هدفگذاری تولید ۲۷ میلیون تن سبزی و جالیزی در فضای باز طی سال زراعی جاری

هدفگذاری تولید ۲۷ میلیون تن سبزی و جالیزی در فضای باز طی سال زراعی جاری

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از وزارت جهادکشاورزی، حسین اصغری روز چهارشنبه در این باره اظهار داشت: در سال زراعی جاری برنامه تولید سه محصول سیب‌زمینی، پیاز و گوجه‌فرنگی در فصل پاییز و زمستان به ترتیب ۲۰۰ هزار تن، ۷۵۰ هزار تن و یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن برنامه‌ریزی شده است که به تدریج تولید و در بازار عرضه می‌شود.

مدیرکل دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: به طور تقریبی تمام استان‌ها در تامین سبزی و محصولات جالیزی کشور براساس توانمندی‌های اقلیمی نقش دارند، اما استان‌های اردبیل، همدان، جنوب‌کرمان، فارس، آذربایجان شرقی و غربی، اصفهان، بوشهر، خراسان رضوی، هرمزگان، کرمانشاه، کردستان، خوزستان، زنجان و قزوین سهم بسزایی در تولید این محصولات دارند.

وی کل سطح زیر کشت محصولات سبزی و جالیزی در سال زراعی ۱۴۰۳ – ۱۴۰۲ را بر اساس گزارش‌های استانی حدود ۶۶۸ هزار هکتار عنوان و خاطرنشان کرد: سال گذشته از این سطح ۲۶ میلیون و ۴۳۳ هزار تن محصول به دست آمد.

اصغری با بیان این که طی دو دهه اخیر به دلیل خشکسالی‌های پی در پی، کم شدن آب رودخانه‌ها و پایین رفتن سطح آب در چاه‌ها، کشاورزان به استفاده از آبیاری مدرن رو آوردند، افزود: در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ از کل سطح ۶۶۸ هزار هکتاری این محصولات، ۴۷۰ هزار هکتار معادل ۷۰ درصد مزارع، با استفاده از آبیاری‌های نوین آبیاری شده‌اند.

وی تصریح کرد: از کل سطح زیر کشت محصولات سبزی و جالیزی در سال زراعی گذشته، بیش از ۳۰۰ هزار هکتار به سه محصول سیب‌زمینی، پیاز و گوجه‌فرنگی اختصاص داشت که با تولید بیش از ۱۴ میلیون تن، تامین کننده نیازهای داخلی و صادراتی بوده است.

مدیرکل دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: در سال گذشته تا پایان اسفند ۱۴۰۲ مجموع صادرات محصولات سبزی و جالیز بیش از ۴ میلیون تن به ارزش ۱۳۴۰ میلیون دلار بود.

وی درباره بذر سبزی و جالیز (بدون سیب‌زمینی) مورد نیاز کشور در سال زراعی گذشته گفت: بذر مورد نیاز حوزه سبزی و جالیز حدود ۴ هزار تن بود که ۷۷۲ تن آن وارد کشور شد.

وی ادامه داد: کل سیب‌زمینی بذری مورد نیاز کشور نیز حدود ۵۵۰ هزار تن است که بیشتر آن در کشور تامین شده و واردات حدود ۴۰۰ تنی آن تنها با هدف آشنایی کشاورزان با ارقام جدید صورت می‌گیرد.

اصغری در مورد کشت نشایی این محصولات نیز گفت: توسعه کشت نشایی در چند سال اخیر پیشرفت خوبی داشته و کل سطح زیر کشت نشایی محصولات سبزی و جالیز در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ حدود ۲۲۳ هزار هکتار گزارش شده و این در حالی است که سیب‌زمینی با سطحی بالغ بر ۱۴۰ هزار هکتار امکان کشت نشایی ندارد.

وی اضافه کرد: در بین سایر محصولات، گوجه‌فرنگی و پیاز به ترتیب با ۹۸ و ۶۳ درصد بالاترین سطح زیر کشت نشایی محصولات را دارند.

مدیرکل دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی وزارت جهادکشاورزی در مورد کیفیت محصولات سبزی و صیفی و باقیمانده سموم در آن تصریح کرد: بررسی میزان باقیمانده نیترات سه محصول سیب‌زمینی، پیاز و خیار، طی ۳ سال نمونه‌برداری در ۲۳ استان به تعداد یک هزارو ۱۵۵ نمونه سیب‌زمینی، ۶۵۱ نمونه پیاز و ۴۹۲ نمونه خیار فضای باز توسط موسسه تحقیقات خاک و آب با هماهنگی سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌ها نشان می‌دهد، غلظت نیترات در این سه محصول در مقایسه با استاندارد ملی ایران و سایر استانداردهای بین‌المللی در وضعیت مطلوبی قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: پروژه بررسی باقیمانده آفت‌کش‌ها و نیترات در محصولات سبزی و جالیز با همکاری موسسات تحقیقاتی خاک و آب از سال ۱۳۹۹ آغاز شد.

اصغری درباره اهمیت تغذیه گیاهان سبزی و جالیز گفت: تغذیه گیاهی نقش مهمی در تولید محصولات سبزی و جالیز دارد و با توجه به کوتاه بودن دوره رشد این گیاهان نقش کود چه از نظر کمیت و کیفیت و چه از نظر زمان مصرف بسیار حائز اهمیت است.

وی افزود: در محصولات سبزی و صیفی کوددهی علمی می‌تواند روی افزایش کمیت و کیفیت و کاهش ضایعات محصول تاثیرگذار باشد و دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی با اجرای پایلوت‌های تغذیه در استان‌های مختلف زیر نظر متخصصان و برگزاری دوره‌های آموزشی هدفمند، همواره تلاش کرده علوم روز تغذیه را در اختیار مدیران، کارشناسان و کشاورزان قرار دهد.

حتما ببینید

برنامه ملی مقابله با بیماری بروسلوز دامی اجرایی شد

برنامه ملی مقابله با بیماری بروسلوز دامی اجرایی شد

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از سازمان دامپزشکی کشور، رضا اسدی روز چهارشنبه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *