به گزارش روز چهارشنبه آباجان به نقل از ایرنا از خبرگزاری افه، «ایوان خیل» وزیر امور خارجه ونزوئلا با انتشار پیامی از طریق کانال رسمی خود در پیامرسان تلگرام اعلام کرد که این «تصمیم حاکمیتی»، «در پاسخ به رفتار خصمانه» دولتهای هلند، فرانسه و ایتالیا «به دلیل حمایت آنها از گروههای افراطی» و «مداخله در امور داخلی» گرفته شده است.
وی تاکید کرد: دیپلماتها همچنین باید مجوز کتبی از وزارت امور خارجه ونزوئلا به منظور تردد بیش از ۴۰ کیلومتر از پلازا بولیوار در کاراکاس داشته باشند که تضمینکننده رعایت دقیق وظایف آنها باشد.
خیل خاطرنشان کرد: ونزوئلا خواستار احترام به حاکمیت و حق تعیین سرنوشت، [به عنوان] اصولی است که در منشور سازمان ملل متحد تعیین شده است؛ به ویژه در برابر کسانی که تابع دستورالعملهای واشنگتن هستند.
این اقدام دولت ونزوئلا با گذشت چند روز از مراسم تحلیف «نیکلاس مادورو» به عنوان رئیسجمهوری ونزوئلا برای دوره ۲۰۲۵- ۲۰۳۱ انجام میشود که برخی مقامهای این کشورهای اروپایی، از به رسمیت شناختن مادورو سر باز زدند و از «ادموندو گونزالس» نامزد سابق مخالفان حمایت کردند. گونزالس پیش از ترک ونزوئلا و به دنبال برگزاری انتخابات، در سفارت هلند در کاراکاس پنهان شده بود.
دولت ونزوئلا همچنین به تازگی روابط دیپلماتیک خود را با پاراگوئه قطع و اعلام کرد که «سانتیاگو پنیا» رئیسجمهوری این کشور قوانین بینالمللی و اصل عدم مداخله را نادیده میگیرد.
پنیا در گفتوگوی مجازی با گونزالس، وی را به عنوان پیروز انتخابات ۲۸ ژوئیه (هفتم مرداد) در ونزوئلا معرفی کرد.
پس از پیروزی «نیکلاس مادورو» در انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا، نتایج اعلام شده از سوی اپوزیسیون رد شد و حامیان بینالمللی این جریان راستگرای افراطی از جمله آمریکا و قدرتهای غربی نیز به شدت واکنش نشان دادند.
به این ترتیب، آمریکا نتایج را زیر سوال برد و از اعتراضهای خشونتآمیز حامیان راستگرای ادموندو گونزالس نامزد سابق مخالفان دولت علیه نتایج انتخابات حمایت کرد.
در سال ۲۰۱۹ نیز آمریکا و متحدانش، «خوان گوایدو» رهبر سابق مخالفان دولت مادورو که در ژانویه ۲۰۱۹ خود را «رئیسجمهوری موقت» ونزوئلا معرفی کرد، به رسمیت شناختند.