دکتر ویدا سمیعی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا اظهار کرد: امکان و زیر ساخت های لازم برای برداشت و پیوند عضو کبد در سه ببیمارستان بعثت، بهشتی و اکباتان فراهم شده است.
وی اضافه کرد: یک متخصص کبد برای فعالیت در بخش پیوند کبد باید ۶ ماه در تهران دوره برداشت و پیوند کبد را ببیند سپس نسبت به این عمل جراحی اقدام کند.
مسوول تیم فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: برای این کار با ۲ چالش مواجه هستیم ابتدا اینکه شمار متخصصان کبد در همدان بسیار اندک هستند بنابراین آنقدر مشغله دارند که تنها پاسخگوی بیماران در مطب و بیمارستان هستند.
سمیعی اضافه کرد: همچنین به علت کمبود پزشک متخصص در این حوره، تاکنون فردی متقاضی طی دوره های تخصصی برای برداشت و پیوند کبد در این استان نبوده است.
وی تاکید کرد: در صورت فعالیت متخصصی در بخش پیوند کبد ، بیماران نیازمند این عضو حیاتی برای برداشت و پیوند عضو به تهران اعزام نمی شوند و این فرایند در استان صورت می گیرد.
مسوول تیم فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد: ابتدای سال تاکنون ۱۶ مورد اهدای عضو در همدان صورت گرفته است.
سمیعی افزود: نمی توان آمار دقیقی از شمار بیماران همدانی در صف انتظار عضو اهدایی ارائه کرد اما ۲۳ هزار نفر در کشور در صف انتظار پیوند کبد، کلیه، ریه و قلب هستند.