به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور دوشنبه شب در آیین افتتاح یازدهمین دوره ورزشهای زروخانهای و باستانی کشور در هتل کوثر رامسر در جمعِ ورزشکاران این رشته ورزشی سلام رهبر معظم انقلاب را به جانبازان ابلاغ کرد و گفت: روحیه فتوت و جوانمردی را از خصایص ارزشمند انسان برشمرد و گفت: ورزشهای باستانی و پهلوانی از دل همین فضایل ارزشمند متولد شده است، ورزشی که با فرهنگ، دین و اعتقادات ما عجین شده و بسیار ارزشمند است.
حجتالاسلام سید رمضان موسوی مقدم بیان کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند هرکجا خدمت خانواده شهدا و جانبازان رسیدید، سلام گرم من را به آنها برسانید.
وی در توصیف ورزش پهلوانی و زورخانهای گفت: از دل ورزشهای باستانی و زورخانهای یک جریانیسازی شکل گرفت که امتداد آن به فرهنگِ فتوت و جوانمردی ختم شد. درواقع هرکسی که واژه انسان را معنا کرده برخوردار از این فتوت است.
وی با توضیح اینکه ادب، کسبِ اجازه، مردانگی، افتادگی و فتوت در تمام بخشهای این ورزش به ویژه موسیقی زورخانهای نقش برجستهای دارد، تصریح کرد: در تمامی بخشهای این ورزش جریان مردانگی و فتوت جاری و ساری است.
این مقام مسوول با بیان اینکه در گذشتههای دور عیاران نیز از دل همین فرهنگ فتوت و مردانگی ظهور کردند؛ اظهار کرد: این رسم در زمان پیامبر شکل گرفت. روحیه جوانمردی و پهلوانی برقراری امنیت و مقابله با تجاوز از جمله عهدی بود که جوانمردان به توصیه پیامبر اکرم (ص) برای دفاع از مظلومان و محرومان بنیان نهادند. لافتی الا علی برگرفته از همان خصوصیت فتوت است. کسانی که در این وادی گام برمیدارند و در جمع جوانمردان گرد هم میآیند.
وی مقابله با ستمکاران و دفاع از مظلوم و ایستادگی در برابر تجاوز و تعدی را از فضایل اخلاقی این افراد توصیف کرد و ادامه داد: کمک به دیگران، آزادی از هوای نفس، پاکی چشم از خصوصیات بارز عیاران بوده است. نمونههای فراوانی از فتوت در جامعه ما جاری است و حتی در اشعار ما نمود پیدا کرده است. خصوصیاتی که جهانبینی و مانیفست عیاران محسوب میشود.
حجتالاسلام موسوی مقدم ادامه داد: همین ویژگیها در دل ورزش زورخانهای ما ظهور کرد و رواج یافت، از نوا و حرکات مرشد گرفته تا پرورش ورزشکاران در این ورزش تحت آموزههای دینی متبلور شده است.
باید با جهادِ تببین آرمانهای شهدا را در میان نسلهای جوان نشر دهیم
مدیرکل بنیاد شهید استان مازندران در این آیین در توصیف حقِ پدران شهید بر فرزندانشان گفت: آنها حبِ اسلام، فرهنگ جهاد و حقخواهی را نه تنها به فرزندان بلکه به تمام جامعه منتقل کردند.
سعید کهنسال تصریح کرد: یقین و باور به آرمانهای ایران اسلامی کرامتی است که شهدا بهوجود آوردند به همین دلیل معتقدم پدران شهید از این طریق حق فرزندانشان را به خوبی ادا کردند. حتی میتوان گفت شهدا با واسطه رشادتهای خود و نشر فرهنگ جهاد برای جامعه و نسلهای بعدی پدری کردند.
وی افزود: رشادتهای شهیدان در میدانهای نبرد و هشت سال دفاع مقدس باعث شد که اخلاق و سیره انها در باور مردم نهادینه شود. ما نیز در مقابل باید با جهادِ تببین آرمانهای شهدا را در میان نسلهای جوان نشر دهیم.
وی ورزش باستانی و زورخانهای را ادامه جهاد و شهادت توصیف کرد و افزود: در ورزش زورخانهای هرچه رتبه ورزشکاران افزایش یابد معرفت و سخاوتمندیشان بیشتر خواهد شد و به مردم هم منتقل میشود.
ورزشهای جانبازان به عرصه بینالمللی راه مییابد
ناصر علینژاد مدیرکل امور ورزشی و اردویی بنیاد شهید در جمع جانبازان بر جریان سازی ورزشهای جانبازان و ایثارگران تاکید و اضافه کرد : در حال برنامهریزی هستیم که این ورزش از شهرستانها آغاز به مرحله به مرحله به مراتب بالا برسند.
وی از برنامهریزی برای تشکیل تیمِ ملی ورزشهای جانبازان به ویژه تیم ملی ورزشهای زورخانهای و باستانی خبر داد و گفت: ورزشکاران از این طریق میتوانند به عرصهعای بینالمللی ورود کنند و در رقابتهای جهانی بار دیگر صلابت خود را به رخِ جهان بکشند بار دیگر قهرمان شوند.