دریافت
۱۹ MB
به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، پارک های ماجراجویی (اونچر پارک) در برگیرنده طیف گسترده ای از فعالیت های یا به عبارتی بازی های هیجانی بوده و به شکلی طراحی شدهاند که آدرنالین و احساس موفقیت را برای بازدیدکنندگان فراهم کنند چرا که فضاهای طبیعی چنین پارک هایی که در آن ها جانمایی و ساخته شده، محیط های دیدنی مشرف به جنگلها، کوهها، سواحل، دریاچهها و رودخانه ها است و به استفاده کنندگان از چنین امکاناتی این اجازه را می دهد که در حین لذت بردن از ماجراجویی در فضای باز، با طبیعت پیرامون هم انس پیدا کنند.
بنا به گفته کارشناسان و متخصصان بازدید و بهره مندی از پارک های ماجرا جویانه از مزیت های فراوانی برخوردار بوده که مهم ترین آن ها می توان به بالابردن آمادگی جسمانی تقویت ذهن، استقامت و سطح آمادگی، قدرت تفکر، درگیر شدن در فعالیت های چالش برانگیز و غلبه بر موانع، افزایش اعتماد به نفس، اصلاح محاسبات ذهنی عبور از یک مانع، هماهنگی ذهن و جسم، کاوش در فضای باز، حس مراقبت از محیط زیست و قدردانی از طبیعت اشاره کرد.
در این پیوند، سرپرست فرمانداری کلاردشت گفت: این شهرستان به خاطر برخورداری از موقعیت های ممتاز گردشگری نظیر داشتن آب و هوای سالم، خنک و کوهستانی، محصور شدن در میان رشته های کوه های البرز مرکزی، قلل مخروطی شکل مرتفع و به هم تنینده تخت سلیمان و علم کوه، یخچال های طبیعی و واقع شدن در ارتفاع بیش از هزار و ۲۰۰ متری از سطح دریا از دیرباز تاکنون خاستگاه میلیون ها مسافر، گردشگران داخلی و خارجی بوده است.
مسعود وکیلی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا افزود : بنابراین چنین ظرفیت های منحصربفردی سبب شده تا روز به روز تمایل سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در بخش های مختلف به ویژه گردشگری، گردشگری زمستانی، فراهم سازی امکانات و تجهیزات فعالیت های ورزشی کوهستانی و هیجان انگیز از جمله پارک های ماجراجویانه افزایش یابد و هم اینک سرمایه گذاری با پیش بینی سرمایه ۷۰۰ میلیارد ریالی در حال اجرای چنین طرحی در این خطه گردشگرپذیر غربی مازندران است.
وی اظهار کرد : این طرح براساس تحقیقات انجام گرفته برای نخستین بار در شمال کشور در این خطه غربی مازندران در حال اجرا بوده و البته در بازدید ها پس از عهده دار شدن این مسوولیت طی یک ماه گذشته بنا بر توصیه استاندار مازندران در حمایت تمام عیار از سرمایه گذاران بخش خصوصی چندین بار از این طرح بازدید به عمل آمده است.
سرپرست فرمانداری کلاردشت گفت : امروز همسو با سیاست های دولت وفاق و همدلی برای بهبود فضای کسب و کار و رونق اقتصادی با توجه به محدودیت های مالی دولت و تحریم های ظالمانه، راهی جز همراهی و حمایت همه جانبه از سرمایه گذاران بخش خصوصی نداریم و در نشست های مختلف هم به مسوولان دستگاه های مختلف توصیه و تاکید شد نامه نگاری های زائد اداری در دریافت مجوزها را حذف کنند و تا می توانند به سرمایه گذاران بها دهند.
این طرح در زمینی به گستره حدود هفت هکتار طبق گفته سرمایه گذار در منطقه گردشگری رودبارک کلاردشت از بیش از یکسال گذشته در حال اجرا بوده و پنج سازه برای این طرح تعریف شده که سازه نخست آن پل ادونچر یا به عبارتی پل ماجراجویانه به طول حدود ۱۵۰ متر و ارتفاع ۳۰ متر بین زمین و هوا به روی رودخانه سردابرود بوده که هم اکنون مدتی راه اندازی شده است.
عبدالحمید رازی در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا افزود: علاوه بر راه اندازی این پل یکی از چند سازه کابلی و مهیج سایر سازه های طراحی و تعریف شده برای ادامه آن شامل پلمعلق، دوچرخه هوایی، زیبلاین و سایر سازههای تفریحی، سرگرمی و هیجانی بوده که با گذر زمان تا نوروز سال آینده به به بهره برداری خواهد رسید.
این سرمایه گذار اظهار کرد : در مکان اجرای این طرح پیش بینی های لازم در بخش های مختلف از جمله ایجاد توقفگاه برای ۳۰۰ دستگاه خودرو، مراکز پذیرایی، سرویس های بهداشتی، آلاچیق، سرویس های بهداشتی و نماز خانه سازگار با طبیعت پیش بینی و هم اکنون در حال اجرا است.
وی بیان داشت : میزان سرمایه نخست بابت اجرای این طرح حدود ۲۶۰ میلیارد ریال بوده منتهی با توجه به نوسانات قیمت ارز، دلار، تورم سرسام آور و افزایش افسارگسیخته تجهیزات برای تکمیل طرح حدود ۷۰۰ میلیارد ریال هزینه در بردارد.
این سرمایه گذار با قدردانی از همراهی مسوولان امر در روند اجرای این طرح گفت: به لحاظ موقعیت مکانی این طرح در نقطه ای اجرا شده که هر فرد علاقه مندی در حال گذر از روی این پل معلق بین زمین و هوا افزون بر آنکه هیجانات خود را به چالش می کشد بلکه در آن ارتفاع بادیدن مناظر زیبا و خیره کننده قلل علم کوه و تخت سلیمان و سایر طبیعت زیبای کلاردشت ذهن پریشان او برای دقایقی آرامش پیدا کرده و در حقیقت این بازی های هیجانی داروی شفابخش برای دوری از استرس های ناشی از هیاهوی شهری محسوب خواهد شد.
رازی افزود :به طور معمول از زمان راه اندازی مرحله نخست طرح، به طور جسته و گریخته شاهد حضور مسافران و حتی گردشگران خارجی در سنین هشت سال به بالا به منظور لذت بردن از اوج هیجان از این مجموعه استفاده کرده اند و امیدوارم با وعده های داده شده بتوانیم در ماه های آینده سایر مراحل تعریف شده این طرح را به سرانجام برسانیم.
رودبارک به علت نزدیکی به قلل علم کو ه و تخت سلیمان یکی از مناطق پرجاذبه و گردشگرپذیر کلاردشت بوده که تا مرکز شهر این شهرستان حدود هشت کیلومتر فاصله دارد.
شهرستان ۵۰ هزار نفری کلاردشت که از شهرستان های تاریخی، کوهستانی و گردشگری مازندران است به دلیل داشتن آب و هوای سالم، جنگل های سرسبز هیرکانی، قله های مرتفع علم کوه، تخت سلیمان و یخچال های طبیعی در تمامی فصول سال پذیرای شمار انبوه گردشگران طبیعت گرد داخلی و خارجی است.
این منطقه از ۱۴۰ قله مخروطی شکل با ارتفاع بیش از سه هزار و چهار هزارمتری برخوردار است که کوه هایی نظیر علم کوه، سیاه کمان، شاه علم دار، تخت سلیمان، سنگ سرگ و کرما از معروفترین آنها است.
ضمن اینکه این منطقه علاوه بر داشتن جنگل های سرسبز هیرکانی، رودخانه خروشان حفاظت شده سردابرود، آبشارها و دریاچه های یخی، پوشش مناسب گیاهی و نیز به خاطر داشتن دیواره های صخره ای برای انجام فعالیت های ورزشی نظیر دیواره نوردی، صخره نوردی و اسکی مناسب است.
بنابر اعلام مسئولان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران سالانه بیش از ۶۰۰ هزار نفر برای دیدن جاذبه های طبیعی و استفاده از آب و هوای بسیار خنک و کوهستانی به شهرستان کلاردشت سفر می کنند و از این آمار نیز بیش از ۱۰۰ هزار نفر گردشگر خارجی به ویژه کوهنوردان از کشورهای جمهوری چک، اتریش، آلمان، ترکیه، فرانسه، استرالیا، هلند، اندونزی، لهستان، هند و چین هستند.