به گزارش روز شنبه آباجان به نقل از ایرنا به نقل از الیوم السابع، «بدر عبدالعاطی» وزیر امور خارجه مصر امروز در یک نشست مطبوعاتی گفت: درباره ارسال روزانه ۶۰۰ کامیون کمکهای بشردوستانه از جمله ۵۰ تانکر سوخت به نوار غزه توافق شده است.
وی افزود: امیدواریم با توجه به ویرانی کامل منطقه شمال نوار غزه از مجموع کمکهای مذکور، ۳۰۰ کامیون از کمکها به این منطقه ارسال شود.
در همین راستا، «خالد عبدالغفار» وزیر بهداشت مصر از قرنطینه پزشکی در گذرگاه زمینی رفح بازدید کرد.
وزارت بهداشت مصر در بیانیهای هدف از این بازدید را اطمینان از وجود واکسنهای لازم برای فلسطینیهای خارج شده از نوار غزه از جمله واکسنهای فلج اطفال، سرخک، اوریون و سرخجه دانست.
وزیر بهداشت مصر همچنین در این بازدید از روند صدور کارت «سلامت عمومی» برای پیگیری وضعیت سلامتی افرادی که از طریق گذرگاه رفح وارد این کشور میشود اطلاع یافت.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» نخست وزیر و وزیر خارجه قطر روز چهارشنبه ۲۶ دی ماه ۱۴۰۳ از موفقیت تلاشها برای آتش بس در غزه خبر داد و اعلام کرد: طرفهای فلسطینی و اسرائیلی با توافق آتش بس در نوار غزه موافقت کردند.
وی گفت: اجرای توافق از روز یکشنبه ۱۹ ژانویه (۳۰ دی) آغاز میشود و بر اساس توافق، حماس ۳۳ اسیر را در ازای آزادی اسرای فلسطینی آزاد خواهد کرد.
ماجد الانصاری، سخنگوی وزارت خارجه قطر نیز در اظهاراتی گفت: بر اساس توافق میان طرف های توافق و واسطه ها، آتش بس غزه از صبح فردا (یکشنبه) ساعت ۸:۳۰ (به وقت محلی) اجرایی خواهد شد.
رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که بر اثر آن، افزون بر ویرانیهای عظیم و قحطی مرگبار بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شدند.
با وجود همه این جنایتها، رژیم صهیونیستی اعتراف کرد که پس از گذشت بیش از یک سال از جنگ علیه ساکنان غزه، نتوانست به اهداف خود از این جنگ یعنی نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از نوار غزه دست یابد.