«توگو» پیوستن به ائتلاف کشورهای ساحل آفریقا را بررسی می‌کند

«توگو» پیوستن به ائتلاف کشورهای ساحل آفریقا را بررسی می‌کند

به گزارش روز شنبه آباجان به نقل از ایرنا از خبرگزاری فرانسه، «رابرت دوسی» وزیر امور خارجه توگو در گفتگویی مطبوعاتی در خصوص احتمال پیوستن این کشور کوچک غرب آفریقا به ائتلاف کشورهای ساحل (AES)، خاطرنشان کرد که پیوستن توگو به این ائتلاف غیرممکن نیست اما تصمیم این مساله با رئیس جمهوری است. وی افزود: از مردم توگو بپرسید که آیا خواهان پیوستن به ائتلاف کشورهای ساحل هستند؛ به گمان من جواب مردم توگو مثبت خواهد بود.

«توگو» پیوستن به ائتلاف کشورهای ساحل آفریقا را بررسی می‌کند

سران دولت‌های نظامی در سه کشور مالی، نیجر و بورکینا فاسو پس از به قدرت رسیدن در فاصله سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳ و خروج از سازمان «جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا» (اکوواس) اقدام به تاسیس ائتلاف کشورهای ساحل و امضای یک پیمان امنیتی کردند. این کشورها همچنین از کشور فرانسه یکی از قدرت‌های استعماری در آفریقا فاصله گرفته‌اند و برای مبارزه با شورش گروههای مسلح در کشورهای خود، درصدد کسب حمایت‌های سیاسی و نظامی از روسیه برآمده‌اند.

این سه کشور همچنین روابط تنش‌آلودی با برخی از همسایگان خود از جمله «ساحل عاج» دارند که به زعم آنها روابط بسیار نزدیکی با پاریس دارد. ساحل عاج نیز اعلام کرده که نظامیان فرانسوی در ماه جاری میلادی (ژانویه ۲۰۲۵) ساحل عاج را ترک خواهند کرد. فرانسه که حکومت استعماری آن در غرب آفریقا در دهه ۱۹۶۰ میلادی به پایان رسید، در حدود یک هزار سرباز در ساحل عاج دارد. کاهش روابط نظامی فرانسه با کشورهای آفریقایی در حالی است که پاریس در تلاش است نفوذ سیاسی و نظامی رو به کاهش خود را با طراحی یک راهبرد نظامی جدید و کاهش شدید حضور نظامی دائمی در قاره آفریقا جبران کند.

«توگو» پیوستن به ائتلاف کشورهای ساحل آفریقا را بررسی می‌کند

                                            (رئیس جمهوری توگو)

بر اساس این گزارش، در صورت پیوستن توگو به انتلاف کشورهای ساحل آفریقا، سه کشور محصور در خشکی بورکینا فاسو، مالی و نیجر، به بندر «لومه» پایتخت توگو برای تجارت دسترسی خواهند یافت. «فور گناسینگبه» (Faure Gnassingbe) رئیس جمهوری توگو که در سال ۲۰۰۵ پس از مرگ پدرش به قدرت رسید، در نقش یک میانجی کلیدی در چندین بحران مهم سال‌های اخیر در منطقه غرب آفریقا ظاهر شده و در عین حال روابط خود را با غرب نیز حفظ‌کرده است.

منطقه ساحل آفریقا به منطقه حائل بین «ساوانا» یا گرم‌دشت‌ها و علفزارهای گرمسیری در جنوب و صحرای آفریقا در شمال اطلاق می‌شود. کمربند ساحل به پهنای حدود یک هزار کیلومتر به طول ۵ هزار و ۴۰۰ کیلومتر از اقیانوس اطلس در غرب تا دریای سرخ در شرق آفریقا امتداد دارد.

حتما ببینید

افزایش تماس‌های دیپلماتیک مصر در آفریقا

افزایش تماس‌های دیپلماتیک مصر در آفریقا

به گزارش روز دوشنبه آباجان به نقل از ایرنا به نقل از «شینهوا» ، قاهره …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *