به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، مسعود پزشکیان روز جمعه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با ولادیمیر پوتین همتای روس خود پس از امضای معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه در کاخ کرملین در مسکو افزود: این سند که بر اساس منافع دو کشور تنظیم شده است می تواند افق روشنی برای مسیر همکاریهای ایران و روسیه را ترسیم کند.
رئیسجمهور گفت: در این سند، افزایش سطح مبادلات با استفاده از ظرفیتها و توانمندیها در اتحادیه اقتصادی اوراسیا تأکید شد. ارتقای سطح همکاریها در مسائلی نظیر مبارزه با افراط گرایی، تروریسم و خشونتهای سازمانیافته مورد تأکید قرار گرفته است.
وی ضمن قدردانی از میزبانی شایسته دولت و ملت بزرگ روسیه اظهار امیدواری کرد که پیوندهای دوستی میان دو کشور همچنان در جهت تأمین منافع دو ملت ادامه یافته و شاهد فصل جدیدی از همکاریهای راهبردی میان دو کشور باشیم.
پزشکیان، فدراسیون روسیه را کشوری مهم در جهان و برخوردار از جایگاهی ممتاز در چارچوب سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و افزود: در سالهای اخیر شاهد رشد قابل توجه مناسبات و تبادلات هیئتها در سطوح عالی بوده و این روند با حسن اعتماد موجود در میان طرفین همچنان جریان دارد.
دکتر پزشکیان با اشاره به اینکه در مذاکرات امروز چگونگی توسعه و گسترش همکاریهای اقتصادی و تجاری دو کشور مورد رایزنی قرار گرفت، تصریح کرد: موانع موجود بر سر راه اجرای توافقات و همچنین راهحلها بررسی شد و این گفتگوها شامل طیف وسیعی از موضوعات بود. در وهله نخست مروری بر همکاری دوجانبه صورت گرفت و پس از آن گفتگوهای مثبتی در زمینه همکاریهای منطقهای و بینالمللی داشتیم.
رئیس جمهور همچنین با اشاره به امضای سند جامع همکاریهای دو کشور گفت: این توافق، فصل جدیدی در روابط میان ایران و روسیه در همه زمینهها بهویژه در زمینه همکاریهای اقتصادی خواهد گشود. اطمینان دارم این سند که براساس منافع مشترک دو کشور تنظیم شده میتواند مسیر توسعه همکاریهای ایران و روسیه را هموار و افقهای روشنی را برای طرفین ترسیم کند.
دکتر پزشکیان با تاکید بر اینکه هر دو کشور مصمم به رفع سریع موانع توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری از جمله در موضوعات تعرفههای گمرکی، بانکی، تبادل کالا و ارزهای ملی، ضمانتنامههای سرمایهگذاری، تسهیل تردد تجار و موضوع روادید هستند، خاطرنشان کرد: در این نشست همچنین بر افزایش سطح مبادلات تجاری با توجه به توانمندیها و ظرفیتهای موجود دو کشور و همچنین عضویت ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا تأکید شد.
رئیس جمهور اضافه کرد: با توجه به شرایط فعلی منطقه، ارتقای سطح همکاریهای امنیتی در مسائلی نظیر مبارزه با افراطگرایی، تروریسم و خشونتهای سازمان یافته مورد تأکید قرار گرفت و همچنین در مورد طیف وسیعی از مسائل منطقهای از جمله خاورمیانه و قفقاز، تبادل نظر و بر اهمیت حفظ صلح و ثبات در افغانستان تأکید شد.
دکتر پزشکیان با بیان اینکه تعمیق مناسبات منطقهای با توجه به عضویت مشترک در ترتیبات مهمی همچون شانگهای و بریکس و استفاده از این ظرفیتها، تأثیر بارزی بر تعمیق همگرایی منطقهای و کسب منافع مشترک برای طرفین دارد، اظهار داشت: بر این اساس حضور فعال در این سازوکارها مورد توافق طرفین قرار گرفت.
رئیس جمهور با یادآوری اینکه جنگ راهحل مناسبی برای حل مسائل نیست و از مذاکره برای دستیابی به صلح میان دو کشور روسیه و اوکراین استقبال میکنیم، افزود: اعتقاد راسخ داریم که کشورهای غربی باید به نگرانیهای امنیتی دیگر کشورها احترام بگذارند و از تحمیل زیادهخواهیهای خود به دیگران پرهیز کنند.
دکتر پزشکیان با اشاره به اینکه در زمینه تجاوزهای رژیم اسرائیل به خاک لبنان و سوریه نیز با یکدیگر گفتگو کردیم، تصریح کرد: هر دو کشور بر برقراری آتشبس دایمی در لبنان و بر پایان یافتن تجاوزهای این رژیم به خاک سوریه تأکید داریم و امیدواریم آتشبس قطعی در غزه برقرار و تجاوزات به این سرزمین پایان یابد.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، مسعود پزشکیان و ولادیمیر پوتین رؤسای جمهور ایران و روسیه بعدازظهر جمعه ۲۸ دیماه ۱۴۰۳ در آیینی در کاخ کرملین، معاهده مشترک جامع راهبردی دو کشور را امضا کردند.
رئیس جمهور بنا به دعوت رسمی همتای خود و با هدف گسترش روابط دوجانبه و نیز امضای معاهده مشترک جامع راهبردی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه به مسکو سفر کرده است.
نثار گل به بنای یادبود سرباز گمنام روسیه، برنامه آغازین رئیسجمهور در سفر رسمی به مسکو بود.
دیدارهای جداگانه با رئیسجمهور و نخستوزیر روسیه و شرکت در نشست مذاکرات هیأتهای بلندپایه دو کشور از دیگر برنامههای پزشکیان در این سفر بود.
رئیسجمهور در ادامه برنامههای سفر یکروزه خود در جمع تجار و صنعتگران روسی نیز حضور خواهد یافت و با آنان گفتوگو خواهد کرد.
پزشکیان همچنین در مصاحبهای پاسخگوی پرسشهای شبکه ملی تلویزیون روسیه خواهد بود.
وزیران امورخارجه، اموراقتصادی و دارایی، راه و شهرسازی، نفت، جهاد کشاورزی، رئیس سازمان انرژی اتمی، رئیس کل بانک مرکزی، معاون امور بینالملل وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و برخی دیگر از دولتمردان و همچنین مهدی طغیانی عضو گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه، رئیسجمهور را در این سفر همراهی میکنند.