به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از شیراز، اعتکاف به توقف سه روز یا بیشتر در مسجد به قصد قربت و عبادت با شرایط خاص را گویند. از ارکان اعتکاف، ماندن در مسجد و روزه است و دارای شرایط و احکامی است که در کتب فقهی بیان شده و در فقه دارای بابی مستقل به نام باب اعتکاف است.
مراسم اعتکاف در ایامالبیض ماه رجب چند سالی است که در کشور ایران مشتاقان زیادی به ویژه در سنین نوجوانان و جوانان را جذب کرده است.
در همین راستا، اعتکاف مخصوص اقشار و افراد مختلف در کشور برنامهریزی و اجرا میشود و از آنجا که مساجد ظرفیت تعداد زیاد متقاضیان اعتکاف را ندارند، اقشار و گروههای مختلف در مساجد خاص برای اعتکاف ساماندهی میشوند، مثلا امسال در اقدامی نوآورانه و با هدف ایجاد پیوند میان فناوریهای نوین و معنویت، نخستین دوره اعتکاف تخصصی فعالان حوزه هوش مصنوعی در قم در حال برگزاری است.
اما قشر دانشآموز و دانشجو، بیشترین افراد معتکفین در کشور را تشکیل میدهند که هرساله به تعداد آنها افزوده هم میشود.
کانون رهپویان وصال شیراز، ۲۴ سال است که بزرگترین اعتکاف جوانان کشور را در مسجد جامع شیراز برگزار میکند و همچنان، این مراسم در شیراز، به عنوان بزرگترین اعتکاف جوانان کشور مطرح است.
احد پاریابی مسئول روابط عمومی کانون رهپویان وصال شیراز در گفتوگو با خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم در شیراز، با اشاره به برگزاری بزرگترین اعتکاف جوانان کشور در مسجد جامع شهدای شیراز به همت این کانون، گفت: امسال هم میزبان بیش از ۸ هزار نفر از جوانان و نوجوانان شیراز هستیم.
وی با اشاره به برگزاری برنامه پذیرش و ورودی، مراسم جشن میلاد امیرالمومنین (ع) و روز پدر، در روز گذشته، از سخنرانی ۲ ساعت قبل از افطار برای هر روز خبر داد و تصریح کرد: مناجات و سخنرانی دوم هر شب از ۱۰ شب تا یک بامداد از دیگر برنامههای روزانه در اعتکاف امسال است.
پاریابی گفت: کسانی که به هر دلیل نتوانستند در این مراسم شرکت کنند، با همکاری رسانه ملی و از طریق رادیو و تلویزیون شبکه استانی فارس، پخش زنده برنامه را شاهد خواهند بود.
مسئول روابط عمومی کانون رهپویان وصال شیراز با اشاره به اینکه برنامهریزی و اجرای این سه روز اعتکاف، بیش از ۴۰ روز زمان برده است، ادامه داد: امسال بیست و چهارمین دوره اعتکاف بزرگ جوانان و نوجوانان کشور را در شیراز در حال انجام داریم و با توجه به تجربه این سالها، تا این لحظه برنامهها طبق زمانبندی پیش رفته و ما در تلاش هستیم که به این نوجوانان و جوانان در اعتکاف خوش بگذرد، چراکه وقتی این جوانان در این بهشت مسجد شهدا اعتکاف را به پایان میرسانند، باید با اشک شوق از مسجد خارج شده و تا سال دیگر روزشمار برای خود داشته باشند.
وی با اشاره به برگزاری برنامههای فرهنگی خاص گفت: این برنامهها شامل سه بخش با مهمانان ویژه است که روز اول با حضور آیت الله دژکام نماینده ولی فقیه در فارس، روز دوم با حضور آیت الله دستغیب و روز سوم آیت الله کلانتری تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی برای نماز ظهر و سخنرانی تدارک دیده شده است.
پاریابی، بخش دیگری از برنامههای اصلی را ۲ ساعت بعد از افطار تا نیمهشب با سخنرانی حجت الاسلام انجوی نژاد را اعلام کرد و ادامه داد: مهمانان دیگر این برنامه، از جمله باباخانی مسئول سازمان هیئت و تشکلهای دینی کشور؛ و اساتید و علمای استانی و کشوری هستند.
مسئول روابط عمومی کانون رهپویان وصال شیراز، بخش دیگر برنامههای فرهنگی خاص در سه روز اعتکاف امسال را “محفل قرآنی” معرفی کرد که با حضور قاریان استانی و کشوری برگزار میشود.
وی به برگزاری اعمالام داوود در روز پایانی اعتکاف اشاره کرد و افزود: این مراسم از ساعت ۹ صبح تا ۳ بعدازظهر در مرحله اول، و مرحله دوم در بعد از ظهر همراه با برنامه وداع برگزار میشود.
پاریابی به برگزاری یادواره شهدا در این سه روز اشاره کرد و گفت: امسال یاد و خاطره شهدای مقاومت، از جمله حاج قاسم عزیز، سید حسن نصرالله، اسماعیل هنیه، و دیگران را در دل برنامهها داریم؛ باشد که این شهدا هم از ما یاد کنند و از ما راضی باشند.
مسئول روابط عمومی کانون ره پویان وصال شیراز با بیان اینکه هماهنگی برای برگزاری برنامههای مختلف از یک ماه قبل انجام و تثبیت شده، از گعدههای دانشآموزی و دانشجویی، و بخصوص نونهالان خبر داد که با والدین خود در این مراسم حضور دارند.
وی گفت: اگرچه گروه هدف ما ۱۴ تا ۴۰ سال است، اما برای دیگران هم برنامههایی پیشبینی شده است.
وی، فراگیری فرهنگ اعتکاف را از رویشهای انقلاب عنوان، و تاکید کرد: در همه این سالها سعی کردیم که حلقههای دوستی و محبت در برنامههای اجرایی کانون مثل اعتکاف، راهیان نور یا دیگر برنامهها ایجاد شود و این کار که از طریق ۲۰ واحد طراحی شده حفظ شود، مثلا واحد قرآنی کلاسهای مختلف از ابتدایی روانخوانی و روخوانی تا تربیت قرآنآموزان در حد بینالمللی، از جمله این موارد است.
پاریابی گفت: بالغ بر ۲۰ هزار نوجوان و جوان امسال برای اعتکاف ثبتنام کردند که فقط یک سوم این جمعیت را توانستیم پذیرش کنیم و این نکته، هم جای خوشحالی دارد و هم غبطه برای اینکه نتوانستیم همه را پذیرش کنیم، به دلیل اینکه فضای مسجد بیش از این ظرفیت نداشت، و نه فقط اینجا، بلکه در همه مساجد دیگر اقبال جوانان و نوجوانان بسیار زیاد بوده است.
انتهای پیام/ ۴۲۴/