به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین اعلام کرد که روز دوشنبه در مکالمه تلفنی با امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه، ابتکار استقرار نیروهای نظامی غربی در خاک اوکراین را مطرح و در این باره با وی گفتگو کرده است.
زلنسکی در صفحه شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) فاش کرد: «من با رئیسجمهور ماکرون گفتوگو کردم. ما ابتکار قبلی فرانسه برای استقرار نیروهای نظامی در اوکراین را بررسی کردیم. همچنین درباره گامهای عملی به منظور اجرای این طرح، گسترش احتمالی آن و مشارکت سایر کشورها در این طرح تبادل نظر کردیم.»
رئیسجمهور اوکراین همچنین از توافق با پاریس برای همکاری نزدیک در زمینه تدوین ضمانتهای امنیتی مؤثر برای کشورش خبر داد. وی اشاره کرد که این ابتکار چند ماه قبل توسط امانوئل ماکرون پیشنهاد شده و مورد استقبال قرار گرفته است.
پیش از این، گرانت شپس و گوین ویلیامسون، وزرای دفاع پیشین انگلیس، از اعزام نیروهای حافظ صلح بریتانیایی به اوکراین حمایت کرده بودند. شپس یادآور شد که اعزام نیروهای حافظ صلح تنها بخشی کوچک از نیازهای اوکراین است. در اوایل ژانویه نیز اعلام شد که استارمر قصد دارد به زودی به اوکراین سفر کند تا درباره استقرار نیروهای حافظ صلح پس از پایان درگیریها گفتگو کند.
در ماه دسامبر سال ۲۰۲۴، آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان، در نشست وزرای خارجه کشورهای ناتو در بروکسل اعلام کرده بود که احتمال اعزام نیروهای حافظ صلح آلمان به اوکراین پس از پایان مرحله داغ درگیریها وجود دارد. وی تأکید کرد که این اقدام برای تثبیت اوضاع ضروری است و افزود که «حضور بینالمللی برای تضمین آتشبس» در اوکراین میتواند همراه با تضمین امنیتی عضویت این کشور در ناتو مورد بررسی قرار گیرد.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هزار و پنجاه و ششمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
دعوت انگلیس از یک نئونازی اوکراینی به نشست شورای امنیت سازمان ملل
دمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل شب گذشته اعلام کرد که نمایندگی انگلیس “والری گوریشنی”، عضو پیشین گردان ملیگرای «آزوف» اوکراین (که در روسیه بهعنوان یک سازمان تروریستی ممنوع شناخته شده)، را بهعنوان سخنران به نشست غیررسمی «فرمول آریا» در شورای امنیت که با محوریت موضوعات مرتبط با اوکراین برگزار شد، دعوت کرده است.
پولیانسکی یادآور شد: «نشست غیررسمی امروز از ابتدا بهعنوان یک رویداد تبلیغاتی ضدروسی طراحی شده بود و انتظار شنیدن حتی یک کلمه حقیقت از سازماندهندگان و سخنرانان منتخب آن سادهلوحانه است.»
وی یادآور شد که فرد دعوتشده به این نشست یک نئونازی است و خالکوبی وی نماد بخش «مرگبار» واحدهای اساس است، همان نمادی که در سال ۱۹۴۰ نزدیک به ۱۰۰ سرباز اسیر انگلیسی را به قتل رساند. پولیانسکی تأکید کرد: «امیدوارم پس از این رویداد، این موضوع در بریتانیا بهطور گسترده مورد توجه قرار گیرد که دیپلماتهای انگلیسی، که برگزارکنندگان این نشست بودند، فردی را برای سخنرانی به سازمان ملل دعوت کردند که جنایتکاران نازی را که هموطنانشان را کشتند، تمجید میکند.»
وی همچنین اشاره کرد که همکاران غربی بهتر بود به مسئله اسرای جنگی اوکراینی که همچنان در روسیه هستند نیز بپردازند. پولیانسکی اعلام کرد که در دسامبر گذشته، فهرستی از ۶۳۰ نفر از اسرای جنگی اوکراینی تهیه شده که مقامات کییف هنوز با برگرداندن آنها به کشورشان موافقت نکردهاند.
این دیپلمات روس این نشست شورای امنیت را «نمایش تبلیغاتی ضدروسی» توصیف کرد و افزود: «این نشست در راستای دیگر تحریکات ضدروسی طراحی شده توسط همکاران بریتانیایی ما، از جمله صحنهسازیهای نفرتانگیز در بوچا، قرار دارد. دبیرخانه سازمان ملل تاکنون و به مدت دو سال نتوانسته است در ارائه فهرست کامل قربانیان این حادثه به ما کمک کند.»
پنتاگون موفقیتهای ارتش روسیه در درگیری اوکراین را تأیید کرد
پاتریک رایدر، سخنگوی وزارت دفاع ایالات متحده اعتراف کرد که روسیه در جبهه شرقی درگیری اوکراین به برخی موفقیتهای نظامی دست یافته است.
وی شب گذشته در یک نشست خبری در پنتاگون و در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در این باره که کدام طرف درگیری روسیه و اوکراین در حال حاضر برتری نظامی بیشتری در میدان نبرد دارد، اعتراف کرد: «باید پذیرفت در میدان نبرد، بهویژه در جبهه شرقی، روسها به برخی موفقیتهای محدود دست یافتهاند و نیروهای مسلح اوکراینی با وجود دشواری بسیار، همچنان در حال مقاومت هستند. البته نبردهای شدید همچنان در منطقه کورسک و در خاک روسیه نیز جریان دارد.»
اسلواکی پیشنهاد دیدار پوتین و ترامپ در براتیسلاوا را مطرح کرد
آندری دانکو، نایبرئیس پارلمان اسلواکی اعلام کرد که ملاقات ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، و دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، میتواند در پایتخت اسلواکی برگزار شود.
وی شب گذشته در گفتگو با خبرنگاران روس گفت: «فکر میکنم این مسئله امکانپذیر است و من دوست دارم براتیسلاوا را برای انجام این ملاقات تاریخی پیشنهاد کنم، البته باید دید نظر مقامات واشنگتن و مسکو در این باره چیست و چه اتفاقی خواهد افتاد.»
به گفته این مقام پارلمانی اسلواکی، گفتوگو میان دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین ضروری است. وی افزود: «بعد از آن، میتواند گفتوگوها با اوکراین آغاز شود. ما میبینیم که رئیسجمهور منتخب آمریکا به راحتی درباره همه مسائل صحبت میکند.»
وی یادآور شد که اتفاقات اوکراین در یک روز رخ نداده و یک تاریخچه طولانی پشت آن قرار دارد.
روز یکشنبه، هیئت پارلمانی اسلواکی برای یک سفر کاری وارد مسکو شد. نمایندگان مجلس ملی با هدف گفتوگو درباره موضوعاتی از جمله تأمین گاز از روسیه و حلوفصل درگیری در اوکراین به روسیه سفر کردهاند.
زلنسکی تحریمهایی علیه ۱۴۰ نهاد مالی روسیه اعمال کرد
ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین شب گذشته، دوشنبه، اعلام کرد که فرمانی را برای اعمال تحریمها علیه ۱۴۰ نهاد مالی روسیه امضا کرده است.
زلنسکی در بیانیهای گفت: «امروز اسناد مربوط به تحریمها را امضا کردم. فرمانی برای اعمال تحریمها علیه بخش مالی روسیه. این تحریمها شامل ۱۴۰ موسسه مختلف میشود.»
وی همچنین تاکید کرد که اوکراین به همکاری با شرکای خود برای اعمال فشار تحریمی علیه روسیه ادامه خواهد داد.
علاوه بر این، زلنسکی یادآور شد که سند دیگری نیز امضا شده که بر اساس آن تلاش برای دور زدن تحریمها با مسئولیت کیفری مواجه خواهد شد.
دعوت زلنسکی از نخستوزیر اسلواکی برای مذاکره درباره ترانزیت گاز
ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، از روبرت فیتسو، نخستوزیر اسلواکی، برای مذاکره درباره ترانزیت گاز دعوت کرد.
این دعوت از طریق شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) صورت گرفت وزلنسکی خطاب به فیتسو نوشت: «بسیار خوب. جمعه [۱۷ ژانویه] به کییف بیا.»
چند ساعت پیش از این، فیتسو پیشنهاد کرده بود که در نزدیکی مرز و در خاک اسلواکی با زلنسکی دیدار کرده و با وی درباره ترانزیت گاز گفتوگو کنند. وی تأکید کرده بود که تصمیم برای توقف ترانزیت گاز روسیه از طریق اوکراین به اسلواکی و دیگر مصرفکنندگان، به کییف، براتیسلاوا و بهویژه اتحادیه اروپا آسیب زیادی وارد میکند.
دبیرکل ناتو: اوکراین نمیتواند از موضع قدرت با روسیه مذاکره کند
مارک روته، دبیرکل ناتو، اعتراف کرد که اوکراین برای مذاکره با روسیه از موضع قدرت آماده نیست. وی در نخستین سخنرانی خود در پارلمان اروپا در بروکسل تأکید کرد: «در حال حاضر اوکراین نمیتواند از موضع قدرت مذاکره کند.»
وی معتقد است که اوکراین برای تغییر وضعیت در منطقه درگیری به کمکهای بیشتری از سوی غرب نیاز دارد.
دبیرکل ناتو همچنین از کشورهای عضو ائتلاف خواست تا حمایت خود از اوکراین را افزایش دهند.او گفت: «ما باید حمایت خود از اوکراین را حفظ کرده و تقویت کنیم تا مسیر درگیری را تغییر دهیم. ارسال تسلیحات به اوکراین باید تسریع شود تا کییف بتواند در مذاکرات مواضعی قویتری داشته باشد.»
روته همچنین از نمایندگان اروپایی خواست تا برای افزایش هزینههای دفاعی ناتو همکاری کنند. او معتقد است که برای تأمین امنیت، هزینههای دفاعی کشورهای عضو ناتو باید بهطور قابلتوجهی بیش از ۲ درصد تولید ناخالص داخلی باشد.
کاخ سفید: اوکراین ناچار به کاهش سن مشمولیت به ۱۸ سالگی است
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیسجمهور آمریکا، اعلام کرد که اوکراین مجبور است تصمیمی درباره کاهش سن مشمولیت نظامی به ۱۸ سال اتخاذ کند.
وی رز دوشنبه در مصاحبهای با خبرگزاری بلومبرگ در این باره گفت: «در نهایت، این یک تصمیم حاکمیتی است که اوکراین باید آن را بگیرد. با این حال، ما بهطور شفاف، حتی در فضای عمومی، اعلام کردهایم که مسئله نیروی انسانی موضوعی بسیار حساس است و ضروری است که مقامات اوکراینی به نحوی به این مشکل رسیدگی کند.»
به گفته سالیوان، دولت فعلی آمریکا تیم رئیسجمهور منتخب، دونالد ترامپ، را در جریان تشدید مشکل کمبود نیروی انسانی در ارتش اوکراین قرار داده است.
پیش از این، مایکل والتز، مشاور آینده ترامپ در امور امنیت ملی، اعلام کرده بود که تیم رئیس جمهور منتخب جمهوریخواه هم بر لزوم کاهش سن مشمولیت خدمت اجباری نظامی در اوکراین به ۱۸ سال اصرار دارد. وی افزود که این اقدام برای تثبیت خطوط تماس در میدان نبرد و تسهیل در دستیابی به توافقات انجام خواهد شد.
اعتراف به شکست در بسیج و کاهش انگیزه سربازان در ارتش اوکراین
فرمانده گردان سامانههای پهپادی از تیپ ۳۰ مکانیزه نیروهای مسلح اوکراین با نام مستعار «دادستان» اعتراف کرد که بسیج نیروها در اوکراین با شکست مواجه شده و سربازان اوکراینی دچار کاهش انگیزه شدهاند.
این مقام نظامی افزود: «اکثر نیروهای گردان من از میان افراد بسیج شده هستند. اما مسائلی بسیار ناامید کننده وجود دارد که ما آن را دنیای آینهای مینامیم و این مسائل کیلومترها دورتر از خط تماس درگیری و در شهرها رخ میدهد.»
پیشتر در همان روز، گزارش شد که یکی از کارکنان اداره نظام وظیفه منطقه نیکولایف به دلیل دریافت رشوه برای کمک به فرار شهروندان مشمول از بسیج نیرو، بازداشت شده است.
وزیر خارجه اوکراین: وضعیت جبهه دونباس برای نیروهای ما پیچیده است
آندری سیبیگا، وزیر امور خارجه اوکراین، روز دوشنبه در مصاحبهای با شبکه تلویزیونی ARD اذعان کرد که وضعیت در منطقه دونباس برای نیروهای مسلح اوکراین بسیار پیچیده شده است.
وی گفت: «وضعیت در دونباس به معنای واقعی کلمه بسیار دشوار است.» او اضافه کرد که ارتش اوکراین از نظر استراتژیکی و با وجود مشکلات جدی، همچنان مقاومت میکند. به گفته وی، در خط مقدم به طول بیش از یک هزار کیلومتر، روزانه درگیریهای بزرگی رخ میدهد.
پیشتر، در اوایل ژانویه نیز ستادکل نیروهای مسلح اوکراین گزارش داده بود که وضعیت در جبهه برای کییف همچنان دشوار است و حملات نیروهای روسی بدون وقفه ادامه دارد.
اختصاص کمک بشردوستانه دوباره اتحادیه اروپا به اوکراین
اتحادیه اروپا اعلام کرد که ۱۴۸ میلیون یورو کمکهای ضروری انسان دوستانه برای دو کشور اوکراین و مولداوی اختصاص داده شده است.
در بیانیهای که در وبسایت کمیسیون اروپا منتشر شده، آمده است: «۱۴۸ میلیون یورو بودجه جدید برای حمایت از کمکهای حیاتی بشردوستانه در اوکراین و مولداوی اختصاص خواهد یافت. از این مبلغ، ۱۴۰ میلیون یورو بهطور خاص برای اوکراین در نظر گرفته شده. این بودجه برای کمکهای اضطراری از جمله تأمین غذا، مسکن، آب آشامیدنی سالم، خدمات بهداشتی و حمایت در فصل زمستان استفاده خواهد شد.
روز دوشنبه، آجا لیابیب، کمیسر اروپایی در امور برابری و مدیریت بحران، طی یک سفر اعلام نشده به اوکراین رفت و تأکید کرد که هدف از این سفر حمایت از مردم اوکراین در شرایط سخت زمستانی است. وی افزود که اتحادیه اروپا همچنان کمکهای انسان دوستانه قدرتمندی به کییف ارائه میدهد.
مدودف طرحهای حلوفصل بحران اوکراین را بیارزش دانست
دمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه ابراز عقیده کرد که در حال حاضر کمبودی در طرحهای پیشنهادی برای حلوفصل درگیری اوکراین وجود ندارد، اما این طرحها هیچ ارزشی نداشته و حرف زیادی برای گفتن ندارند.
وی روز دوشنبه در کانال تلگرام خود نوشت: «در آستانه آغاز به کار تیم دونالد ترامپ [رئیسجمهور منتخب آمریکا ] در زمینه اوکراین، طرحهای بیاساس و غیرواقع بینانه زیادی ارائه شده است. اما این طرحها فعلاً هیچ ارزشی ندارند.»
مدودف بهعنوان نمونه به اتحاد آلمان پس از فروپاشی دیوار برلین اشاره کرده و یادآور شد: «تصور کنید طبق یکی از طرحها، اوکراین بهعنوان کشوری به بخشهایی مشابه آلمان غربی و شرقی تقسیم شود که بخش تحت کنترل کییف نقش آلمان غربی را ایفا میکند، در حالی که مناطقی که به روسیه پیوستهاند، مشابه آلمان شرقی هستند. نتیجه این کار چه خواهد شد؟»
روز یکشنبه مایکل والتز، مشاور امنیت ملی رئیسجمهور منتخب آمریکا، اعلام کرد که دونالد ترامپ معتقد است حلوفصل درگیری اوکراین بدون گفتوگو با روسیه امکانپذیر نیست. وی افزود که این مذاکرات طی چند ماه آینده آغاز خواهد شد. والتز همچنین تأکید کرد که به عقیده ترامپ، بیرون راندن کامل روسیه از تمامی سرزمینهای پیشین اوکراین غیرممکن است، و به گفته وی، این واقعیت کم کم در جهان مورد پذیرش قرار گرفته است.
انتهای پیام/