌حل‌های دقیق و بزرگی برای مشکلات کشور ارائه می‌دهد ولی ما نتوانسته‌ایم میان دانشگاه‌ها، اساتید و مسائل و مشکلات کشور و ادارات ارتباط منطقی برقرار کنیم. تحقیقاتی که در دانشگاه‌ها انجام می‌شود و پایان‌نامه‌ها و مقالات بسیار ارزشمندی که در اختیار داریم، متأسفانه مورد استفاده وزارتخانه‌ها، استانداران و سایر مسئولان قرار نمی‌گیرند.

حیدری تصریح کرد: کانون فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد مصمم است که با ایجاد یک شبکه بزرگ و همراهی دانشجویان، اساتید و مدیران دانشگاهی، پل ارتباطی مستحکمی میان دانشگاه‌ها و دولت، مجلس و قوه قضاییه ایجاد کند، این اقدامات می‌تواند شرایط زندگی نخبگان کشور را تغییر داده و آنها را امیدوار کند که پژوهش‌ها و تلاش‌هایشان مثمر ثمر خواهد بود.

وی با اشاره به مشکلات ناترازی انرژی در کشور گفت: در تمام دنیا مصرف سوخت خودروها نرمال است، اما در کشور ما مصرف بسیار بالاتر از استاندارد جهانی است. مردم که مقصر نیستند؛ آنها خودرویی می‌خرند و از آن استفاده می‌کنند. اما اگر علم و فناوری در کنار صنعت خودروسازی قرار گیرد، می‌توان مصرف سوخت را کنترل کرد. سالانه میلیاردها دلار بنزین وارد می‌کنیم، درحالی‌که می‌توانیم به‌جای واردات، صادرکننده بنزین باشیم. این وضعیت فقط مربوط به سوخت نیست و ما در تمام حوزه‌های انرژی، از برق و آب گرفته تا گاز، حدود چهار برابر استاندارد جهانی مصرف می‌کنیم.

رئیس کانون فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد تأکید کرد: اگر فناوری را به صنعت وارد کنیم و به اساتید، دانشجویان و نخبگان اعتماد کنیم، می‌توانیم به بهره‌وری بالاتری برسیم. قانون یک درصد بودجه پژوهش باید به‌درستی اجرا شود. اگر این بودجه‌ها در اختیار دانشگاه‌ها و مراکز علمی قرار گیرد، هم مشکلات علمی و پژوهشی حل می‌شود و هم مشکلات مردم و ظرفیت‌های کشور بهتر مدیریت خواهد شد.

حیدری گفت: اگر ما مصرف انرژی را بهینه کنیم و فناوری را در این حوزه وارد کنیم، کشور سالانه بیش از ۵۰ تا ۶۰ میلیارد دلار صرفه‌جویی و درآمد خواهد داشت. این در حالی است که امروز ما فقط در حوزه واردات بنزین حدود ۵ تا ۶ میلیارد دلار هزینه می‌کنیم، درحالی‌که ایران به‌عنوان دومین یا سومین کشور دارای ذخایر گاز دنیا، ظرفیت‌های بی‌شماری برای تبدیل به یک صادرکننده بزرگ انرژی دارد.

اقتصاد دیجیتال در تبدیل ایران به هاب منطقه‌ای نوآوری

رئیس نخستین کنفرانس بین‌المللی فناوری‌های مالی و اقتصادی نیز در آغاز این کنفرانس به اهمیت اقتصاد دیجیتال در رشد پایدار و اشتغال‌زایی ایران پرداخت و تأکید کرد: دستیابی به سهم ۲۰ تا ۲۵ درصدی از تولید ناخالص داخلی (GDP) تا سال ۱۴۱۴ می‌تواند ایران را به هاب منطقه‌ای نوآوری تبدیل کند. تولید ناخالص داخلی در واقع همان ارزش پولی همه‌ کالاها و خدمات تولید و عرضه شده در دوره زمانی مشخص که به طور معمول یک سال است را در یک کشور نشان می‌دهد.

حسین ممبینی در ادامه نقش اندیشکده‌ها و همکاری میان دولت، دانشگاه‌ها و بخش خصوصی را در این مسیر را بسیار اثرگذار و مهم خواند و بر هم‌افزایی نخبگان برای ساختن آینده‌ای روشن در اقتصاد دیجیتال تأکید کرد.

رئیس دانشگاه آزاد تهران مرکزی نیز بیان داشت: نخستین کنفرانس بین‌المللی فناوری‌های مالی و اقتصادی، از معدود رویدادهایی است که به‌طور کامل توسط دانشجویان برگزار شده است.

محمد نریمانی‌راد افزود: دیگر ویژگی این کنفرانس این است که هیچ هزینه‌ای از سوی دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی برای آن صرف نشده است و دانشجویانی از دانشگاه‌های مستقر در تهران از جمله دانشگاه تهران، صنعتی شریف، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب و سایر واحدهای دانشگاهی در برگزاری آن مشارکت داشته‌اند.

وی تاکید کرد: این رویداد با همت دانشجویان به یک فرصت بزرگ برای دانشگاه تبدیل شده است که از جمله نتایج این همایش، تجهیز چند اتاق برای فارغ‌التحصیلان و یک اتاق کنفرانس جدید برای دانشگاه است و تأثیرگذاری فعالیت‌های دانشجویی را نشان می‌دهد.

اقتصاد ایفاگر نقش محوری در تمدن
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این کنفرانس گفت: اگر تمدن امروز ما نیاز به بازنگری داشته باشد، اقتصاد همچنان بنیان اصلی آن خواهد بود.

محمدهادی همایون افزود: اقتصاد، از گذشته تا امروز نقشی محوری در تمدن‌ها ایفا کرده است، نمی‌توانیم تصور کنیم که بدون بنیان‌های اقتصادی بتوان نظامات اجتماعی را پایه‌ریزی کرد.

وی اضافه کرد: با نگاه به اقتصاد از زاویه علوم انسانی، می‌بینیم که این حوزه از سایر علوم انسانی نزدیک‌تر به صحنه عمل است. اقتصاد به ما کمک می‌کند تا مفاهیم کلان و نظری را به عملیات و تکنولوژی تبدیل کنیم. این ویژگی خاص اقتصاد است که آن را به یکی از حوزه‌های کاربردی و ضروری در میان علوم انسانی بدل کرده است.

همایون بیان داشت: سوالی که همیشه ذهن من را مشغول کرده، این است که ما در اقتصادی زندگی می‌کنیم که بر پایه محدودیت منابع بنا شده است. این دانش به ما یاد داده که چگونه از منابع محدود، بهترین بهره‌برداری را داشته باشیم، اما اگر روزی تمدنی داشته باشیم که محدودیت منابع را پشت سر بگذارد، چه اتفاقی خواهد افتاد؟

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: به نظر می‌رسد که جهان معاصر در حال حرکت به سمت تمدنی جدید است. فناوری‌های نوین، فضای مجازی و تکنولوژی‌های اقتصادی به ما نشان می‌دهند که می‌توانیم از چارچوب‌های سنتی فراتر برویم، اما این تحول نیازمند تفکر عمیق و بازنگری در مفاهیم بنیادین اقتصادی است.

همایون خاطرنشان کرد: در بسیاری از تعاریف تمدن، زندگی بهشت‌گونه به عنوان اوج آرمان‌ها مطرح می‌شود، اما این سوال وجود دارد که آیا قواعد حاکم بر بهشت، قابل‌اجرا در جامعه انسانی است؟ در بهشت، اسراف و محدودیت منابع معنا ندارد، اما در جهان واقعی، اقتصاد باید محدودیت‌ها را مدیریت کند. شاید روزی بتوان این قواعد را تغییر داد، اما اکنون، اقتصاد همچنان نقشی بنیادین در تمدن دارد.

حتما ببینید

کمبود ۱۵۱ هزار ظرفیت خوابگاهی در دانشگاه‌های وزارت علوم

خوابگاه دانشجویی، همانطور که از نام آن برمی‌آید، محل اسکان موقت دانشجویان غیربومی در دوره …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *