نماینده ادوار مجلس: اجازه دهیم بررسی لوایح FATF در مجمع مسیر خودش را طی کند

نماینده ادوار مجلس: اجازه دهیم بررسی لوایح FATF در مجمع مسیر خودش را طی کند

محسن کوهکن در گفت و گو با خبرنگار احزاب آباجان به نقل از ایرنا درباره رفتار برخی از نمایندگان در اعتراض به بررسی لوایح FATF در صحن علنی مجلس و همچنین نامه تعدادی از نمایندگان به مجمع تشخیص مصلحت نظام دراین رابطه، گفت: اگر مطالب را درست و کارشناسانه مطرح و شفاف و روشن بیان کنیم برداشت‌های اشتباه از صحبت‌های ما نمی‌شود.

وی افزود: من صحبت‌های آقای قالیباف در جلسه روز گذشته مجلس را شنیدم، ایشان خیلی شفاف و روشن گفتند که درباره این مسئله، مجلس دهم تصمیم گرفته و بعد مسیر قانونی‌اش را طی کرده، سپس به مجمع رفته و بعد از آن مطابق آیین‌نامه داخلی از دستور خارج شده است و امروز این مجمع تشخیص است که باید در این رابطه تصمیم بگیرد.

دبیرکل جامعه اسلامی نمایندگان ادوار با اشاره به درخواست رئیس جمهور از مقام معظم رهبری درخصوص بررسی مجدد لوایح FATF و پالرمو عنوان کرد: از آنجایی که خود مجمع نمی‌توانسته این را در دستور بیاورد زیرا خلاف آیین‌نامه داخلی‌ مجمع بوده است از رهبری – که همواره در همه دوره‌ها به کمک دولت‌ها با هر گرایشی که داشته‌اند آمده – درخواست کرده‌اند.

برخی به دلیل بی‌اطلاعی یا از روی عمد خبرها را طوری مطرح می‌کنند که ایجاد حساسیت می‌شود

کوهکن بیان کرد: از همان زمان هم برخی افراد معمولاً به دلیل بی‌اطلاعی یا از روی عمد به نوعی خبرها را مطرح می‌کنند که ایجاد حساسیت می‌کنند.

نماینده ۴ دوره مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آنچه که مسلم است اینکه مقام معظم رهبری اجازه فرمودند مجمع این لوایح را بررسی کند که البته به معنی اظهارنظر ایشان که با FATF یا پالرمو موافق هستند یا مخالف، نیست بلکه به معنای موافقت با بررسی مجدد است و نکته دوم هم صحبت‌های آقای قالیباف درباره تکلیف مجلس بود. اگر جامعه به سمت و سویی حرکت کند که هر کسی سخن قانونی و انتظارات قانونی خودش را مطرح کند چنین برداشت‌های نادرستی پیش نخواهد آمد.

دبیرکل جامعه اسلامی نمایندگان ادوار تصریح کرد: حالا این سوال پیش می‌آید که آیا نمایندگان مجلس اجازه دارند چنین نامه‌ای بنویسند یا خیر، که در پاسخ باید گفت که قانون اساسی می‌گوید نمایندگان در اظهارنظر در همه امور کشور – که حتی عنوان نکرده که چه اموری است آزاد هستند.

کوهکن ادامه داد: وقتی ۱۲۰ نماینده مطلبی را می‌نویسند در واقع اظهارنظری را انجام داده‌اند اما وقتی مطلبی را به مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌نویسند و درخواست خود را به صورت رسمی مطرح کرده‌اند. حال سوال دوم مطرح می‌شود و آن اینکه آیا مجمع باید به این درخواست جامع عمل بپوشاند که پاسخ «خیر» است.

وی خاطرنشان کرد: نامه‌ای که نوشته می‌شود حداکثر تاثیر آن این است که وقت بیشتری گذاشته شود، استدلال‌های نمایندگان هم شنیده شود و لوایح FATF و پالرمو را با دقت بیشتری بررسی کنند و در نهایت آنچه که به مصلحت کشور تشخیص داده می‌شود – و من هم اصرار دارم روی این مسئله باید دقت کرد – به آن عمل شود.

رسانه‌ها صدای کسانی باشند که استمداد می‌طلبد و نظرش را بیان می‌کند

دبیرکل جامعه اسلامی نمایندگان ادوار یادآور شد: لذا اینکه جلوی سخن گفتن، نامه نوشتن و مطالبه کردن گرفته شود کار درستی نیست بلکه باید اقدامات دیگری انجام شود. کمکی که رسانه‌ها در این زمینه می‌توانند انجام دهند این است که جلوی صدای کسی که استمداد می‌طلبد و نظرش را بیان می‌کند – نه تنها در مورد نمایندگان مجلس حتی برای یک شهروند عادی – را نگیریم زیرا او سوال دارد و می‌خواهد نظرش را مطرح کند.

کوهکن عنوان کرد: اما از طرفی باید بیاییم این ایمن‌سازی را در مقابل تصمیمات قانونی خروجی این مجامع مانند همه جای دنیا در جامعه ایجاد کنیم، به عنوان نمونه در جامعه‌ دموکراتیک است، همه حرف‌شان را بیان می‌کنند، انتقاد می‌کنند و ایراد می‌گیرند اما وقتی نهایتاً قانونی مصوب شد همه مسئله را تمام شده تلقی می‌کنند. کسی که مجری است به‌دنبال اجرا می‌رود و کسی هم که منتقد است منتظر می‌ماند تا ببیند نتیجه کار چه خواهد شد و دیگر اینگونه مخالفت‌ها را بعد از تصویب به طور طبیعی ادامه نمی‌دهند.

دبیرکل جامعه اسلامی نمایندگان ادوار افزود: به نظر من لوایح FATF و پالرمو موضوعی نیست که به واسطه آنها در داخل کشور اتفاق خاصی برای افراد یا اقشار خاصی بیفتد که عده‌ای بخواهند از این موضوع ترس و هراسی داشته باشند.

من نامه نمایندگان مجلس را در حد یک خواسته تلقی می‌کنم

کوهکن بیان کرد: لذا من بدبین نیستم و البته خوشبین هم نیستم و سعی می‌کنم واقع‌بین باشم و این واقع‌بینی به من حکم می‌کند که نامه نمایندگان به مجمع را در حد یک درخواست ببینم.

وی با اشاره به اختیارات رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این خصوص گفت: اگر من جای رئیس مجمع باشم ممکن است از این ۱۲۰ نماینده، ۵ نماینده را انتخاب کنم و با آنها بنشینیم و حرف‌هایشان را بشنویم و بعد هم اعلام کنیم که کار بسیار خوبی هم است. با این کار به این ۱۲۰ نفر نماینده هم احترام گذاشته شده و حرف‌های آنها شنیده شده است و هر تصمیمی هم که گرفتند به صورت طبیعی همه باید تابع آن باشیم.

نَفسِ بررسی لوایح FATF و پالرمو خوب است

دبیرکل جامعه اسلامی نمایندگان ادوار در ارزیابی خود از بررسی لوایح FATF و پالرمو اظهار کرد: نَفسِ اینکه مجمع تشخیص مصلحت نظام در شرایط موجود این لوایح را بررسی کنند چیز بدی نیست. من در صحبت‌هایی تاکید کردم که ما می‌گوییم مجمع تشخیص مصلحت نظام و بی تردید این مجموعه در تصمیمات خود مصلحت نظام و مردم را در نظر خواهد گرفت.

کوهکن ادامه داد: از طرفی این نکته را هم باید مدنظر قرار دهیم که ما نباید مسائل خارجی را معمولا صفر و صدی ببینیم زیرا هر تصمیمی که اتخاذ شود ممکن است یکسری منافع و یکسری مضراتی به‌دنبال داشته باشد. اما در عین حال انسانی که به منافع ملت توجه دارد تصمیمی نمی‌گیرد که مضرات آن بیشتر از منافع آن باشد و اگر دید منافع آن تصمیم بیشتر از مضرات است آن زمان تصمیم می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: از این‌رو من معتقدم در شرایط فعلی باید اجازه بدهیم مجمع در مسیر خودش حرکت کند و ببینیم به چه نتیجه‌ای خواهد رسید.

حتما ببینید

تأملی بر همایش وفاق ملی

تأملی بر همایش وفاق ملی

گروهی که با یکدیگر در منازعه و دعوا هستند را دعوت به آرامش می‌کنید؛ همین. …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *