به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، سیدعباس صالحی چهارشنبهشب در بازدید از موسسه فرهنگی – مطبوعاتی شهرآرا در مشهد در جمع خبرنگاران افزود: اینکه امسال خراسان رضوی نتوانسته نمایندهای در چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر داشته باشد، از عوامل مختلفی نشات می گیرد اما به نظر می رسد داوری ها نباید عامل اصلی در این موضوع باشد.
وی اظهار کرد: برگزاری آیین آغازین چهل و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در مشهد فرصتی را فراهم می کند تا شماری از آثار نمایشی این شهر به جمع تئاترهای دیگر این جشنواره اضافه شوند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از سوی دیگر این جشنواره برای خراسان رضوی فرصتی را ایجاد می کند تا اگر بودجه ای در این استان صرف تئاتر میشود، زمینه بروز استعدادها و ظرفیت های این بخش را برای همگان فراهم کند تا رویکرد جدی تری نسبت به هنرهای نمایشی در این خطه شکل گیرد.
صالحی اظهار کرد: مهم این است که مشهد و خراسان به یک قطب فرهنگی و هنری تبدیل شوند، با همراهی استاندار خراسان رضوی و مسیری که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیش گرفته، در نظر است تا رویدادهای فرهنگی و هنری بیشتری در خراسان رضوی برگزار شود تا قطب فرهنگی خراسان بتواند در فضای ایران جلوهگری بیشتری داشته باشد.
پیگیری برای ازسرگیری ساخت پردیس تئاتر مشهد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص علت ناتمام ماندن طرح پردیس تئاتر مشهد، که در دولت دوازدهم و با مسوولیت وی آغاز شده بود، گفت: در دولت دوازدهم تصمیم داشتیم که ساخت پردیس تئاتر مشهد را تا پایان همان دولت به اتمام برسانیم، همواره آنچه مدنظرم بود، این بود که اجرای طرحی در کشور آغاز نشود که نتوان آن را به اتمام رساند و تبدیل به یک مسیر بی پایان شود.
صالحی اظهار کرد: با همین تفکر به مشهد آمدیم و با شهردار وقت در سال ۱۳۹۷ برنامه ای را تنظیم کردیم تا طرح پردیس تئاتر مشهد تا پایان دولت دوازدهم آماده بهره برداری شود اما شیوع ویروس کرونا باعث تاخیر زمانی در افتتاح این طرح شد، تعهد شفاهی و کلامی ما و استاندار و شهردار وقت مشهد نیز آن بود که این طرح تا پایان آن دولت به پایان رسد، اما متاسفانه این اتفاق نیفتاد.
وی یکی از اهداف سفر خود به خراسان رضوی را پیگیری ازسرگیری ساخت پردیس تئاتر مشهد ذکر کرد و گفت: این پردیس برای مشهد یک تنفس حیاتی است که با توجه به ظرفیت بالای آن، می تواند به کمک هنرهای نمایشی این شهر بیاید، اینکه ساخت این پردیس پیشرفت قابل توجهی نداشته، حتما مطلوب نیست و امیدواریم در دولت چهاردهم با همت شهردار و استاندار خراسان رضوی پردیس تئاتر مشهد نکمیل شده و به بهره برداری برسد.
سهم ناشران و مطبوعات از یارانه یکسان بوده است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص یارانه کاغذ نیز گفت: یارانه کاغذی که به مطبوعات و نشریات اختصاص یافته، باقیمانده مصوبه ای است که از دولت دوازدهم باقی مانده بود که در قالب یارانه با ارز ارزان قیمت گرفته شد، اختصاص این یارانه در دولت سیزدهم ادامه یافت و تا امروز نیز ادامه داشته است، این طور نیست که یارانه کاغذ به نشریات و مطبوعات داده شود اما ناشران از آن بی بهره مانده باشند.
صالحی اظهار کرد: سهم ناشران و اهالی مطبوعات از یارانه کاغذ در دولت دوازدهم و دولت سیزدهم مشخص و پرداخت شده بود، مشکلاتی در دریافت رقم های باقیمانده از این سهم وجود داشته است اما اکنون برخورداری مطبوعات و ناشران از این یارانه یکسان است.
وی اظهار امیدواری کرد که در گفت و گو با دولت بتوان نسبت به دریافت ارز توافقی برای یارانه کاغذ به نتیجه مطلوب رسید.
بودجه شهرداری مشهد ۵۶ برابر بودجه وزارت ارشاد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص وضعیت بودجه وزارتخانه متبوع خود، گفت: بودجه این وزارتخانه محدود بوده و متناسب با تعدد وظایف و مسوولیت های آن نیست، بودجه این وزارتخانه در دولت دوازدهم ۱۲ هزار میلیارد ریال بوده و امسال ۳۲ هزار میلیارد ریال بوده است.
صالحی اظهار کرد: این در حالی است که بودجه شهرداری مشهد در سال جاری ۵۶۰ هزار ریال است که ۵۶ برابر بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دوازهم است.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در ادامه سفر خود به خراسان رضوی از مجموعه های فرهنگی – مطبوعاتی شهرآرا، قدس و خراسان بازدید کرد.