فلسفه اعتکاف چیست و چرا باید معتکف شویم؟

فلسفه اعتکاف چیست و چرا باید معتکف شویم؟

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از ساری، ماه رجب که فرا می‌رسد افلاکیان تجلی نور معنویت را در پهنه زمین می‌گسترانند تا هر که دل به آسمان سپرده، بهره‌‌‌ای از نور خدا در این ماه ببرد و شعبان و رمضان پیش رویش را سبک بال اما پر بار از عرفان و شور معنوی، جذب روح و جان خود کند.

شور معنوی ماه رجب تبلوری از شور میلاد مولاجانمان امیرالمومنین علی(ع) است، ماهی که مزین به میلاد امام محمدباقر(ع)، امام جواد(ع) و مبعث پیامبر نیز هست و در دل همه این برکاتی که خدا نصیب شیعیان و زمین کرده، ایام‌البیض هدیه‌ای است که شیعیان در این ماه خدا را عاشقانه جست و جو کرده و می‌پرستند و به اعتکاف می‌نشینند، دل به نماز و روزه سه روزه می‌دهند و مساجد‌ را پر شور از حضورشان کرده و ملائکه در این مهمانی سراسر الهی، مشغول کتابت اعمال نیک می‌شوند.

اعتکاف مسیر خودسازی و دل بریدن از دنیای مادی فانی است، فضایی سرشار از نور الهی که خدا با آن بندگانش را احاطه کرده و چشم دلشان را پر سو از معنویت می‌کند، سه روزی که نجواهای خلوت دل مومنین در عرش شنیده می‌شود و رحمت و برکات خدای سبحان بر جان معتکف می‌نشیند.

آیت‌الله علی معلمی عضو مجلس خبرگان در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم با بیان اینکه در ماه رجب مناسبت‌های مختلفی داریم ولی مهم‌ترین حالت این ماه این است که از جمله ماه‌های حرام به شمار می‌آید، گفت: در این ماه اگر نزاعی بین دو طایفه بوده متوقف می‌شود و جریمه و دیه جرم و جنایت نیز افزایش می‌یابد که این حکایت از حرمت این ماه دارد، سال به دو قسم است یکی براساس حرکت خورشید که سال شمسی و یکی براساس حرکت ماه و سال قمری تعبیر می‌شود.

وی با تمثیل ماه رجب به فصل بهار، اظهار داشت: وقتی فصل بهار شمسی از راه می‌رسد رویش طبیعت، تجدید حیات و نشاط بهاری ایجاد می‌شود، ماه رجب شبیه به فروردین و آغاز معنویت و رشد معنوی انسان است و باید از این ماه بهره گرفت و اولیاء خدا هم به بهره‌ گرفتن معنوی از این ماه با اعمالی تاکید داشتند.

آیت‌الله معلمی، توصیه کرد: سزاوار است که مومنین با استفاده از فرصت ماه رجب به درگاه خدا تقرب یافته و برای خودسازی و کسب فضائل معنوی از ماه رجب استفاده کنند از جمله نماز و روزه در این ماه مخصوصاً در ایام‌البیض یا ایام اعتکاف که از ۱۳ تا ۱۵ رجب است.

امام جمعه قائمشهر با بیان اینکه اعتکاف در غیر این مدت هم سفارش شده و مشروع است ولی در این مدت هم تاکید شده است، گفت: در سیره پیامبر در ماه رمضان هم اعتکاف داریم و نقل شده است که پیامبر دهه آخر ماه رمضان را در مسجد معتکف می‌شد در واقع به جای سه روز یک دهه انجام می‌شد، اعتکاف حداقل سه روز است و حداکثر هر اندازه‌‌ای که شخص تصمیم بگیرد تا برای انجام امور عبادی در مسجد ساکن شود بنابراین رواج اعتکاف از ۱۳ رجب تا ۱۵ رجب است.

وی، افزود: شرط اعتکاف روزه گرفتن است و از سحرگاه ۱۳ رجب تا پایان روز ۱۵ رجب حضور در مساجد آداب فراوانی دارد.

نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان یکی از مهم‌ترین اعمال اعتکاف را مربوط به عصر روز ۱۵ رجب دانسته و بیان کرد: اعمال ” ام داوود” در عصر روز ۱۵ رجب مطرح است که فلسفه، اساس و ریشه این عمل مربوط به دوران امام صادق( ع) می‌شود.

وی، ادامه داد: هم زمان با تولد امام صادق(ع) شخصی به نام داوود نیز متولد شده بود، باتوجه به اینکه مادر امام صادق(ع) بیمار شده بود شیرش کم شد از این جهت به دنبال دایه برای امام بودند که مادر داوود انتخاب می‌شود و به جهت شیر دادن به امام صادق(ع) مادر رضاعی امام شده و فرزندش داوود برادر رضاعی شد.

آیت‌الله معلمی افزود: سال‌ها بعد که حاکم بغداد عده‌ای از افراد مدینه را کشته، شکنجه و زندانی کرده بود داوود هم جزء زندانیان بود و هر روز اخباری به گوش مادرش می‌رسید و باعث اضطرابش می‌شد از این رو نزد امام صادق(ع) رفته و درخواست دعا برای نجات داوود داشت.

آیت‌الله معلمی خاطرنشان کرد: امام صادق(ع) اعمالی را به مادر داوود یاد داد و گفت خودت دعا کن و اعمالی را نوشت که در آن از روز ۱۳ رجب تا ۱۵ رجب مادر داوود روزه بگیرد و در عصر روز ۱۵ آدابی که امام صادق(ع) نوشته بود را انجام دهد، مادر داوود هم این توصیه امام را انجام داد و در وقت افطار روز ۱۵ رجب خواب آزادی داوود را دید و بعد چند روز داوود سالم به خانه برگشت.

وی، یادآور شد: از آن ایام این اعمال به عنوان “ام داوود” بین شیعیان جا پیدا کرده است و هر کسی حاجتی دارد به این اعمال متوسل شود و بسیار پسندیده است.

عضو مجلس خبرگان با بیان اینکه اعتکاف از سوی همه اقشار به ویژه جوانان مورد استقبال قرار می‌گیرد، اظهار داشت: اگرچه در ایام کرونا این مراسم دچار آسیب شده بود اما بعد آن دوباره برقرار شد و امیدواریم برای حل کردن همه مشکلات اجتماعی، اقتصادی و دور کردن شر دشمن از سر مسلمین و مومنین در ایام اعتکاف به این اعمال متوسل شوند و با انجام اعمال ” ام داوود” استجابت دعا افزایش پیدا می‌کند.

به گزارش آباجان به نقل از تسنیم، اینکه انسان سه روز به دور از تعلقات مادی، خدا را عاشقانه می‌پرستد موهبتی است که نصیب مومنین خواهد شد و فرصتی برای جلای روح و جان و صفای باطن برای ادامه راه بندگی و زندگی است.

انتهای پیام/

حتما ببینید

دستگاه قضا پیگیر بلاتکلیفی پتروشیمی میانکاله شد

دستگاه قضا پیگیر بلاتکلیفی پتروشیمی میانکاله شد

– اخبار استانها – به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از ساری، به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *