بهگزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از تبریز، علیرضا نوین، رییس مجمع نمایندگان آذربایجانشرقی درخصوص مسائلی همچون رویکردهای اقتصادی دولت چهاردهم، پروژههای عمرانی بلاتکلیف و رها شده استان، عملکرد نمایندگان عالی دولت در استان، جنایات استکبار جهانی و حاشیهنشینی در تبریز باحضور در دفتر استانی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم به گفتوگو نشست.
آقایان بازار را رها کردند نتیجهاش شد دلار ۸۰ هزار تومانی!
علیرضا نوین در گفتوگو با خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم در تبریز با تأکید بر اینکه باید در تعیین حداقل دستمزد کارگران و مستمریبگیران تأمین اجتماعی برای سال آتی، قدرت خرید کارگران تقویت شود، تصریح کرد: در سالهای متمادی با این عنوان که افزایش بیشتر حقوقها موجب فشار تورمی میشود، مزد کارگران را پایین گرفتهاند، حال آنکه نگاهی به سابقه چندین ساله نشان میدهد دولتها علیرغم افزایش حداقلی حقوق و دستمزد در کنترل تورم موفق نبودهاند.
وی ادامه داد: بر اساس ماده ۴۱ قانون کار، دستمزد باید با توجه به نرخ تورم و هزینههای معیشت تعیین شود. وقتی در یک بازه زمانی حقوقها را سالانه ۲۰ درصد افزایش میدهند و تورم ۳۵ تا ۴۰ درصدی تجربه میشود، سفره چندین میلیون خانوار کوچکتر و برخی حداقلها برای این قشر دستنیافتنی میشود.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه وزارت امور افتصاد باید در کنترل تورم بهتر از وضعیت موجود عمل کند، خاطرنشان شد: اینکه با شعار “نه به اقتصاد دستوری” و برداشت غلط از یک استراتژی، نظارت بر بازار را رها کنیم عاقلانه نیست و نتیجهاش میشود دلار ۸۰ هزار تومانی؛ مسئولین اقتصادی حتما متوجهاند که حقوقها هرچهقدر هم افزایش یابد تا زمانی که برنامهای منسجم برای کنترل تورم ارائه نشود، دردی از ناترازی معیشت مردم بهویژه قشر زحمت کش کارگران درمان نخواهد شد.
وی عنوان کرد: برخی بر این باورند وقتی دستمزدها افزایش مییابد، قدرت خرید افراد نیز بالا میرود و آنها تمایل بیشتری به خرید کالاها و خدمات پیدا میکنند و بهسبب عدم همخوانی عرضه و تقاضا، گرانی ایجاد میشود و با این توجیه افزایش بیشتر حقوقها را نفی میکنند اما از نظر اینجانب دولت ملزم به تامین رفاه کارگران است و بهجای پاک کردن صورت مسئله باید نرخ بهرهوری و تولید را بالا برد.
ضرورت ساخت بیمارستان تأمین اجتماعی در شهر سهند
علیرضا نوین درخصوص دیدار با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: در این دیدار بر ضرورت ساخت بیمارستان تأمین اجتماعی در شهر جدید سهند تأکید شد.
وی افزود: با وجود تخصیص زمین رایگان برای ساخت بیمارستان در این شهر، تاکنون اقدامی در این زمینه انجام نشده است.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر با بیان اینکه حدود ۲۰۰ هزار نفر در سهند سکونت دارند و جمعیت ۳۵۰ هزار نفری برای آینده این شهر پیشبینی شده است، اظهار کرد: این اهالی تا کی برای درمان خود و بیماران باید مسیر تبریز- سهند را طی کنند؟
نوین با تأکید بر اینکه برخورداری از یک بیمارستان تأمین اجتماعی حق مردم این شهر است، از کمبود خودروی امدادی در مراکز اورژانس استان گلایه کرد.
وی ادامه داد: با وجود ۱۸ مرکز اورژانس اجتماعی در استان تنها پنج مرکز دارای خودروی سازمانی است و این موضوع مانعی در خدمترسانی بهتر به مردم شده است.
رئیس مجمع نمایندگان استان آذربایجانشرقی یادآور شد: پیشنهاد میشود از طریق مجوز واردات خودرو و تأمین اعتبارات لازم، برای تمام مراکز استان آمبولانس تهیه شود.
نوین با بیان اینکه میزان حمایت دولت از بازنشستگان تامین اجتماعی کافی و رضایتبخش نیست، گفت: مطالبه ما تعیین حقوق مناسب به نسبت تورم، برقراری هدایای مناسبتی و مزایای رفاهی برای این قشر و افزایش حق مسکن آنهاست.
وی خواستار سرمایهگذاری مجموعه «شستا» در آذربایجان شرقی شد و افزود: حسابهای این صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی در این استان باید به بانک توسعه تعاون استان منتقل شود و این منطقه از این گردش حساب منتفع شود.
رئیس مجمع نمایندگان استان آذربایجانشرقی همچنین خواهان تزریق سرمایه لازم برای تجهیز و توسعه نیروگاه حرارتی تبریز با هدف کاهش آلایندگی این شهر شد و اظهار کرد: تکلیف برجهای یک هزار واحدی تامین اجتماعی در منطقه ائلگلی تبریز باید مشخص شود.
عملکرد استاندار آذربایجان شرقی زیر ذرهبین نمایندگان
علیرضا نوین در گفتوگو با خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم در تبریز، با اشاره به اینکه مجمع نمایندگان استان آذربایجانشرقی، یک مجموعه مشورتی است، گفت: این مجمع ساختار اداری نداشته و صرفا همانند سایر استانها برای همافزایی نمایندگان و رسیدگی به امور استان تشکیل شده است.
وی ادامه داد: در اولین سال حضور، مورد اعتماد و وثوق دیگر نمایندگان استان آذربایجانشرقی در مجلس شورای اسلامی قرار گرفتم و به مدت یک سال، ریاست مجمع نمایندگان استان را پذیرفتم. از آغاز فعالیت این مجمع، چند مورد دنبال شد که مورد نخست، درخصوص پروژههای کلان استان بود.
رئیس مجمع نمایندگان استان آذربایجانشرقی ادامه داد: مدیران سابق استان آذربایجان شرقی که در خانه توسعه بهعنوان یک نهاد مردمی حضور دارند، در بحث پروژههای عمرانی اقداماتی انجام داده بودند که برای پیگیری بهعنوان مسئلهٔ مشترک، به نمایندگان استان ارسال شد.
وی افزود: مدیران حاضر در خانه توسعه آذربایجان، اطلاعات خوبی از پروژههای استان آذربایجانشرقی ارائه کردند و با پروژههایی که در سازمان برنامه و بودجه ردیف دارند، تطبیق دادیم.دومین مسئلهٔ مورد اهمیت برای این مجمع، انتخاب استاندار بود. با همافزایی و مشورت مجمع نمایندگان استان آذربایجانشرقی، سه گزینه اصلی توسط این مجمع، به وزارت کشور مطرح شد و از بین پنج یا شش گزینهای که وزارت کشور به آن رسیده بود، نهایتا استانداری که وزارت کشور انتخاب کرده بود، مشخص شد.
وی ادامه داد: مجمع نمایندگان نظر مشورتی خود را طی سه جلسه با وزیر کشور مطرح کرده بود و عمده بحث این بود که استانداری که معرفی خواهد شد بومی بوده، اشرافیت بر مسائل استان داشته و از نظر عملیاتی شناخت کافی داشته و فراجناحی، اهل تعامل و مشورت باشد.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر، گفت: استاندار بهعنوان نماینده دولت به حساب میآید، که توسط دولت باید انتخاب شود و مجمع نمایندگان استان آذربایجانشرقی در حوزههای انتخابیه خود در قامت ناظر و مطالبهگر هستند و وظیفه نظارتی در مقابل عملکرد استاندار دارند.
نوین با اشاره به اینکه سومین یا چهارمین استاندار دولت چهاردهم، در استان آذربایجانشرقی توسط دولت معرفی شد، گفت: معرفی استاندار، مسئلهای بود که با هماهنگی و مشورت پیش رفت.
وی با اشاره به برگزاری دو جلسه با استاندار آذربایجانشرقی، گفت: بنا داریم در بحث کلیات بودجه که در مجلس تصویب شد، چهار پنج ابرپروژه در استان باتوجه به محدودیتهایی که از نظر اعتباری در بودجه دارد، توسط مجموعه ادارات کل، استاندار و مجمع نمایندگان استان آذربایجانشرقی دنبال شود.
رئیس مجمع نمایندگان استان آذربایجانشرقی گفت: در این مجمع، باتوجه به محدودیت بودجه، تلاش داریم فارغ از حوزه منطقهای خود، پروژهها را پیش ببریم. پروژههایی در سالهای گذشته، شروع شده و کمتر از ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشتهاند و با بودجههای قطرهچکانی پیشرفت مناسبی ندارند.
وی ادامه داد: تلاش داریم با هماهنگی استاندار آذربایجانشرقی و عوامل اجرایی استان چند پروژه اصلی اولویتسنجی شود و از دولت و مجموعه وزارتخانهها پیگیری شود که ممکن است در شهرستانهای مختلف استان واقع شود که بهعنوان مجمع استانی بودجه خوبی برای پروژهها تزریق شود و در چهار سال آتی شاهد افتتاح و بهرهبرداری پروژهها باشیم.
رئیس مجمع نمایندگان استان آذربایجانشرقی گفت: مشورتی میان اعضای مجمع درخصوص رأیگیری لوایح مطرح شده در مجلس، صورت میگیرد و خوشبختانه این همافزایی در مجموعه مجمع دیده میشود و البته اختلاف سلیقههایی نیز وجود دارد که نباید بر یکدیگر خرده بگیریم و درخصوص منافع ملی و استانی از برخی از نظرات شخصی بگذریم.
مجامع جهانی بهانهای برای سکوت مقابل جنایات اسرائیل ندارند
علیرضا نوین، در گفتوگو با خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم در تبریز، با اشاره به موج فزاینده انتقادها و اعتراضها به جنایات و نسلکشی رژیم غاصب صهیونیستی در نوار غزه، فلسطین و لبنان طی یک سال گذشته، اظهار کرد: ملتهای بیدار جهان، طی یک سال گذشته، موج فزایندهای در محکومیت و تقبیح نسلکشی و کودککشی رژیم صهیونیستی به راه انداختهاند و مجامع بینالمللی و نهادهای حقوق بشری، دیگر بهانهای برای مدارا و سکوت در برابر این جنایات ندارند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، به صدور حکم جلب بینالمللی نتانیاهو و وزیر جنگ این رژیم از سوی دادگاه بینالمللی لاهه اشاره و خاطرنشان کرد: اوج جنایات و ددمنشیهای بیسابقه و دردناک اسرائیل در غزه، فلسطین و لبنان و کودکشیهای بدون مهار این رژیم، حتی صدای همپیمانان اسرائیل را نیز درآورده و امروز، دادگاه بینالمللی لاهه با ایستادن در سمت درست تاریخ و باتکیهبر مستندات و شواهد عینی و میدانی غزه و لبنان، رأی به محکومیت سران این رژیم داده است.
رئیس مجمع نمایندگان استان آذربایجانشرقی، درعینحال تبدیلشدن موضوع اخراج رژیم جعلی اسرائیل از سازمان ملل و دیگر نهادها و مؤسسات بینالمللی به مطالبهای جهانی را کمترین ادای دین در قبال مظلومیت زنان و مردان و کودکان مظلوم فلسطینی دانست و گفت: تمکین جهانی به این رأی بینالمللی و قانونی، زمینهساز محو کامل اسرائیل از معادلات سیاسی و حکمرانی جهان در آینده نزدیک خواهد شد.
نوین، افزود: ملتهای بیدار جهان، کشورهای دموکراتیک، منادیان حقوق بشر، رسانهها و نخبگان جهانی باید این مطالبه فراگیر را دنبال کرده و مانع از تداوم هژمونی کاذب و پوشالی اسرائیل در سطح معادلات جهانی شوند.
تهدید گسل فعال شمال تبریز برای ۳۰۰ هزار حاشیهنشین
علیرضا نوین در گفتوگو با خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم در تبریز، درخصوص ابرمسئله حاشیهنشینی در تبریز گفت: حاشیهنشینی در کل دنیا وجود دارد و مختص تبریز نیست بلکه ما با یک پدیده شهری و جهانی روبهرو هستیم، اما مسئله اینجاست که بحث منطقه حاشیهنشین یا کمبرخوردار تبریز با مسئله فعال شدن گسل شمال تبریز عجین شده که تهدید جدی برای تبریز است.
وی با تأکید بر اینکه مسئله حاشیهنشینی، میتوانست به شکل توانمندی پیش برود و مدیریت شود، افزود: پروژه شهرک جوانان نیز در دوان مدیریت در شهرداری تبریز آغاز شد که زمین را برای انتقال و جابهجایی حاشیهنشینی از دولت تحویل گرفتیم.
وی ادامه داد: در آن زمان، مجوز پنج هزار واحد مسکن مهر از دولت اخذ شد و شورای شهر تبریز تصویب کرد که مبلغ اولیه پنج میلیون تومانی را به مردم هبه کنیم اما مردم آماده نبودند و با مشکلاتی برخورد کردیم.
رئیس مجمع نمایندگان استان آذربایجانشرقی گفت: نزدیک هزار نفر در پروژه شهرک جوانان نامنویسی کردند که در آستانه عقد قرارداد باید با مسکن و شهرسازی قرارداد میبستند اما تعلل کردند و دولت و شهرداری تبریز پای کار آمدند اما مردم آمادگی نداشتند.
نوین با اشاره به اینکه دولت، امکانات و طرحهایی برای توانمندسازی حاشیهنشینان دارد، گفت: شرایط زندگی برخی حاشیهنشینان، در شأن زندگی شهری و مردم تبریز نیست.
وی با اشاره به اینکه به طور میانگین ۳۰۰ هزار نفر حاشیهنشین در شمال تبریز و حاشیه کوه عونبن علی زندگی میکنند و در منطقه باغمیشه و عینالی نیز شاهد ریزش بعضی ساختمانها در گذشته بودهایم، تأکید کرد: آنچه که در مواجهه با حاشیهنشینی مهم است فعال بودن گسل شمال تبریز است که ما اکنون نیز سالانه رانشی در این گسل فعال داریم که مشکلاتی در آینده ایجاد خواهد خواهد کرد.
همه طرحهایی که نیمهکاره رها شد
نوین با اشاره به دوران هشت ساله خدمت در کسوت شهردار تبریز، گفت: در آن ایام با مشارکت شهروندان تبریزی شاهد آغاز برخی کارها و پروژههای سرمایهگذاریهای بزرگ در تبریز بودیم.
وی ادامه داد: آغاز پروژههای بزرگ سرمایهگذاری در تبریز، برای شهرهایی مثل تهران نیز مسئلهای جدید بود، درحالی که ما در شهرداری تبریز، برای آن آییننامه و دستورالعمل داشتیم که این تحول از تبریز به عنوان شهر اولینها آغاز شد.
رئیس مجمع نمایندگان استان آذربایجانشرقی گفت: امروز در مجتمعهای تجاری مانند مجتمع تجاری لالهپارک، برخی ایستگاههای مترو یا در بحث حملونقل و بعضی از مسیرهای بیآرتی که آن موقع طراحی شد، شاهد رد پای مشارکتکنندهها هستیم که آغازگر این حرکت بود اما در ادامه باید توسعه پیدا میکرد.
نوین ادامه داد: در دوران هشت ساله شهرداری تبریز، بیآرتی شرق به غرب تبریز ایجاد و بیآرتی شمال به جنوب مطالعه شد که باید انجام میشد، اما به هر دلیلی شروع نشد؛ یا طرح قونقا و تراموای شهری مطالعاتش انجام شد و پس از آن دوره، مدیریت شهری به هر دلیلی یا پیگیر آن نشد یا مشکلاتی مطرح بود، اما در زمان ما بنا بود انجام شود.
وی با اشاره به بر زمین ماندن و رها شدن پروژههای بزرگ شهری که با بخش مشارکت مردمی عقد قرارداد داشت اما برخی پروژهها رها شد و برخی با مشکل مواجه شد، گفت: متأسفانه امروز پروژه بزرگی مانند “آیسان” رها شده و پروژه “هشت بهشت” بهدلیل مشکلات حقوقی از ادامه مسیر تکمیل پروژه باز مانده است.
رئیس مجمع نمایندگان استان آذربایجانشرقی یادآور شد: درخصوص پروژه جلوی پل بازار دانشگاه که بیش از ۲۰ سال رها شده بود، مردم فکر میکردند در آن مکان زیرخاکی پیدا شده که رها شده و اکنون نیز همین فکر درخصوص پروژههایی مثل “هشت بهشت” و “آیسان” و دیگر پروژههای سرمایهگذاری که رها شده، دارند و باعث تأسف است که این پروژهها به مقصد نرسیده است.
نوین با تأکید بر اینکه پروژههای سرمایهگذاری از نظر فرهنگی نیز میتوانست دستاورد شاخصی برای تبریز داشته باشد، گفت: بنا داشتیم در منطقه گجیل، بهعنوان یک مجموعه فرهنگی در کنار مقبرهالعرفا مجموعهای ایجاد کنیم و موزههای بزرگی در آن منطقه ایجاد کنیم یا موزه فرش که بیش از ۱۰ سال است شروع شده و رها شده است، اما متأسفانه این پروژهها مسیر دیگری پیش گرفتهاند.
غفلت مسئولان از اجرای کریدور ارس (کلاله ـ جلفا)
علیرضا نوین در گفتوگو با خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم در تبریز با اشاره به اهمیت تکمیل کریدور ارس، گفت: متأسّفانه مسئولان طی سالهای گذشته در خصوص جاده ترانزیتی کلاله ـ جلفا غفلت کردهاند و تفکر غلط در این خصوص، مورد گلایهمندی است؛ چراکه کمتوجهی به این مرز، با توجه به همسایگی و مشترکاتی که با جمهوری آذربایجان، ترکیه و ارمنستان داریم موجب انزوای جمهوری اسلامی ایران در آینده نه چندان دور خواهد شد.
وی اظهار کرد: تعلل در تکمیل کریدور کلاله – جلفا و تخصیص اعتبار اندک به این مسئله موجب شد که امروز شاهد فراهم شدن زیرساختهایی اعم از تکمیل مرز ریلی، جادهای و دیگر امکانات در طرف مقابل رود ارس در قالب کریدوری موسوم به زنگهزور باشیم.
رئیس مجمع نمایندگان استان آذربایجانشرقی خاطرنشان کرد: با بیتوجهی به کریدور کلاله ـ جلفا ما جایگاهی در منطقه نخواهیم داشت. در صورت استمرار وضعیت فعلی، باتوجه به اینکه کشورهای همسایه و دیگر کشورها خواهند توانست عبور و مرور خود را از کریدور زنگهزور (خاک ارمنستان) انجام دهند، نیازی به ورود به خاک ایران نخواهد بود.
نوین ادامه داد: با عدم تکمیل کریدور کلاله – جلفا انتظاری که از منطقه آزاد ارس به عنوان بازیگر نقش دبی مطرح میشود، محقق نخواهد شد. در تکمیل کریدور کلاله جلفا تعلل کردهایم و از سوی دیگر روابط دیپلماتیک خود را به سختی تعریف کردهایم و بیشتر نگاه امنیتی در این منطقه حاکم بوده است.
نوین گفت: به جای استفاده از فرصت و موقعیتی که از نظر تجاری فراهم بود، تعلل کردیم و جمهوری آذربایجان با مشارکت ترکیه، دست به اقداماتی زده که در آینده امکان به وجود آمدن چالش برای ما متصور است.
رئیس مجمع نمایندگان آذربایجانشرقی گفت: امیدواریم با جلساتی که رؤسای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان با یکدیگر دارند، باتوجه به اعتماد متقابل، در آینده نزدیک موقعیت خود را در منطقه ارتقا دهیم.
انتهای پیام/