به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا ،« قربانعلی محمد پور» روز شنبه در دیدار با رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز البرز همزمان با آغاز هفته پاک (۲۹دی ماه) افزود: موضوع سهم بالای منابع متحرک یا خودروها در آلودگی هوا یک کار تحقیقاتی و دانشگاهی معتبر است بر این اساس باید وضعیت سوخت اصلاح شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز یادآورشد: درحالی که وسایط نقلیه عمومی کلانشهر کرج نیز نسبت به ۳۰ سال گذشته تغییرات موثری نداشته و از طرفی در زمینه گازسوز شدن خودروها نیز اقدامی اثرگذار نشده است.
وی بیان داشت: بخش زیادی از آلودگی کلانشهرهای کشور در نتیجه سوخت وسایط نقلیه است، بنابراین سوخت مشکل دارد و این درحالی است که می بینیم شمار خودروها در حال افزایش است .
وی اظهار کرد: با این وجود دولت چهاردهم و شخص رییس جمهور در بحث صنایع آلاینده بویژه نیروگاه ها ورود کرد و با قطع مازوت این نیروگاهها، گام موثری در کاهش آلودگی هوا در استان البرز برداشته شد.
دولت پای کار حل مسایل زیست محیطی است
محمدپور گفت: در بحث تهدیدات زیست محیطی می توان مدیریت داشت و برخی از این تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد، اما آنچه که مهم است در دولت چهاردهم رییس جمهور، معاون اول رییس جمهور ، اعضای کابینه دولت و استانداران در حوزه رفع مشکلات و مسایل محیط زیست هم قسم شدند که پای کار باشند.
وی معتقد است که توسعه ای در کشور و استان البرز صورت نمی گیرد مگر آنکه پیوست زیست محیطی داشته باشد و بخشی از این چالش های امروز به سال های گذشته باز می گردد .
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز در ادامه بخش قابل توجهی از مشکلات این استان را ناشی از همسایگی با پایتخت دانست و افزود: استان از همسایگی با پایتخت فقط معضلات آن را دارد .
وی گفت: اگرچه اتفاقات خوبی در بحث جاده سازی و راه ها داشتیم اما در اشتهارد صنایع بزرگ تهران را آوردیم برای اینکه بتوانیم براساس مصوبه دولت وقت در شعاع ۱۲۰کیلومتر استقرار دهیم، اما الزامات زیست محیطی را نداشتیم و فقط خواستیم از تهران این صنایع را دور کنیم.
محمدپور افزود: امروز مشکل جدی آلودگی خاک و هوا داریم که بخشی به شهرک اشتهارد و بخشی به شهرک بویین زهرا باز می گردد که در این زمینه بازدید مشترکی با استان قزوین داریم و برای شناسایی بهتر و دقیق تر ، برنامه خواهیم داشت .
محیط زیست نباید فدای رفع بیکاری شود
وی ادامه داد: دغدغه مدیریت اصولی پساب شهرک صنعتی اشتهارد را داریم که به جای خوبی می رسانیم، چراکه حق مردم این منطقه و حق کارگران است و برای حل مشکل بیکاری نباید مباحث زیست محیطی را فدا کرد و نادیده گرفت .
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز گفت: محیط زیست مخالف اشتغال نیست امروز استان البرز و تمام استان های کشور از نظر آب در مضیقه جدی هستند و فرونشست داریم .
وی اضافه کرد: امروز مسوولان صنعت استان البرز و همه مدیران دغدغه در زمینه تامین آب دارند و نباید پروژه صنعتی آب بر در این استان استقرار پیدا کند و به بهره برداری برسد، بلکه باید از محل پساب و فاضلاب ها باشد.
محمدپور گفت: متاسفانه نه تصفیه خانه مناسب و نه شبکه مناسب داریم که در این زمینه استاندار البرز به متولیان درحوزه فاضلاب اعلام داشته برنامه های ویژه خود را برای شهرستان های استان به ویژه برای فردیس و طالقان اعلام کنند، اگرچه بخشی از این اقدامات مستلزم صرف هزینه است اما در رفع چالش های زیست محیطی موثر خواهد بود .
ضرورت حفظ ریه های تهران
وی یاد آورشد: وسعت البرز جنوبی ۶۵ هزار هکتار است که ریه های تهران به شمار می رود، بنابراین باید آن را حفظ کنیم و دراین زمینه هم از جایگاه قانونی هم از جایگاه اجتماعی تکلیف داریم .
ارتقای سطح درخت ارس ۲ هزار و ۵۰۰ ساله در شورای عالی محیط زیست با توجه به حساسیت های که در این زمینه شاهد بودیم و غار یخ مراد در دستور کار است تا به گردشگری پایدار برسیم .
محمدپور تاکید کرد: این بخش های مهم زیست محیطی، در شورای عالی زیست محیطی برای ارتقای سطح و پیگیری ها در این زمینه در نوبت است.
وی گفت: ۷۵هزار هکتار منطقه شکار ممنوع طالقان داریم برای اولین بار دانشگاهیان، تشکل های زیست محیطی ،تشکل های غیردولتی همراه شدند تا برای ارتقای سطح به شورای عالی ارایه شود .
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز یاد آورشد: ۱۰ هزار هکتار در ساوجبلاغ داریم که مطالعات اولیه انجام شده بنابراین توسط دانشگاهیان مطالعات برای ارتقای سطح آن در شورای عالی محیط زیست در دستور کار قرار گرفته است .
وی با بیان اینکه شعار امسال روز هوای پاک «عزم ملی برای هوای پاک با انرژی تجدید پذیر » است گفت: مشکلات ایجاد شده به دلیل آن است که از منابع خوب استفاده نشده و شخص رییس جمهور خلاقانه پویش ۲ درجه کمتر را اعلام داشتند و استان البرز هم با همین رویه از طریق ارایه مجوزهای پنل های خورشیدی پیش می رود چرا که دولت امتیازات ویژه ای قایل شده است .
محمد پور اظهار کرد: در گام اول باید باور داشته باشیم که این اقدام فرصتی برای مسؤولیتپذیری ملی است و در راستای حفظ محیط زیست و کاهش اثرات مخرب تغییرات اقلیمی نقش بسزایی خواهد داشت.
وی افزود: کاهش ۲ درجهای دمای سیستمهای گرمایشی، علاوه بر صرفهجویی در مصرف انرژی، به کاهش انتشار گازهای گلخانهای و حفظ منابع طبیعی کمک شایانی میکند که این گام کوچک، اثری بزرگ در کاهش آلودگی هوا و تقویت پایداری زیستمحیطی دارد.