به گزارش خبرنگار اقتصادی آباجان به نقل از ایرنا، علی زارعی روز یکشنبه در نشست خبری اظهار داشت: در حوزه جذب سرمایه گذاری خارجی سال گذشته ۱۳.۷ میلیون دلار و در نیمه نخست امسال ۲۰ میلیون دلار در این منطقه جذب صورت گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه توسعه این منطقه آزاد تجاری نیازمند جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی است، از رشد ۱۰۰ درصدی تقاضای سرمایه گذاری در این منطقه خبر داد و افزود: ۱۳۶ بسته سرمایهگذاری به ارزش ۲۸ هزار میلیارد تومان در وب سایت سازمان بارگذاری شده است که بهصورت صدور مجوزهای بی نام و پیش بینی تامین زمین هستند.
مدیرعامل منطقه آزاد اروند به طرح های عمرانی در منطقه آزاد اروند اشاره کرد و گفت: در حوزه طرح های عمرانی احداث پل شهدای خدمت در شهر خرمشهر است که با بیش از هزار میلیارد تومان در حال انجام است و ۷۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارد ضمن آنکه برای آبادانی شهرهای خرمشهر و آبادان نیز اقداماتی صورت گرفته است.
وی از احداث پارک خلیج فارس در شهر آبادان به عنوان یکی از طرح های خوب در حوزه گردشگری یاد کرد و گفت: تکمیل و بهسازی دروازه های ورودی منطقه آزاد در دست انجام است.
زارعی ارزش طرح های عمرانی در دست اجرا را هزار و ۸۹۰ میلیارد تومان برآورد کرد که بیش از ۸۰ درصد آن از محل منابع عمرانی سازمان تامین شده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از هدف های سازمان منطقه آزاد اروند توسعه صادرات و بازاریابی است، گفت: سهولت کسبوکار، افزایش سرمایهگذاری، افزایش تولید، تکمیل زیرساختهای تولید و سرمایه گذاری، اشتغال و کار، گمرک و امور خودرویی از دیگر اهداف اقتصادی این سازمان است.
وی با یادآوری اینکه سال گذشته بیشترین میزان صادرات را داشتیم که ۱۵ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد داشت، افزود: پارسال ۶۲۰ میلیون دلار صادرات عبوری از مرزهای شلمچه، بندر آبادان و خرمشهر ثبت شد که در ۹ ماهه امسال به بیش از ۲ میلیارد دلار رسیده است و این امر نشاندهنده رشد ۱۰۰ درصدی نسبت به مدت مشابه در سال قبل است.
مدیرعامل منطقه آزاد اروند با بیان اینکه منطقه آزاد اروند دارای بیش از ۹ هزار و ۲۰۰ هکتار سایت صنعتی و شهرکی است گفت: بیش از ۲۷۰ کارخانه مختلف در حوزه های نفت و گاز، پتروشیمی، صنایع غذایی، صنایع پلاستیک، و صنایع الکترونیک است.
وی ابراز کرد: در سال گذشته بیش از ۲۲۰ میلیون دلار از تولیدات این منطقه را به خارج از کشور صادر شده است که این آمار در ۹ ماه امسال بیش از ۱۸۰ میلیون دلار است که نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشد ۱۰ درصدی را نشان می دهد.
زارعی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه مرز شلمچه به عنوان یک مرز مهم است که پنجمین کامیونیتی کشور در این منطقه را با همکاری اتاق بازرگانی خرمشهر را با هدف تسهیل در صادرات انجام دادیم همچنین باراندازهای لجستیکی و ترانزیتی منطقه آزاد اروند با هدف افزایش صادرات از ۸۰ هکتار به ۱۰۰ هکتار افزایش پیدا کرده است.
وی با اشاره به واردات هزار و ۹۰۰ دستگاه وانت، مینی بوس، کامیون، کشنده و… از منطقه آزاد اروند گفت: البته خودروهای هیبریدی نیز وارد شده، که هنوز به مرحله ترخیص نرسیده است.
وی ادامه داد: این منطقه نقش مهمی در توسعه اقتصادی، صنعتی و تجاری کشور دارد.