سوده نجفی روز چهارشنبه در گفت گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا افزود: شورای ششم از روز اول به این موضوع حساسیت داشته و دارد و اکنون کمیته ایمنی با همکاری سازمان آتشنشانی و قوه قضاییه نسبت به شناسایی و اعلام نام این ساختمانها تشکیل شده و اقدام کرده که این امر گامی سازنده برای حل این معضل است.
وی اضافه کرد: افکار عمومی و شهروندان پس از حادثه تلخی که در ساختمان پلاسکو رخ داد و تعدادی از کسبه و آتشنشانان در این حادثه جان باختند و خسارت زیادی به کسبه ساختمان پلاسکو وارد شد، نسبت به این موضوع که با جان شهروندان ارتباط دارد، حساس شدهاند.
رییس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران گفت: در اسامی ساختمانهای ناایمن نام برخی از مراکز تجاری و بیمارستانها نیز دیده میشود که این موضوع میتواند در صورت بروز هرگونه حادثه احتمالی جان شهروندان را با خطر مواجه کند.
به گفته وی، البته با پیگیریهای صورت گرفته از سوی قوه قضاییه و آتشنشانی تعداد این ساختمانها کمتر شده و تعدادی از آنها نسبت به ایمنسازی اقدام کردند اما کماکان نام برخی از مراکز دیده میشود.
ایمنی الزامی برای هر ساختمان است
نجفی اظهار کرد: موضوع ایمنی یکی از الزامات ضروری برای هر ساختمانی است و باید نهادهای مربوطه نهایت دقت را برای رعایت اصول ایمنی داشته باشند زیرا هرگونه مماشات در این حوزه میتواند منجر به خطر افتادن جان شهروندان شود.
وی ادامه داد: مراکز تجاری و درمانی به دلیل تردد تعداد قابل توجهای از شهروندان به این مکانها باید حساسیت بیشتری نسبت به ایمنی داشته باشند اما شاهد این هستیم که تعدادی از این مراکز در لیست ساختمانهای ناایمن شهر تهران قرار دارد و با وجود تذکرات مکرر شهرداری اقدامی برای حل این مشکل نکردند.
پلاسکو زنگ خطر را به صدا درآورد
نجفی افزود: یکی از مراکز تجاری که روزانه تعداد زیادی از شهروندان به آن مراجعه و تردد دارند پاساژ علاالدین است که برابر نظر شهرداری منطقه این ساختمان از ایمنی لازم برخوردار نیست و با وجود تذکرات لازم نسبت به رفع موارد مورد تاکید اقدام نکرده است.
وی تاکید کرد: همچنین برخی مراکز نسبت به تذکرات شهرداری توجه لازم را ندارد و آن را بیشتر تشریفاتی میدانند که این انتظار از قوه قضاییه میرود به عنوان مدعیالعموم ورود جدی داشته باشد زیرا جان شهروندان در خطر است و احتمال وقوع حادثه وجود دارد.
عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر تهران یادآور شد: همکاری خوبی بین مدیریت شهری و قوه قضاییه در اعلام اسامی این ساختمانها وجود دارد که در نهایت منجر به کاهش ساختمانهای ناایمن و رفع اشکالات مدنظر کارشناسان ایمنی شده است.
به گفته نجفی، اگر این همکاری تداوم یابد به طور قطع شاهد نتایج مطلوبتری درباره ساختمانهای ناایمن شهر خواهیم بود تا از بروز حوادث احتمالی همچون ساختمان پلاسکو با خسارات مادی و معنوی فراوان جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه ساختمان پلاسکو زنگ خطر ساختمانهای ناایمن در شهر تهران را به صدا درآورده است، یادآور شد: این ساختمانها میتوانند خطرناک باشند و باید برای جلوگیری از تکرار چنین حوادث تلخی قاطعانه عمل کرد.