نگاه ویژه رسانه‌های غربی به تعمیق روابط ایران-روسیه

نگاه ویژه رسانه‌های غربی به تعمیق روابط ایران-روسیه

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، تارنمای بخش انگلیسی رادیو بی بی سی با تکرار ادعاهای بی‌پایه و اساس در مورد همکاری‌های نظامی ایران و روسیه نوشت: روسیه از زمان آغاز تهاجم گسترده‌ به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، روابط نزدیک‌تری با ایران، چین و کره شمالی برقرار کرده است.

به نوشته این رسانه دولتی انگلیس، افزایش همکاری ها در بخش انرژی می تواند میزان تجارت دوجانبه را به طور قابل توجهی افزایش دهد.

بی بی سی ادامه داد: مسکو همچنین به دنبال فروش بخشی از گاز مازاد خود به تهران است. از زمان شروع جنگ در اوکراین، اتحادیه اروپا واردات گاز از روسیه را به میزان قابل توجهی کاهش داده که این امر مسکو را تشویق به جذب مشتریان جدید کرده است.

نگاه ویژه رسانه‌های غربی به تعمیق روابط ایران-روسیه

خبرگزاری اینترفکس روز گذشته به نقل از سرگئی تسیویلف، وزیر انرژی روسیه، خبر داد که دو کشور در حال مذاکره در مورد یک خط لوله انتقال گاز از طریق خاک جمهوری آذربایجان به ایران هستند.

به گفته ولادیمیر پوتین، روسیه در نهایت می‌تواند سالانه تا ۵۵ میلیارد متر مکعب گاز به ایران صادر کند.

“توافقی که غرب را نگران خواهد کرد”

خبرگزاری رویترز نیز در پوشش خبری مراسم امضای “شراکت راهبردی ۲۰ ساله” نوشت که چنین توافقی به تعمیق روابط نظامی دوجانبه می انجامد و احتمالاً غرب را نگران خواهد کرد.

در ادامه گزارش رویترز با مقایسه این معاهده با پیمان مشابه روسیه و کره شمالی آمده است: معاهده ایران و روسیه شامل بند دفاعی مشابه معاهده روسیه و کره شمالی نمی‌شود. به گفته منابع غربی، بر اساس آن معاهده، نیروهای کره شمالی برای جنگ در اوکراین به روسیه اعزام شدند. مسکو این موضوع را تایید یا تکذیب نکرده است.

رویترز نوشت: همچنین اشاره خاصی به موضوع نقل و انتقال تسلیحات که آمریکا و متحدانش توجه ویژه ای به آن دارند، نشده است. با این وجود طرفین اعلام کردند که “همکاری های نظامی – فنی” را توسعه خواهند داد.

در ادامه گزارش این خبرگزاری انگلیسی آمده است: مسکو از زمان آغاز جنگ اوکراین روابط نزدیکتری با ایران و سایر کشورهای متخاصم با آمریکا برقرار کرده و با کره شمالی، بلاروس و چین قراردادهای راهبردی منعقد کرده است.

رویترز نیز همانند دیگر رسانه های غربی ادعای بهره‌برداری مسکو از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین را تکرار کرد و نوشت: آمریکا در ماه سپتامبر تهران را متهم کرد که موشک های بالستیک کوتاه برد را برای استفاده علیه اوکراین به روسیه تحویل داده است. تهران ارائه پهپاد یا موشک را قویا تکذیب می کند.

نگاه ویژه رسانه‌های غربی به تعمیق روابط ایران-روسیه

کرملین از تایید دریافت موشک های ایرانی خودداری کرده، اما اذعان کرده که همکاری با ایران شامل “حساس ترین حوزه ها” می شود.

رویترز در ادعا کرد: سفر مسعود پزشکیان به مسکو در حالی انجام می شود که با سقوط اسد در سوریه و حمله اسرائیل به گروه های حزب الله لبنان و حماس، نفوذ ایران در سراسر خاورمیانه رو به کاهش بوده و پس از سقوط اسد، سرنوشت دو پایگاه نظامی روسیه در سوریه نیز نامشخص است.

“تعمیق مناسبات در آستانه تحلیف ترامپ”

در همین راستا خبرگزاری آسوشیتدپرس طی گزارشی از امضای این معاهده ۲۰ ساله “قابل تمدید” نوشت: سفر پزشکیان به مسکو در آستانه مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا، انجام شد. وی متعهد شده که میانجی صلح در اوکراین باشد و موضع سخت تری در قبال ایران اتخاذ کند.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، هرگونه ارتباط با مراسم تحلیف ترامپ را رد کرد و گفت که سفر پزشکیان از مدت ها قبل برنامه ریزی شده بود.

این خبرگزاری آمریکایی با اشاره به روابط پرفراز و نشیب روسیه و ایران نوشت: پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱، ۲ کشور روابط صمیمانه ای برقرار کردند و مسکو به عنوان یک شریک تجاری کلیدی و تامین کننده تسلیحات و فناوری برای تهران که با تحریم های بین المللی مواجه شده، ظاهر شد.

آسوشیتدپرس مدعی شد: تهران به نحو فزاینده ای به کمک مسکو نیاز دارد. چالش‌های ایران ممکن است پس از بازگشت ترامپ به کاخ سفید و با سیاست “فشار حداکثری” علیه تهران تشدید شود. ایران به خصوص خواهان تسلیحات پیشرفته روسی مانند سامانه‌های پدافند هوایی دوربرد و هواپیماهای جنگنده است تا حملات احتمالی اسرائیل را دفع کند.

“تقابل با غرب، مسکو و تهران را نزدیک می‌کند”

روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز نیز به دیدار دیروز پوتین و پزشکیان پرداخت و نوشت: روابط گرم دو رئیس جمهور نشان داد که تهاجم به اوکراین تا چه اندازه روابط خارجی روسیه به ویژه در خاورمیانه را متحول کرده است.

نیکول گراجوسکی (Nicole Grajewski)، پژوهشگر اندیشکده کارنگی، گفت که بخش مربوط به اشتراک گذاری اطلاعات در سایر قراردادهای مشابه وجود نداشته و علیرغم فقدان بند دفاع متقابل، این معاهده “از بسیاری از جنبه ها قابل توجه است”.

نگاه ویژه رسانه‌های غربی به تعمیق روابط ایران-روسیه

هانا نوت (Hanna Notte)، پژوهشگر مرکز آلمانی مطالعات منع گسترش تسلیحات هسته ‌ای جیمز مارتین، گفت که منطق تقابل ژئوپلیتیک با غرب همچنان دو کشور را به یکدیگر نزدیک می‌کند.

وی گفت که با این حال منافع مسکو در کشورهای حاشیه حوزه خلیج فارس حائز اهمیت بوده و ممکن است کماکان روسیه را از حمایت تمام قد از ایران باز دارد.

حتما ببینید

افزایش همکاری‌های امنیتی آفریقا و روسیه

افزایش همکاری‌های امنیتی آفریقا و روسیه

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، تارنمای شبکه خبری سی ان ان نوشت که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *